Zoeken

Zoeken sluiten

Spirulina is een kleine krachtpatser bij stress

vrijdag 21 mei 2021

Ben jij al bekend met spirulina? Spirulina is een algje dat wordt geclassificeerd als superfood. Nu bestaan er over superfood nog wel eens vooroordelen en misvattingen. Hoe moet je dit algje dan precies zien? In deze blog leg ik je uit wat spirulina is, wat de voordelen zijn en wat je er wel en niet van kunt verwachten.

Spirulina is een kleine krachtpatser bij stress

Spirulina is een superfood. Hoewel het maar een heel klein blauwgroen algje is, bevat het zeer veel voedingsstoffen. Het wordt dan ook gebruikt als voedingssupplement in de vorm van spirulina poeder of tabletten. Door de krachtige werking kan het je helpen extra energie te geven. Het kan dan ook bijdragen aan het tegengaan van vermoeidheid. Daarnaast kan spirulina ons immuunsysteem verbeteren. Doordat het bijzonder voedzaam is, kan het ondersteunend werken bij stress of zelfs bij een burn-out. Daarnaast is dit superfood heel heilzaam gebleken bij verschillende gezondheidsklachten. In dit artikel maak je kennis met dit kleine, maar krachtige algje. Welke exacte voedingsstoffen bevat het? Wanneer kan dit superfood worden ingezet? Wat is het verschil met chlorella? Kortom, misschien kan spirulina ook jou helpen aan meer energie en minder stress!

spirulina

Wat is spirulina?

Spirulina is een natuurlijk algje met een blauwgroene kleur. Deze algjes komen voor in (alkalische) wateren die rijk zijn aan mineralen. Dit algje groeit met behulp van heel veel zonlicht oftewel zonne-energie. De zonne-energie en fotosynthese zorgen voor de ontwikkeling van de vele voedingsstoffen in dit superfood. Hoe mooi is dat? Bij dit proces is het stofje chlorofyl verantwoordelijk voor de opname van zonne-energie. Chlorofyl vind je ook in andere planten, maar in hoge mate in dit bijzondere algje. Naast spirulina is ook chlorella zeer rijk aan chlorofyl. Chlorella is ook een groen algje met bijzondere eigenschappen. Dit is niet hetzelfde als spirulina, maar daar kom ik straks nog op terug. We weten al dat zonlicht goed voor ons is. Maar wist je ook dat voeding met zonne-energie positief werkt op onze gezondheid? Het is dus aan te raden om meer zongerijpte groenten en fruit te eten of spirulina te gebruiken. Zo bevat het meer levensenergie, ook voor jou!

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Waar is spirulina goed voor?

Waar is spirulina goed voor? Spirulina is zeer rijk aan verschillende vitaminen en mineralen. Zo bevat het vitamine A, B1, B2, B6, C, E en K. Daarnaast heeft het onmisbare mineralen voor ons lichaam, zoals magnesium, calcium en ijzer. Magnesium is een belangrijk mineraal dat ons helpt in stressvolle tijden, maar ook om slaapproblemen te voorkomen. Tevens is het mineraal ijzer van groot belang, zeker in tijden van veel stress. Ons lichaam vergt bij stress namelijk meer ijzer waardoor er kans is op bloedarmoede. Bovendien bevat het veel eiwitten die door de natuurlijke oorsprong gemakkelijk opneembaar zijn en bijdragen aan een betere spijsvertering. Dit kleine algje bevat ook gezonde vetzuren, zoals DHA, GLA en EPA. Deze vetzuren zijn belangrijk voor zowel jouw mentale balans als voor jouw hormoonbalans. Daarnaast draagt het bij aan gezonde botten. Zo kan het spierpijn en rusteloze benen helpen te verlichten.

Ontstekingsremmend en ontgiftend

Spirulina werkt zeer ontstekingsremmend waardoor het bijvoorbeeld waardevol kan zijn bij PMS klachten. Zo zal het ook bijdragen aan het verbeteren van de hormoonbalans. Daarnaast bevat dit algje jodium waardoor ook de schildklier hier blij van wordt. Bovenal is het een sterke ontgifter voor je lichaam. Door de vele antioxidanten die het bevat, worden gifstoffen en vrije radicalen gemakkelijker verwijderd. Door de stof chlorofyl heeft het een ontgiftende werking op de lever. Kortom, het bevat zoveel voedingsstoffen dat je eigenlijk kunt zeggen dat spirulina een multivitamine is. Een multivitamine rechtstreeks afkomstig uit de natuur.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Groene kracht bij stress en hormonale disbalans

Spirulina is door haar krachtige werking niet alleen goed voor ons lichaam, maar ook voor onze mentale balans. Dit komt doordat ook onze neurotransmitters hiervan profiteren, zoals serotonine, dopamine en glutamaat. Daardoor kan het ons helpen weerbaarder te worden tegen stress. Bij stress hebben we vaak moeite met onze concentratie, maar ook kan ons geheugen ons soms in de steek laten. Daarnaast ervaren we stemmingswisselingen of kunnen we zelfs depressieve gevoelens krijgen. Je kunt vaker prikkelbaar zijn, chagrijnig of je hebt een kort lontje. Bovendien kan het als supplement bijdragen aan een gezonde hormoonhuishouding. De voedingsstoffen in deze superfood kunnen de hormonen oestrogeen en progesteron namelijk helpen weer in balans te brengen. Zo kan het oestrogeendominantie helpen te voorkomen. Oestrogeendominantie kan voor zowel mannen als vrouwen vervelende gezondheidsklachten geven, zoals overgewicht.

 

spirulina

Spirulina poeder of spirulina tabletten

Zowel spirulina poeder als tabletten kunnen effectief zijn voor jouw gezondheid. Het is aan jou om te bepalen wat je prettiger vindt om te gebruiken. Sommige mensen geven de voorkeur aan tabletten vanwege de smaak. Het is wel altijd belangrijk om een goede (biologische) kwaliteit te kiezen, bijvoorbeeld bij natuurvoedingwinkels. Zo weet je zeker dat het geen pesticiden of andere gifstoffen bevat. Daarnaast bestaat er blauwe spirulina poeder dat ook ideaal is om bijvoorbeeld smoothies een blauwe kleur te geven. De ontgiftende werking maakt dit superfood uniek ten opzichte van andere supplementen. Je kunt het dagelijks gebruiken met ongeveer twee theelepels spirulina poeder verspreid over de dag. Het is aan te raden om het gebruik hiervan op te bouwen.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Chlorella en spirulina: het verschil

Spirulina en chlorella zijn beide kleine, maar sterke ontgifters. Zo zijn ze in staat om zware metalen en andere stoffen uit ons lichaam te kunnen verwijderen. Het zorgt ervoor dat ons lichaam wordt ontdaan van gifstoffen. Gifstoffen zitten in ons eten en drinken, maar ook in huidverzorging, cosmetica en als gevolg van luchtvervuiling. Heb je gauw last van diarree dan is het aan te raden om spirulina te gebruiken. Heb je eerder last van verstopping dan kun je beter chlorella gebruiken. Spirulina bevat meer eiwitten ten opzichte van chlorella. Daardoor is het heel geschikt te gebruiken door vegetariërs en sporters. Het zijn echter beide algjes die jou kunnen helpen aan meer energie. Sommige mensen vragen zich af of spirulina gevaarlijk kan zijn. Dit is echter niet het geval bij een goede biologische kwaliteit en met de juiste dagelijkse dosering.

spirulina

Spirulina verwijdert stress van binnenuit

Spirulina kan met haar vele voedingsstoffen bijdragen aan het verhogen van jouw weerstand. Hierdoor krijg je jouw energie en vitaliteit weer terug. Daarnaast kan het jou helpen om stress te verminderen. Stress kan zowel fysieke als mentale, maar ook emotionele klachten geven. Bij een burn-out kan er ook sprake zijn van depressieve gevoelens en angstaanvallen. Een gezonde levensstijl staat altijd voorop, zoals gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Daarnaast kunnen we gebruikmaken van extra hulpjes, zoals supplementen. Dit kleine, groene algje kan dan een goede optie zijn, want groen betekent levenskracht!

Het is geen wondermiddel

De voordelen van spirulina zijn overduidelijk. Het is ook goed om te weten dat deze voordelen wetenschappelijk onderschreven worden. Het is dus geen hype: spirulina is echt een superfood. Tegelijkertijd is het wel belangrijk om realistisch te blijven. De term “superfood” klinkt heel erg krachtig. Het is echter geen wondermiddel. Het beste kun je spirulina zien als een waardevolle toevoeging aan een gezond dieet. Het is een gezondheidssupplement.

Ja, spirulina kan bepaalde klachten verhelpen of doen afnemen, maar een gezonde levensstijl blijft het belangrijkste. Verwacht niet dat je problemen zomaar even worden opgelost door dit poeder of tabletten. Probeer het en je zult wellicht de voordelen ervaren. Maar blijf je last houden van klachten, schakel dan hulp in.

 

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven