Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Sanne, 37 jaar – Grenzen leren voelen en aangeven en meer rust gaan ervaren

Ik kwam in contact met coach Carolien toen ik in een fase verkeerde waarin ik veel spanningen ervaarde in mijn leven, zowel werk- als privé en er steeds meer klachten bij kreeg.
Het contact met Carolien voelde al meteen heel vertrouwd voor mij. Zij nam uitgebreid de tijd voor me tijdens het kennismakingsgesprek en ik kreeg alle ruimte om mijn verhaal te vertellen. Ze had oprechte aandacht en stelde goede vragen aan me, zodat ik haar uitgebreid heb kunnen vertellen over mijn klachten, de oorzaken ervan en wat ik zou willen bereiken met het coachtraject.

Vanaf de eerste coachsessie merkte ik dat deze manier van coachen goed bij me past: Buiten zijn, bewegen en ondertussen mooie gesprekken voeren en oefeningen doen.
De gesprekken brachten me steeds dichter bij mezelf. Wie ben ik? Wat wil ik en wat is voor mij belangrijk om me goed te kunnen voelen? Welke belemmerende overtuigingen staan me nog in de weg? Wat heb ik nodig om meer balans te kunnen gaan ervaren en beter mijn grenzen te kunnen voelen en aangeven?

Ik leerde mezelf gedurende de coaching steeds beter kennen door de mooie gesprekken en de oefeningen die we deden. Ik heb Carolien ervaren als een heel prettige en warm persoon. Ze stelde goede vragen en oordeelde nooit. Ze heeft me veel inzichten laten opdoen over mezelf en de gesprekken met haar vond ik heel waardevol en zette me telkens weer aan het nadenken over mezelf. Letterlijk stapje voor stapje letterlijk voelde ik me sterker en beter worden gedurende het coachtraject.

Ik vond de wandelcoaching met Carolien dan ook echt een meerwaarde, omdat de natuur zoveel rust brengt. Praten is fijner in de openlucht naast iemand en doordat je buiten bent en in beweging bent, was het voor mij ook letterlijk in beweging komen. De oefeningen die ik tijdens de coaching heb mogen ervaren waren ook erg zinvol voor mij. Ik heb een mooie weg afgelegd en ben nog altijd blij dat ik gekozen heb voor een coach-traject met Carolien als coach. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven