Zoeken

Zoeken sluiten

Wandelcoaching een keer proberen

vrijdag 7 februari 2020

Ik wil wandelcoaching een keer proberen. Kan dat?

Voor de behandeling van een burn-out zijn er talloze verschillende methoden. Niet alleen inhoudelijk kunnen deze verschillen, maar ook qua uitvoer. Liberi kiest inhoudelijk voor een bewezen methode en kiest daarbij voor een uitvoer waarvan het extra effect wetenschappelijk onderschreven wordt: wandelcoaching. Wil je wandelcoaching een keer proberen? Lees hier hoe.

Voor veel van onze cliënten is wandelcoaching een nieuw fenomeen. Voordat zij begonnen met coaching van Liberi, hadden zij hier nog geen ervaring mee. Desondanks is het voor veel van onze cliënten een doorslaggevende factor om voor onze coaching te kiezen. Mensen die voorafgaand aan hun coaching traject nog geen ervaring met wandelcoaching hadden, worden tijdens hun traject enthousiast. Maar hoe weet je nu of het iets voor jou is? Dat kun je misschien inschatten, maar wellicht heb je nog wat meer informatie nodig om een goed beeld te kunnen vormen. Die informatie geven wij je graag. Wil je wandelcoaching een keer proberen? Dat kan bij ons.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Waarom wij kiezen voor wandelcoaching

De methodes die Liberi hanteert, zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwd. Dat vinden wij belangrijk. Onze coaches zijn er om jou te begeleiden en te helpen om je burn-out te overwinnen. De effectiefste manier om dat te doen, is met behulp van een methode die wetenschappelijk wordt onderschreven en die zich in de praktijk heeft bewezen.

waarom wandelcoaching werkt

Die methode bestaat bij ons uit twee belangrijke componenten: ons Fasenplan en wandelcoaching. Het Fasenplan voorziet in de inhoudelijke aanpak van jouw burn-out. Dit plan is door Liberi zelf ontwikkeld aan de hand van de nieuwste technieken, kennis en inzichten en onze coaches zijn hierin geschoold. Het plan bestaat uit vier verschillende fases die jou stap voor stap begeleiden naar een volledig en blijvend herstel van jouw burn-out.

Om ervoor te zorgen dat ons Fasenplan optimaal werkt, hebben wij dit gekoppeld aan een specifieke manier waarop wij het coaching proces uitvoeren: met wandelcoaching. Wandelcoaching wordt door ons specifiek toegepast bij (ernstige) stress en een burn-out. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de combinatie van wandelen en coaching kan zorgen voor een effectievere aanpak van je problemen en een sneller herstel.

Wat zijn de effecten?

Met wandelcoaching ga je samen met jouw burn-out coach lekker de vrije natuur in. De voordelen hiervan merk je direct. Zo is het een stuk fijner om gecoacht te worden in de natuur dan tussen vier muren, geniet je van de frisse buitenlucht en ben je direct gezond bezig voor geest en lichaam omdat je tijdens de coaching lichte fysieke inspanning levert.

Deze effecten hebben vooral een voordelige uitwerking op hoe jij de coaching beleeft. Uit diverse onderzoeken (zoals dit onderzoek van Kaplan & Kaplan) blijkt dat de natuur helpt om stress te verlagen. Dit is een belangrijke reden voor ons om de natuur in te gaan zodra dit kan.

Er zijn echter nog meer voordelen. Door te bewegen, komen er namelijk hormonen vrij die zorgen voor een gelukkig gevoel. Het zijn onder andere de hormonen endorfine, serotonine en dopamine. Daarbij is het ook nog eens zo dat door coaching en beweging te combineren, je beide hersenhelften stimuleert waardoor de methode extra effectief is. Het effect van wandelcoaching op de hersenen is bewezen.

Ik wil wandelcoaching een keer proberen. Kan dat?

Aangezien je dit artikel aan het lezen bent ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in wandelcoaching. Om erachter te komen of dit ook echt iets voor jou is, kun je wandelcoaching een keer proberen. Je gaat dan met een coach bij jou in de buurt en die bij jou past de natuur in en ervaart direct hoe deze unieke methode van Liberi werkt.

waarom wandelcoaching proberen

Wil je wandelcoaching een keer proberen, neem dan contact met ons op. Bel ons of vul het formulier op de contactpagina in. Wanneer je dit formulier invult, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. Hierna volgt een telefonisch consult met uitleg en een papieren consult waarbij je de 4DKL-test maakt. Deze officieel erkende stresstest geeft een accuraat beeld van hoe het met jouw stressniveau gesteld is. Jouw burn-out coach gebruikt de resultaten van deze test om je coaching op maat te kunnen bieden.

Je maakt vervolgens een afspraak en gaat hierbij samen de natuur in. Zo ga je wandelcoaching een keer proberen en weet je direct of dit ook voor jou een plezierige en effectieve methode is. Na afloop van de intake sessie met wandelcoaching krijg je een verslag en behandeladvies. Heb je een klik met jouw coach? Dan kun je direct door met de behandeling. Wil je een andere coach proberen, dan kun je opnieuw een vrijblijvende intake met een wandelcoach doen.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Voor wie is het geschikt?

Wandelcoaching een keer proberen, kan natuurlijk nooit kwaad. Temeer omdat wij deze methode niet alleen hanteren om je te laten herstellen van een burn-out. Ook bij overspannenheid of (ernstige) werkstress gaan we lekker de natuur in. Zelfs als je geen problemen ervaart, maar coaching wilt gebruiken voor persoonlijke groei of om verder te komen in je carrière, is wandelcoaching een uitermate fijne en effectieve methode.

Wij kennen de symptomen van stress en een burn-out als geen ander. Sommige symptomen kunnen het misschien moeilijk maken om naar buiten te gaan voor wandelcoaching. Denk daarbij aan zaken als:

Dit zijn symptomen die er wellicht voor zorgen dat je niet naar buiten durft of voor je gevoel niet naar buiten kunt. Wandelcoaching een keer proberen is dan niet direct een optie. Je coach zal dan eerst samen met jou werken aan je angst en/of symptomen. In een later stadium kunnen jullie dan nog altijd de natuur in.

Voor wie last heeft van een fysieke beperking of handicap, of wie bijvoorbeeld in een rolstoel zit, is het altijd mogelijk om te zorgen voor geschikte routes. Wij willen wandelcoaching voor zoveel mogelijk van onze cliënten mogelijk maken. Voor iedereen geldt dat er samen met je coach gezocht wordt naar een ideale omgeving en passende intensiteit. Waar je naartoe gaat, is deels afhankelijk van de mogelijkheden bij jou in de omgeving. Overal is echter wel een mooi stuk natuur, een park, bos, weilanden, hei of een kustgebied te vinden. Meld je daarom vandaag nog aan voor een vrijblijvende intake en ga werken aan verbetering en/of herstel samen met een gespecialiseerde coach, in de gezonde natuur.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven