Zoeken

Zoeken sluiten

Hulp bij een burn-out

dinsdag 30 juni 2020

Wij krijgen best vaak de vraag: is hulp bij een burn-out echt noodzakelijk? Als burn-out coaches hebben wij een duidelijk antwoord. Als je het ons vraagt wel. Dit antwoord baseren wij niet alleen op ons gevoel, of op basis van de kennis die wij van burn-outs hebben. Dit antwoord is ook gebaseerd op feiten. Hoe lang duurt een burn-out? Weet jij het antwoord op deze vraag? Hou je vast voor het antwoord: 8 maanden. En dat is een gemiddelde. De juiste hulp bij een burn-out kan de duur van je burn-out significant terugdringen. Stel je eens voor dat iedereen tijdig professionele hulp zou zoeken: dan lag de gemiddelde duur een stuk lager.

In dit gemiddelde zijn ook de duizenden mensen die wél hulp zoeken opgenomen. Zonder hulp van een professionele coach kan het zomaar zijn dat jouw burn-out een jaar of nog veel langer duurt. In je eentje de weg omhoog vinden, is namelijk een zeer zware opgave. Het is ook iets dat niet iedereen lukt. Dat hoeft ook niet. Burn-out coaches zijn er niet voor niets. Er is een grote vraag naar, want een burn-out is een groot maatschappelijk probleem.

Het is ook een probleem waar nog wel wat vooroordelen aan verbonden zijn. Dat hulp zoeken een teken van zwakte is, bijvoorbeeld. Als er iéts is waar wij ons als burn-out coaches tegen verzetten, is het wel dat idee. Hoe verschilt hulp bij een burn-out van hulp bij elk ander probleem waar je vanaf wilt? Bij chronische rugpijn schakel je ook de hulp in van een specialist.

hulp bij een burn out

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Hoe ziet hulp bij een burn-out eruit?

Wanneer je Liberi inschakelt voor hulp bij je burn-out, ben je altijd verzekerd van maatwerk. Geen enkele burn-out is namelijk hetzelfde. Je bent een uniek persoon, met unieke omstandigheden en je eigen problemen en uitdagingen. Wij werken met al onze cliënten met een door ons zelf ontwikkeld plan: het Fasenplan. Hoewel elke burn-out anders is (kijk alleen maar naar het grote aantal verschillende symptomen van een burn-out), doorloopt iedereen met een burn-out wel dezelfde fasen. Ons Fasenplan is ontwikkeld om jou per fase de best mogelijke begeleiding te bieden naar herstel. Dat doen wij met een persoonlijke invulling.

Wij helpen je accepteren

Je burn-out accepteren. Daar begint het allemaal mee. Zie dit als een soort eerste hulp bij een burn-out. Als jij jouw burn-out namelijk niet wilt erkennen, ben je nog niet toe aan hulp. Wij kunnen je de hulp bieden die je nodig hebt. Dan dien je echter wel open te staan voor deze hulp. Wij vragen – zeker in het begin- niet veel van je. Herstel gaat met veel geduld en kleine stapjes. Het begint echter met veranderbereidheid. Stoppen met ontkennen en defensief gedrag, zodat jij jezelf in staat stelt om je problemen op te lossen.

Zorgen dat je niet verder terugvalt

Wanneer je jouw burn-out hebt geaccepteerd, kom je in een volgende fase terecht. Je stopt met je te verzetten tegen je burn-out. Dat maakt het niet eenvoudiger. Ineens kunnen allerlei nieuwe gevoelens en angsten boven komen drijven. In deze fase is het belangrijk dat je niet verder terugvalt.

Een burn-out terugval is niet altijd te voorkomen. Het kan erbij horen. Dit is een reden waarom hulp bij een burn-out zo belangrijk is: wij zijn er voor je. Wij leren je hoe je deze terugval voorkomt of opvangt en hoe je ondanks moeilijke momenten de juiste richting in blijft gaan. Je vraagt je tijdens deze fase waarschijnlijk af: hoe kom ik van stress af? En worden dingen ooit weer normaal? Tijdens deze fase zul je ervaren dat je coach niet alleen een specialist is die jou helpt met je herstel, maar ook een vertrouwenspersoon.

de weg omhoog

De weg omhoog

Een burn-out heeft vaak lang de tijd gehad om te ontstaan. Hier dien je rekening mee te houden in je herstel. Je hebt namelijk ook vaak lang de tijd nodig om geestelijk en lichamelijk weer helemaal gezond te worden. De derde fase in het Fasenplan is er eentje waar onze cliënten vaak naar uitkijken. Deze fase staat namelijk in het teken van activatie. Van actief herstel: eindelijk voel en merk je verbetering.

Ook deze fase gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Maar je geduld en harde werken worden beloond. Je zult merken dat je energie terugkrijgt en dat je klachten afnemen. Onze unieke methode, die zich naast het Fasenplan ook kenmerkt door wandelcoaching stoomt je klaar om weer met beide benen in het normale leven te kunnen staan. Na een burn-out ben je als persoon veranderd. Je hebt nieuwe inzichten en meer kennis over je eigen grenzen.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Stap voor stap weer re-integreren

De laatste stap in ons Fasenplan staat in het teken van re-integreren. Hulp bij een burn-out betekent namelijk niet alleen dat je van je klachten afgeholpen wordt. Om weer goed te kunnen functioneren en gelukkig te zijn, is het belangrijk dat je klachtenvrij bent én blijft.

Onze coaches weten wat er nodig is om jou weer succesvol te laten integreren. De juiste belasting en een goede opbouw hiervan zijn cruciaal. Weer aan het werk kunnen, weer lekker actief bezig zijn en genieten van het leven: dat is het doel en dat is waar deze cruciale laatste fase voor zorgt.

stap voor stap reintegreren

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Hulp bij een burn-out start nu

Heb jij last van een burn-out of vrees je dat stress jou te veel wordt? Hulp bij een burn-out begint nu. Wij bieden je een goed startpunt. Maak namelijk eerst onze burn-out test. Deze geeft je een betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde indicatie van hoe het met jouw stressniveau gesteld is. Een mogelijke burn-out wordt bepaald aan de hand van vier verschillende meetgebieden. Deze gebieden worden allemaal voorzien van een score. Met behulp van dit scoresysteem zie je direct of jij een verhoogd risico loopt op het oplopen van een burn-out, of dat je er wellicht al eentje hebt.

De uitkomst van de burn-out test kun je gebruiken om te bespreken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een burn-out coach bij jou in de buurt. Tijdens dit gesprek kan de coach jou meer vertellen over hulp bij een burn-out. Wij vinden het zeer belangrijk dat je een goede klik hebt met je coach. Is deze er niet, dan zorgen wij voor een nieuwe kennismaking met een andere coach. Is de klik er wel, dan kunnen jullie snel aan de slag.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven