Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Tiny, 43 jaar – stress- en burn-outklachten

‘Via mijn werkgever kwam ik met Liberi Coaching in aanraking. Eerst had ik niet veel zin in een coachtraject want ik zag het niet zitten om te praten over wat mij op dat moment belemmerde. Maar ik wist ook dat er iets moest veranderen in mij leven en dat gaf voor mij de doorslag. Dat de coaching door Liberi buiten plaatsvindt sprak me aan. Ik ben er met een open mind aan begonnen.

Met Annita had ik gelijk een klik, ik vertrouwde haar. Tijdens het wandelen hoefde ik haar niet steeds aan te kijken, dat vond ik fijn. Annita bewoog hierin met mij mee en voelde het goed aan wanneer dat wel kon, bijvoorbeeld door dan even stil te staan. Dat gaf mij de ruimte om te delen wat nodig was voor het proces. In de verschillende coachsessies hebben we een aantal oefeningen gedaan dat mij heeft geholpen. Wat me het meeste is bijgebleven is een oefening met mijn levenslijn. Hierdoor werd ineens veel zichtbaar en kon ik gebeurtenissen in mijn leven in een ander perspectief plaatsen. Annita voelde altijd goed aan welke dingen er in het moment toe deden en waar we aandacht aan konden geven. Ze heeft me geholpen om patronen zichtbaar te maken die me niet meer helpen en ik heb geleerd om daarin andere keuzes te maken. Ik ben blij dat ik dit coachtraject bij Liberi heb gevolgd en ik zou het anderen zeker aanraden.’

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven