Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Peggy, 54 jaar – Stressklachten en concentratieproblemen

De afgelopen jaren ervaarde ik weer regelmatig stress, spierpijn, buikpijn, concentratie- en slaapproblemen. Na mijn burn-out in 2017 is het herstel nooit helemaal volledig geweest naar mijn gevoel, maar wel zodanig dat ik mijn werk weer volledig en goed kon oppakken. Door mijn drukke baan speelden deze klachten toch zo nu en dan weer wat meer op en ben ik via mijn werkgever bij Liberi en Annerieke terechtgekomen. In mei 2021 ben ik na een prettige kennismaking met haar het traject ingegaan om vervolgens te kijken en vooral ook te voelen waar ik regelmatig de fout in ging. Annerieke kan je door het laten doen van verschillende oefeningen tijdens het wandelen goed laten voelen wat je vastgeroeste gedachtenpatronen en -gedragingen met je lijf en geest doen. Perfectionisme, faalangst en bang voor confrontaties bepaalden teveel mijn dagelijkse leven zonder dat ik dat ik me daar erg bewust van was.

Door hierover te praten en aan te geven dat je onder meer minder streng voor jezelf moet zijn en juist al je goede kanten en eigenschappen moet koesteren en leren luisteren naar wat je zelf nodig hebt, heb ik geleerd anders naar mijzelf te kijken. Maar ook om beter en eerder te voelen waar de grenzen liggen en tijdig rust en/of afstand te nemen. Na de voor mij zeer aansprekende professionele lichaams-/gevoelsgerichte aanpak van Annerieke zit ik beter in mijn vel en kan ik beter dealen met de stress. Natuurlijk val ik af en toe terug in oude patronen, maar met de handvatten die ik van haar heb gekregen, ben ik me veel bewuster van mijn doen, laten en denken en heb ik mooie stappen gezet naar betere en vooral relaxtere versie van mijzelf. Dank je wel daarvoor Annerieke en uiteraard ook voor onze fijne gesprekken tijdens het wandelen, waarbij je van de natuur kunt genieten en niets moet!

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven