Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Siebrand, 54 jaar – Joggen naar je herstel

Ik ben Wiebe dankbaar dat hij mij “van de bank af heeft gekregen”. Op zeker moment ontplofte de bom in mijn hoofd. Drie dagen heb ik voornamelijk rondjes gedraaid om de keukentafel. Toen heb ik op aandrang van mijn vrouw Thea hulp gezocht en ben bij Wiebe terecht gekomen. Vanuit de running therapie stelde Wiebe voor dat ik ging bewegen en dat we tijdens de sessies ook gingen joggen. Hardlopen mocht ik het niet noemen omdat daar juist weer een prestatiedruk vanuit ging. Snelheid was niet belangrijk. De boodschap was in beweging komen. Aangezien ik toen enigszins corpulent was, was mijn eerste reactie : “zie je mij al bewegen?” Goede loopschoenen gekocht en daar stond ik dus de volgende sessie in mijn looptenue.

Na de nodige uitleg over de juiste manier van joggen gingen we op pad. Het tempo lag erg laag en tijdens het lopen konden we doorgaan met praten. Dit was een voorwaarde werd mij verteld. De ademhaling is juist indien je tijdens het joggen nog enigszins een gesprek kunt blijven voeren. Naarmate je conditie gaat opbouwen ligt je tempo dus al gauw een stuk hoger. Thuisgekomen moest mijn dochter (ook enigszins corpulent) erg lachen om mijn outfit. Haar reactie was echter positief: “paps, als jij gaat joggen ga ik met je mee.” Al snel had ik een groepje van 3 mensen om mij heen die meegingen. Ons tempo lag nog laag, maar wat heb ik hier een lol aan beleefd. Joggen is nu een vast onderdeel van mijn ontspanning en bijtank momenten. Wiebe bedankt

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven