Liberi Liberi

Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Roelof, 36 jaar – Vertragen bleek de sleutel tot herstel

Ik herinner mij nog dat Wiebe mij vertelde dat ik mocht “vertragen”. Mijn eerste reactie als ondernemer was dan ook “maar Wiebe, daar heb ik helemaal geen tijd voor”. Achteraf moet ik er nog om lachen. Van Wiebe heb ik geleerd dat ik kan “versnellen door te gaan vertragen”. Vanaf dat moment was ik één en al oor. Ik heb geleerd meer bij mezelf te komen en op tijd mijn rustmomenten in te bouwen om op tijd bij te tanken. Na zo’n bijtank moment kan ik er weer tegenaan .. en dus weer versnellen door de hernieuwde energie die ik heb opgedaan. Per saldo voorkomt het een “vastloper” en ben ik productiever dan toen ik dacht alles in de hoogste versnelling te moeten doen.

Ook zijn mijn beslissingen “wel overwogener” omdat ik veel beter bij mijn ware IK kan komen. Ik leef gezonder, beweeg meer, neem op tijd ruimte voor mijn gezin en kan weer genieten van mijn twee jongens waar ik zo trots op ben. Tegenwoordig ben ik gewoon “lekker moe” als ik thuiskom, voorheen was ik UITGEPUT. Dit betekende dat ik toen ook geen energie meer had voor de jongens. Dat deed mij toen het meeste verdriet. Ik kon het niet opbrengen even met ze te gaan spelen of voetballen. Nu ben ik na een dag gedane arbeid in mijn hoofd moe (niet uitgeput gelukkig) en zijn er geen verdere blokkades meer om niet met mijn jongens te gaan voetballen. Op tijd “Vertragen” voelt voor mij nu dus 100% oké.

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven