Zoeken

Zoeken sluiten

Succesvol worden

maandag 31 oktober 2022

Succesvol worden willen we allemaal. Toch lijkt het alsof maar een klein deel van de mensen daadwerkelijk succesvol wordt. Gelukkig is niets minder waar. Mensen die erg succesvol worden zijn veelal veelvuldig te zien. Ze hebben een boek geschreven, bieden een populaire training of programma aan, of zijn een bekende podcasthost en verdienen bakken met geld. Of ze hebben het geschopt tot bankdirecteur, om maar een zijstraat te noemen.

Dit zijn natuurlijk mooie voorbeelden van mensen die succesvol werden. Succesvol worden ziet er echter voor iedereen anders uit. Waar het vooral om gaat is dat je zélf het gevoel hebt dat je succesvol bent. Wat er vervolgens voor nodig is om je succesvol te voelen verschilt enorm per persoon. Waar de één zichzelf succesvol vindt als hij een dikke bankrekening heeft en een kast van een huis, vindt de ander zichzelf pas succesvol als die zijn of haar droom heeft durven najagen en met een camper door Europa kan trekken.

succesvol worden dromen

Dromen, wensen en verlangens

Succesvol worden heeft dus alles te maken met je eigen dromen, wensen en verlangens. Als je geen ambitie hebt om promotie te maken op je werk, dan zul je weer andere dingen nastreven. Succesvol worden betekent voor jou dan wat anders dan hogerop klimmen op de maatschappelijke ladder. Om daadwerkelijk succesvol te worden is het dus zaak om voor jezelf helder te krijgen wat succesvol worden voor jóu betekent. Niet wat het betekent voor een ander. Het gaat om jouw persoonlijke verhaal.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Succesvol worden op je eigen manier

Om succesvol te worden op jouw manier is het dus van belang te kijken wat jouw persoonlijke waarden zijn. Waarden beïnvloeden de keuzes die je maakt in het leven. Stel dat je stabiliteit als een hele belangrijke waarde hebt. Dan zul je geneigd zijn die stabiliteit voor jezelf te creëren door een baan te zoeken waar je een vast contract krijgt en je de kans dat je ontslagen wordt of het bedrijf failliet gaat zeer laag acht. Aan de andere kant kun je als waarde vrijheid hebben. Je wilt je niet vastleggen op dezelfde baan jaar in, jaar uit. Je wilt misschien wel de wereld verkennen en digitaal werken, zodat je waar je ook bent aan het werk kunt en zo je rekeningen en reiskosten kunt betalen.

succesvol worden eigen tijd

Ken uzelve

Als je je waarden in kaart hebt gebracht kun je eens onder de loep nemen of jij leeft volgens je eigen waarden. Of leef je volgens de waarden van anderen, van de maatschappij, je partner of je werkgever? Als we niet leven naar onze waarden zullen we eerder stress ervaren. Het wringt, maar vaak weten we niet precies waarom. Neem daarom uitgebreid de tijd om jezelf beter te leren kennen. Succesvol worden is niet gemakkelijk als je jezelf niet goed kent! Er zijn allerhande manieren om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Ook kun je je persoonlijke missie opstellen. Ook deze missie kan je helpen om keuzes te maken die bij jou passen.

Het kan eng zijn om keuzes te maken die afwijken van de gebaande paden. Als je doet wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg. En meestal vinden we dat wel prettig. Oók als dat wat we krijgen niet meer is wat we willen. Het is wél vertrouwd en bekend. Maar het staat succesvol worden in de weg. Het is nodig om buiten je comfortzone te stappen, wil je groeien.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Het zaadje blijft ook niet eeuwig in de donkere en veilige grond zitten. Nee, het besluit de ontkiemen en het daglicht te zien. En daarmee ook de gevaren: dieren die het op willen eten, stormen en andere zaken die bedreigend zijn voor het jonge plantje. De levenskracht is echter zo groot dat het niet anders kan dan te groeien. En dat is ook de bedoeling voor ons. We mogen groeien en ons eigen plekje vinden in de maatschappij.

Succesvol worden op je eigen tijd

Het is natuurlijk onmogelijk om succesvol te worden als je achterover leunt en afwacht tot het succes naar je toe komt. Om succesvol te worden dienen we stappen te zetten. Je dient te weten wat je wilt. Vervolgens is het nodig om te beginnen met de eerste stap. Dit kan een hele kleine stap zijn, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je in beweging komt. Is die beweging eenmaal op gang gebracht, dan wordt het steeds makkelijker om door te blijven bewegen. Denk maar eens aan een sneeuwbal die de heuvel afrolt. In het begin gaat het nog niet zo hard. Maar zodra de sneeuwbal wat snelheid krijgt en meer en meer sneeuw verzamelt, zal het steeds sneller gaan.

succesvol worden tegenslag

Succesvol worden en tegenslag

Uiteraard zullen er ook tegenslagen op je pad komen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Om succesvol te worden is het nodig die tegenslagen niet uit de weg te gaan. We mogen ermee werken en ervan leren. Je leert jezelf bovendien juist goed kennen door het meemaken van tegenslag. Want hoe reageer je als het niet gaat zoals je had gehoopt? Steek je je kop in het zand, of ga je creatieve manieren bedenken om met oplossingen te komen? Twee heel verschillende benaderingswijzen met een geheel ander resultaat. Je weet wat je te doen staat, niet waar?!

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Soms kunnen we zoveel tegenslag tegenkomen dat we de neiging krijgen bij de pakken neer te gaan zitten. En af en toe kan het ook goed zijn even een pas op de plaats te maken. Als iets niet blijkt te werken en je hebt al van alles geprobeerd, is dit misschien juist een hint dat dit niet de weg is die je moet gaan. Wees dus sowieso eerlijk naar jezelf. Ga je moeilijkheden uit de weg, of wijzen ze je op iets anders en beters dat je wilt gaan doen om succesvol te worden op jouw manier?

Weet je het niet zo goed, kom je er niet uit? Onze coaches staan voor je klaar om samen te kijken wat succesvol worden voor jou betekent en hoe je daar komt!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven