Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Roelof, 36 jaar – Vertragen bleek de sleutel tot herstel

Ik herinner mij nog dat Wiebe mij vertelde dat ik mocht “vertragen”. Mijn eerste reactie als ondernemer was dan ook “maar Wiebe, daar heb ik helemaal geen tijd voor”. Achteraf moet ik er nog om lachen. Van Wiebe heb ik geleerd dat ik kan “versnellen door te gaan vertragen”. Vanaf dat moment was ik één en al oor. Ik heb geleerd meer bij mezelf te komen en op tijd mijn rustmomenten in te bouwen om op tijd bij te tanken. Na zo’n bijtank moment kan ik er weer tegenaan .. en dus weer versnellen door de hernieuwde energie die ik heb opgedaan. Per saldo voorkomt het een “vastloper” en ben ik productiever dan toen ik dacht alles in de hoogste versnelling te moeten doen.

Ook zijn mijn beslissingen “wel overwogener” omdat ik veel beter bij mijn ware IK kan komen. Ik leef gezonder, beweeg meer, neem op tijd ruimte voor mijn gezin en kan weer genieten van mijn twee jongens waar ik zo trots op ben. Tegenwoordig ben ik gewoon “lekker moe” als ik thuiskom, voorheen was ik UITGEPUT. Dit betekende dat ik toen ook geen energie meer had voor de jongens. Dat deed mij toen het meeste verdriet. Ik kon het niet opbrengen even met ze te gaan spelen of voetballen. Nu ben ik na een dag gedane arbeid in mijn hoofd moe (niet uitgeput gelukkig) en zijn er geen verdere blokkades meer om niet met mijn jongens te gaan voetballen. Op tijd “Vertragen” voelt voor mij nu dus 100% oké.

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven