Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Preventie

Begeleiding bij een dreigende burn-out, kost slechts 5% van de kosten van uitval door burn-out. 
Bron: Nationale Zorggids

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen,” is een uitspraak waar wij bij Liberi volledig achter staan. Samen met jou willen we voorkomen dat uitval door stress of overbelasting ontstaat. Vaak wordt er pas gereageerd nadat problemen zijn ontstaan. Het is echter vele malen effectiever en goedkoper om met preventie de uitval voor te zijn. Samen met jou kijken we graag hoe we stress vroegtijdig kunnen herkennen en voorkomen.

“Intellectuelen lossen problemen op. Genieën voorkomen ze.”

– Albert Einstein –

De Liberi totaal oplossing

Samen met onze partners kijken wij continu hoe we met preventie het verzuim kunnen terugdringen van verzuim door stress en burn-out. Onze totaal oplossing begint bij preventie. Onze geïntegreerde aanpak voorziet in preventie op alle niveaus. Wij richten ons hierbij op de volgende vragen:

  • Hoe kun je er voor zorgen dat stress niet optreedt?
  • Hoe neem je de oorzaken weg?
  • Welke interventie is nodig na manifestatie van stressklachten?
  • Hoe kun je stressklachten signaleren?

Bij Liberi helpen we je graag als de gevolgen van stress al duidelijk zichtbaar zijn. Tegelijk hopen we onze overtuiging dat “voorkomen is beter dan genezen” op iedereen over te dragen. Tijdig investeren in preventie is geen nieuwe kostenpost, het is de beste investering die je ooit hebt gedaan!

Stress voorkomen

Wat zijn de factoren die stress veroorzaken in jouw bedrijf? Door vragenlijsten krijgen we inzicht in de mate van stress en factoren die stress verhogend werken. Door deze inzichten kunnen gerichte keuzes gemaakt worden. Liberi biedt op maat gemaakte workshops aan om volledig in te kunnen spelen op jouw situatie. Het werk en de daarbij behorende stress zal niet snel veranderen. Samen met Liberi kun je een plan maken om op een gezonde manier hier mee om te gaan.

Oorzaken wegnemen

Samen met de werkgever kijken we naar de factoren die stress veroorzaken. Het is een bekend misverstand dat drukke en gestreste werknemers productiever zouden zijn. Vaak is een gestructureerde manier van werken waarbij voldoende tijd is om de taken op de juiste manier af te ronden veel productiever. Soms is de oorzaak van stress de planning, soms is het de manier waarop de communicatie verloopt. Wat de oorzaak ook is, samen willen we kijken naar manieren waarop de werknemers vitaler, gelukkiger en dus productiever zijn.

Stressklachten signaleren

Voor goede preventie is het van belang om tijdig stressklachten te signaleren. Door de inzichten die onze stresstesten geven is het makkelijker om stress te herkennen. Daarnaast biedt Liberi begeleiding om managers en collega’s te trainen in het signaleren en bespreekbaar maken van stress. Als er op de werkvloer ruimte ontstaat om stress en de daarbij horende klachten bespreekbaar te maken zal dit zeker leiden tot het verlagen van stress.

Interventie

Het beste moment om aan de slag te gaan met coaching is voor dat de stress zorgt voor uitval. Liberi biedt middels onze pakketten ‘vitaal’ en ‘preventief’ 1-op-1 coaching aan door middel van het Fasenplan. Samen met een coach in je eigen regio leer je de signalen herkennen die horen bij ongezonde stress en leer je om tijdig grenzen te herkennen en aangeven. Soms kiezen mensen ervoor om niet vroegtijdig met coaching te starten omdat ze nu geen tijd hebben. Als coaching noodzaak is geworden omdat stress ernstige klachten heeft opgeleverd kost herstel altijd veel meer tijd.

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven