Zoeken

Zoeken sluiten

Toekomstperspectief (na een burn-out)

vrijdag 9 april 2021

Toekomstperspectief na een burn-out: het wordt alleen maar beter

Het hebben van een burn-out kan voelen alsof je hele leven ineens is ingestort; je zit thuis van je werk, je voelt je futloos en oververmoeid, je hebt nergens zin in en alles lijkt te veel te zijn. Kun je ooit nog terugkeren op de werkvloer? Hoe ga je de zorg voor je kinderen regelen? Willen je vrienden je nog wel zien als je zo neerslachtig bent? Hoe denkt je partner erover? Allemaal vragen die je bezig kunnen houden wanneer je thuis zit met een burn-out. Je maakt je zorgen; over jezelf, je dierbaren en over je toekomst. Hoe komt het eruit te zien? Hoelang gaat dit duren? Toekomstperspectief na een burn-out kan best lastig zijn. Er zijn zo veel vragen en zo weinig antwoorden.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Het gevoel alsof je toekomst in elkaar valt

Wanneer je momenteel thuis zit met een burn-out zal het gevoel alsof je toekomst in elkaar gevallen is, je wellicht bekend voorkomen. Je vraagt je af of je ooit nog de oude wordt, hoe je toekomstperspectief na een burn-out zich gaat ontplooien. Je hebt het gevoel alsof je stil staat, terwijl de wereld doorgaat. Hoe lastig dit gevoel en deze periode ook is, je bent niet de enige die hier doorheen gaat. Daarbij is het ook echt belangrijk dat je even stilstaat, dat je even niets doet zodat je volledig tot jezelf kunt komen. Je hoeft nu nog niet alle antwoorden te weten, het enige wat je hoeft te doen is jezelf de rust te gunnen om te kunnen herstellen van je burn-out.

het wordt alleen maar beter

Burn-out herstel

Het herstel van een burn-out is een pittige periode gevuld met ups en downs. Hoewel je je wellicht druk maakt om het toekomstperspectief na een burn-out, is het juist belangrijk om je focus te leggen op waar je nu staat en wat jou nu kan helpen om je beter te voelen. Deze periode is spannend en vol onzekerheid; je zult opnieuw moeten leren vertrouwen op jezelf en opnieuw thuiskomen in je lichaam, ontdekken wat je wel en niet kunt, stappen buiten je comfort zone zetten en jezelf opnieuw leren kennen. Tegelijkertijd – en dat zul je achteraf met me eens zijn – is deze periode erg waardevol. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat je écht wilt en wat écht bij je past. Juist omdat je door je burn-out weer terug bij af bent, heb je de kans om een versie 2.0 van jezelf te ontdekken. Het toekomstperspectief na een burn-out is namelijk vaak mooier en beter dan voor je burn-out. Dit is misschien nog moeilijk te bevatten, maar ik zal het in het volgende kopje wat verder toelichten.

Waarom het goed is dat je niet meer de oude wordt

Wellicht vraag je je af of je ooit nog de oude wordt. Het antwoord is nee en dat is maar goed ook. De oude jij heeft er namelijk voor gezorgd dat je zo lang over je grenzen ging, dat je uiteindelijk bent omgevallen. Omdat je te vaak voor de ander koos in plaats van voor jezelf, omdat je te vaak ‘ja’ zei terwijl je ‘nee’ voelde. Omdat je geen hulp wilde vragen en verantwoordelijkheidsgevoel had voor taken die niet jouw verantwoording zijn. Het mooiste wat je jezelf na een burn-out kunt gunnen, is een nieuwe versie van jezelf.

Het herstel van een burn-out is een pittige periode gevuld met ups en downs

Tijdens jouw burn-out herstel is het daarom belangrijk om je te focussen op jezelf; wat wil je in het leven? Waar word je blij van? Wat wil je juist niet meer? Waar wil je jouw tijd en energie in steken? Wat kan je helpen om dichter bij jezelf te blijven? Door met deze vragen aan de slag te gaan kun je ontdekken hoe jouw toekomstperspectief na een burn-out eruit mag komen te zien. Onze coaches kunnen je tijdens dit proces ondersteunen; een coach helpt je om jezelf opnieuw te leren kennen, dichter bij jezelf te komen en je leert hoe je kunt omgaan met stress, zodat het minder impact op je heeft.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Toekomstperspectief na een burn-out: het wordt alleen maar beter

Wanneer je nog veel stress ervaart is het moeilijk te geloven dat het beter wordt, maar dit is wel de waarheid. Wanneer jij een burn-out durft te zien als een nieuwe start, een mogelijkheid om een betere versie van jezelf te ontwikkelen zul je er sterker uitkomen. Als je weer de oude zou zijn, is de kans groot dat je binnen korte tijd weer thuis komt te zitten, en dat is precies wat je niet wilt. Juist door jezelf te ontwikkelen zul je veerkrachtiger worden, dichter bij jezelf komen, keuzes maken die echt bij jou passen en meer rekening houden met wat je kunt en wilt in het leven.

 

Toekomstperspectief na een burn-out

Probeer je burn-out en de kansen die het met zich meebrengt met beide handen aan te nemen, zodat het zeker geen tweede keer zal gebeuren. Als jij bereid bent om aan jezelf te gaan werken, is de kans groot dat je blij bent dat je niet meer de oude bent, maar juist zo veel wijzer en sterker dan voorheen. Het toekomstperspectief na een burn-out is dus niet iets om je druk om te maken; zolang jij bereid bent om aan jezelf te werken, zal het alleen maar beter worden.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Conclusie: Toekomstperspectief na een burn-out

Het is begrijpelijk en logisch is dat je, je in eerste instantie veel zorgen maakt en vragen hebt over je toekomstperspectief na een burn-out. Belangrijk om te onthouden is dat jij de regie hebt over hoe het verloopt. Als jij bereid bent om aan je herstel te werken, hulp te vragen van bijvoorbeeld een burn-out coach en vertrouwen hebt in jezelf, zal het uiteindelijk beter worden. Een burn-out maakt je bewust hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen, om je gevoel en je hart te volgen, om voor jezelf te kiezen – ook als anderen een andere verwachting van je hebben. Ik was tijdens mijn burn-out ook bang dat het nooit meer goed zou komen, maar achteraf gezien ben ik juist heel dankbaar voor wat me overkomen is. Want ik ben sterker dan ooit en leef een mooier leven dan voor mijn burn-out. Heb vertrouwen; in jezelf en in jouw lichaam.

Ben jij klaar om de stap te zetten en te werken aan jouw 2.0 versie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. We gaan graag met jou aan de slag!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven