Zoeken

Zoeken sluiten

Stress coach

vrijdag 14 augustus 2020

Een stress coach begint steeds meer een bekend en algemeen geaccepteerd fenomeen te worden. Er zijn veel dingen waarbij je de hulp van een professionele coach kunt gebruiken. Denk maar eens aan alle mensen die gebruik maken van een relatiecoach, een loopbaancoach of een personal trainer in de sportschool. Het inschakelen van een coach wordt naar mijn mening soms onterecht weggezet als een trend. Het ís geen trend. Het is een uitstekende manier om te zorgen voor verbetering op gebieden waar jij worstelt. Dat kan van alles zijn. Je hebt niet zelf alle wijsheid in pacht. Soms kunnen de kennis en expertise van een coach jou net die lastige drempel over helpen.

Dat een goede stress coach nut kan hebben, vereist eigenlijk geen uitleg meer. Als deze tijden zich in maatschappelijk opzicht door iets kenmerken, dan is het wel dat heel veel mensen last hebben van stress. De cijfers hebben inmiddels zorgwekkende vormen aangenomen. Honderdduizenden burn-outs per jaar en meer stress onder jongeren dan ooit tevoren. Het is dus absoluut niet vreemd als je stress niet in je eentje kunt overwinnen. Van stress afkomen blijkt voor steeds meer mensen een onmogelijke opgave zonder hulp. Dat is waar een stress coach kan helpen.

stress coach inschakelen

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Een stress coach inschakelen is geen teken van zwakte

Ik wil het in deze blog eerst hebben over een hardnekkig vooroordeel dat wat mij betreft de wereld uit moet worden geholpen. Dat is de opvatting dat het inschakelen van een stress coach een teken van zwakte is. Ook nu nog, in een tijd waarin stress zo wijdverspreid is en bijna iedereen hier wel mee te maken krijgt, rust er een bepaald stigma op het inschakelen van hulp van een stresscoach. Het zorgt ervoor dat mensen niet over dit onderwerp durven te praten. Of erger nog: mensen die gebaat kunnen zijn bij de hulp van een stress coach, besluiten wellicht om hier geen werk van te maken uit angst voor wat hun omgeving zal zeggen.

Het wordt de hoogste tijd dat wij coaching op mentaal vlak allemaal gaan zien als iets dat normaal is. Gelukkig gebeurt dit al steeds vaker. Mensen kunnen hulp nodig hebben, op verschillende gebieden. Waarom zou dit op fysiek vlak wel als normaal worden beschouwd, maar op mentaal vlak niet? Niemand kijkt je raar aan wanneer je zegt dat je naar een chiropractor gaat wanneer je last hebt van je rug, of naar een fysiotherapeut om van je kniepijn af te komen. En toch, wanneer je zegt dat je de hulp inschakelt van een stress coach, kunnen mensen je nog wel eens vreemd aankijken. Dát is juist vreemd, want er zijn veel meer mensen die last hebben van stress dan mensen die last hebben van hun rug of knie.

Wat kan een stress coach voor je betekenen?

Een stress coach is gespecialiseerd in het effectief en blijvend verhelpen van stress. Het eerste waarmee de coach je kan helpen, is het geven van inzicht in je problemen. Wat veroorzaakt jouw stress precies? Misschien kun je al een oorzaak noemen, maar moet je nog wat dieper graven om tot de werkelijke reden te komen. Neem nu iets veel voorkomends als werkstress. Je werk is dan de oorzaak van je stress. Maar wat precies? Is de werkdruk te hoog? Heb je last van faalangst? Hangt er een nare sfeer op de werkvloer omdat je niet goed met je collega’s door één deur kunt? De oorzaak van je stress achterhalen vormt de eerste stap naar een oplossing.

Vervolgens kijken jij en je coach naar wat een goed behandelplan voor jou is. Ieder mens is uniek. Wat voor een ander werkt, hoeft niet per se voor jou te werken en vice versa. Jij en je coach zullen nauw samenwerken. Je coach is ook echt iemand op wie je kunt bouwen. Jullie zullen behoorlijk persoonlijke gesprekken hebben. Dit zal niet altijd even makkelijk zijn, maar weet dat je bij jouw stress coach vrijuit kan praten over je problemen. Hoe meer je dit doet, hoe beter jouw coach je kan helpen.

persoonlijk plan

Een persoonlijk plan

De coaches van Liberi zorgen altijd voor een persoonlijk plan. Wij hanteren altijd de door onszelf ontwikkelde methode, het Fasenplan. Dit doen wij omdat dit plan gebaseerd is op wetenschappelijk bewezen technieken. Het vormt de ideale basis om jou stap voor stap van je stress af te helpen. Het liefst combineren wij dit met wandelcoaching. Met wandelcoaching vinden de gesprekken tussen jou en jouw coach niet binnen plaats, maar buiten in de natuur. Coaching is tijdens een stevige wandeling extra effectief, dankzij de bewezen stressverlagende eigenschappen van de natuur.

Iedereen doorloopt bij ons dus dezelfde stappen om van zijn/haar stress af te komen. De concrete invulling wordt echter bepaald aan de hand van jouw behoeften en wie jij bent als persoon. Kortom: op een manier die voor jou werkt. Het enige wat we van jou vragen, is veranderbereidheid. Van je stress afkomen, betekent namelijk dat je moet kunnen erkennen dat dingen anders moeten en ook bereid moet zijn om de hiervoor noodzakelijke stappen te nemen. Gemakkelijk zal dat niet altijd zijn, maar uiteindelijk zul jij je door het verdwijnen van je stress gelukkiger en energieker voelen dan voorheen.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Probeer het gewoon eens

Wil je coaching een keer proberen? Maak gewoon eens deze stap. Misschien is het nieuw voor jou, of heb je bedenkingen. Ervaar zelf wat onze coaches voor je kunnen betekenen. Je kunt namelijk contact met ons opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een coach bij jou in de buurt. Je krijgt dan niet alleen uitleg over wat wij voor je kunnen betekenen, maar ervaart ook direct of er een klik is met je coach. Dat vinden wij belangrijk. Is die klik er niet, dan regelen wij gewoon een nieuw gesprek voor je met een andere coach.

coaching contact

Loop jij al te lang met stress rond waar je zelf niet vanaf komt? Gun jezelf beterschap. Met stress rond blijven lopen is vaak niet alleen onnodig, maar ook nog eens ongezond. Chronische stress betekent namelijk dat je stelselmatig je grenzen overschrijdt. Dit maakt je fysiek en mentaal kwetsbaar. Het kan leiden tot grotere problemen, zoals een burn-out. Problemen die je kunt voorkomen door nu in te grijpen. Je zult jezelf dankbaar zijn.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven