Zoeken

Zoeken sluiten

Weer aan het werk met behulp van onze burn-out coach

maandag 25 november 2019

Wanneer je werkloos raakt, bijvoorbeeld omdat je contract niet wordt verlengd, krijg je op een gegeven moment wellicht met het UWV te maken. Wanneer het je niet lukt om tijdig een nieuwe baan te vinden, kun je gelukkig in ons land in de meeste gevallen rekenen op een sociaal stelsel van wereldklasse. Maar voor niets gaat de zon op: ontvang je een uitkering, dan staan daar ook plichten tegenover. Onder andere de sollicitatieplicht. Maar hoe zit dat bij burn-out en UWV?

Het lijkt zo eenvoudig: solliciteren voor een nieuwe baan. Voor veel mensen is dat ook zo. Natuurlijk, solliciteren is altijd spannend en lang niet iedereen wordt direct of op korte termijn aangenomen. Uiteindelijk vinden veel mensen werk en kunnen zij weer rekenen op een inkomen waardoor de uitkering kan komen te vervallen. Dit is niet voor iedereen even eenvoudig. Want hoe gaan een burn-out en UWV bijvoorbeeld samen?

Wanneer je door een burn-out werkloos bent geraakt – bijvoorbeeld omdat de werkstress te hoog werd -, of wanneer je na het verliezen van je baan in een burn-out terecht bent gekomen, kan men nu niet bepaald spreken van een doorsnee situatie.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Waarom een burn-out en UWV in beginsel zo lastig samen gaan

Zoals eerder geschreven: de sociale voorzieningen in ons land zijn buitengewoon goed geregeld. Wie zijn of haar baan verliest, kan rekenen op een gedegen vangnet. het UWV is er om je financieel te ondersteunen met een uitkering. Echter: het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in deze situatie blijft verkeren. Het UWV wil je het liefst zo snel mogelijk weer aan het werk zien, en natuurlijk zou jij dit zelf ook graag willen. Alleen: je hebt een burn-out, dus je kunt helemaal niet werken. Dat is het lastige aan de combinatie burn-out en UWV: je dient in de basis aan verplichtingen te voldoen. Verplichtingen die je onmogelijk na kunt komen in je huidige toestand. Dit is geen reden tot zorg: er zijn gelukkig oplossingen.

uwv en burn-out coach

Wat kun je verwachten wanneer je je met een burn-out bij het UWV meldt?

Ook bij het UWV werken gewoon mensen van vlees en bloed. Dit betekent dat er echt wel rekening wordt gehouden met jouw situatie. Wanneer je een burn-out hebt, kun je eenvoudigweg niet werken. Het heeft dan weinig zin om te solliciteren, want een werkgever vindt in jou op dat moment geen kandidaat die kan doen wat er van hem/haar wordt verwacht. In zo’n situatie is het belangrijk om te denken in oplossingen en niet in problemen.

Gelukkig kan dit. Je dient uiteraard aan te geven bij het UWV dat je een burn-out hebt. Wanneer je een burn-out hebt, zul je eerst geestelijk en lichamelijk moeten herstellen en behandeld moeten worden voordat je weer kunt werken. Dat dit niet vanzelf gaat, is bekend. Je zult door jouw burn-out niet aan de normaal geldende verplichtingen hoeven te voldoen, maar hier worden uiteraard wel voorwaarden aan gesteld.

Allereerst zal door een onafhankelijke partij (de bedrijfsarts of een onafhankelijk specialist) worden vastgesteld dat je inderdaad een burn-out hebt. Dit kun je wel vertellen, maar het dient officieel vast te worden vastgesteld om aanspraak te mogen maken op een uitkering en tijdelijk vrijgesteld te worden van bepaalde verplichtingen. Je bent te goeder trouw en hebt daadwerkelijk een burn-out. Dat zal dus vast komen te staan. En dan?

Hoe Liberi je kan helpen in deze situatie

Liberi maakt deel uit van de providerboog van het UWV. De providerboog bestaat uit een groep zeer zorgvuldig geselecteerde instanties met wie het UWV samen kan werken in het uitvoeren van haar diensten. Dit betekent dat wij met het UWV afspraken hebben gemaakt omtrent het begeleiden van werkzoekenden die kampen met een burn-out.

Je zult zolang je last hebt van een burn-out van het UWV dus niet hoeven te solliciteren. Wat wel van je wordt verwacht, is dat je de juiste stappen neemt om te herstellen van je burn-out. Hiervoor kun je bij de burn-out coaches van Liberi terecht. Je kunt bij het UWV aangeven dat je je bij ons hebt aangemeld en een hersteltraject wilt starten.

uwv en liberi coaching

Omdat wij onderdeel uitmaken van de providerboog van het UWV, kunnen wij voldoen aan de eisen die door hen worden gesteld. Wij rapporteren op de door het UWV verlangde wijze aan hen en kunnen samenwerken. Zo ontstaat er wanneer nodig een driehoek UWV-Liberi-werkzoekende met een burn-out, jij dus.

Een kennismakingsgesprek met uw coach

Wanneer je je bij ons meldt, zorgen wij voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met een burn-out coach bij jou in de buurt. Dit kennismakingsgesprek is een geheel vrijblijvende intake. Uiteraard met de intentie om samen met jou aan een volledig herstel te gaan werken.

Op basis van de intake wordt er gewerkt aan een persoonlijk herstelplan. Wij houden op het gebied van je burn-out het UWV op de hoogte van de processen en vorderingen. jij kunt je ondertussen met onze hulp richten op je herstel. Voor het herstellen van een burn-out is tijd nodig, maar met de juiste begeleiding kunt ook jij volledig herstellen en weer werken. Na een burn-out kan het voelen alsof je  nooit meer dezelfde persoon bent, want de ervaring verandert je. Je kunt echter wel weer gezond en gelukkig worden en je leven weer oppakken met nieuwe inzichten.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Samen zorgen wij ervoor dat je weer aan het werk kunt

De burn-out coaches van Liberi werken met een unieke methode. Wij geloven namelijk in de wetenschappelijk onderschreven combinatie van therapie/coaching en lichte inspanning. Daarom vinden onze coaching sessies bij voorkeur en wanneer mogelijk plaats tijdens het maken van een gezonde wandeling in de natuur. Omdat je coaching krijgt en gezond bezig bent, wordt je herstel bevorderd. Je bent immers met jouw coach bezig met je herstel, maar levert ook lichte inspanning in de buitenlucht, waardoor er hormonen zoals endorfine worden aangemaakt die zorgen voor een positief gevoel.

Stap voor stap zullen wij met een op maat gemaakt behandelplan en de best mogelijke terugvalpreventie werken aan je herstel. Als specialist op het gebied van re-integratie in de arbeidsmarkt van mensen met een burn-out, kunnen wij ook jou helpen. Maak samen met ons werk van je herstel. Wees open naar het UWV over je burn-out, neem contact met ons op en begin met het traject om je energie, gezondheid en geluk weer terug te vinden, zodat je weer kunt werken, genieten en midden in de maatschappij kunt staan.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

2 reacties

 • Hanny schreef:

  Ik zit vanaf 17 Februari in de WIA.
  Dit komt door diagnose borstkanker (2018) en de vele vervelende heftige situaties, van de afgelopen 4.
  Een burnout van grote portie…
  Ik wil dol graag hier begeleiding in zodat ik mij weer meer mens en persoon kan gaan voelen. Waar ik dan ook weer in de maatschappij mee wil draaien.

 • Reinoud schreef:

  Beste Hanny,
  Wat een rottijd heb jij gehad en hoe begrijpelijk is het dan ook dat je een burn-out hebt gekregen. En natuurlijk wil je hier goede begeleiding voor hebben. Ik stuur je een email om je contactgegevens op te vragen, zodat we je in een gratis consult kunnen adviseren waar jij op dit moment het best mee geholpen bent.

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven