Liberi Liberi

Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Siebrand, 54 jaar – Joggen naar je herstel

Ik ben Wiebe dankbaar dat hij mij “van de bank af heeft gekregen”. Op zeker moment ontplofte de bom in mijn hoofd. Drie dagen heb ik voornamelijk rondjes gedraaid om de keukentafel. Toen heb ik op aandrang van mijn vrouw Thea hulp gezocht en ben bij Wiebe terecht gekomen. Vanuit de running therapie stelde Wiebe voor dat ik ging bewegen en dat we tijdens de sessies ook gingen joggen. Hardlopen mocht ik het niet noemen omdat daar juist weer een prestatiedruk vanuit ging. Snelheid was niet belangrijk. De boodschap was in beweging komen. Aangezien ik toen enigszins corpulent was, was mijn eerste reactie : “zie je mij al bewegen?” Goede loopschoenen gekocht en daar stond ik dus de volgende sessie in mijn looptenue.

Na de nodige uitleg over de juiste manier van joggen gingen we op pad. Het tempo lag erg laag en tijdens het lopen konden we doorgaan met praten. Dit was een voorwaarde werd mij verteld. De ademhaling is juist indien je tijdens het joggen nog enigszins een gesprek kunt blijven voeren. Naarmate je conditie gaat opbouwen ligt je tempo dus al gauw een stuk hoger. Thuisgekomen moest mijn dochter (ook enigszins corpulent) erg lachen om mijn outfit. Haar reactie was echter positief: “paps, als jij gaat joggen ga ik met je mee.” Al snel had ik een groepje van 3 mensen om mij heen die meegingen. Ons tempo lag nog laag, maar wat heb ik hier een lol aan beleefd. Joggen is nu een vast onderdeel van mijn ontspanning en bijtank momenten. Wiebe bedankt

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven