Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Xandra

“Do what makes your soul happy.”

Xandra coach stress burn-out

Over Xandra

Ik ben dankbaar om voor Liberi Coaching te mogen schrijven. Ik heb namelijk een passie voor schrijven èn voor een stressvrij leven. Zo schrijf ik het liefst over gezondheid, welzijn en spiritualiteit. Daarnaast wandel ik graag in de natuur en ik houd ik van yoga en dansen. Bovendien heb ik veel interesse in gezonde voeding. Ik hoop je met mijn blogartikelen te kunnen inspireren!

Hooggevoelig

Als kind wist ik al dat ik hooggevoelig was, maar dit werd vaak niet herkend. Zo kan ik gauw overprikkeld raken en ik kan zowel positieve als negatieve energieën van anderen aanvoelen. Mijn dochter is ook hooggevoelig waardoor we elkaar begrijpen. Nu weet ik dat hooggevoeligheid juist een kracht is.

Mijn burn-out ervaring

Hoe kwam ik in 2018 in een burn-out? Doordat ik perfectionistisch en zorgzaam ben, nam ik te weinig tijd voor mijzelf. Na een ongezonde relatie met een narcistische partner, heb ik veel geleerd over narcisme en de emotionele schade daarvan. Een narcist breekt niet je hart, maar je ziel. Het alleenstaande moederschap in combinatie met mijn werk bleek te zwaar. Zo kreeg ik angst om uit huis te gaan en ik had concentratieproblemen. Achteraf besefte ik dat ik mijn eigenwaarde was kwijtgeraakt. Ik leefde al jaren in de overlevingsmodus.

Healing in Spanje

In 2019 kostte alles mij gewoonweg teveel energie en ik kon nog maar weinig. Ik nam echter verantwoordelijkheid voor mijn gevoelens en mijn eigen leven. In de zomer besloot ik het roer om te gooien en samen met mijn dochter vertrok ik naar Spanje. Dat bleek mijn healing. De stilte in, wandelen in de mooie natuur deed mij goed. Ook de zee gaf mij veel rust. Daarnaast leerde het Mediterraanse leven mij weer te genieten van het leven. Van lekker eten, maar ook het ontmoeten van andere mensen gaf mij weer nieuwe energie.

Dankbaarheid

Dankbaarheid heeft mij ook geholpen in mijn helingsproces. Vanaf de eerste dag in Spanje schreef ik dagelijks 10 dingen op waarvoor ik dankbaar was. Als je dankbaar bent, word je bewust, geniet en waarder je meer. Bovendien heb ik ervaren dat er dan als vanzelf mooie dingen op je pad kunnen komen. En vaak op de juiste momenten. Dankbaarheid helpt je om in het nu te leven.

Bel ons Neem contact op

Luisteren naar je ziel

Ik heb van mijzelf leren houden; mijn zelfvertrouwen en innerlijke rust wil ik niet weer verliezen. Ik heb geleerd mijn intuïtie te vertrouwen, hoewel ik nog nog iedere dag leer. Vertrouw op je intuïtie, want dat is je ziel die tot je spreekt. Luister je naar je ziel dan zul je jezelf niet snel teleurstellen. We zijn veelal gericht op de buitenwereld, maar hoe vaak staan we echt stil bij onszelf? Ik schrijf dan ook graag over de verbinding met jezelf. Daar begint eigenlijk alles mee.

Bewustwording

Het helingsproces na mijn burn-out heeft me nog bewuster gemaakt. Het is een natuurlijk spiritueel proces in je leven. Zo blijken veel dingen in de wereld niet zo oprecht als we misschien denken. Daarnaast zullen mensen die niet meer bij je passen als vanzelf wegvallen. Daarentegen komen er nieuwe mensen op je pad die beter bij jou passen. Je maakt ook steeds meer keuzes die echt bij jou horen, qua werk en wonen, maar ook de mensen met wie je omgaat. Het hooghouden van je vibratie wordt daarbij ook steeds belangrijker.

Coach Xandra stress burn-out

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven