Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Paul, 51 jaar – Corona / Burn-out

Corona Longontsteking en een ziekhuis opname daar begon het allemaal mee. Eenmaal weer gezond verklaard startte ik weer met mijn werk. Helaas had mijn lichaam en geest andere plannen met mij. Na meerdere keren bronchitis zwichtte ik tijdens de feestdagen. Ik kon niet meer, alles was te veel. Met groot schuld gevoel naar mijn collega’s trok ik de stekker er uit. Dit gaat zo niet meer.

Mijn nieuwe leidinggevende vroeg mij zou je niet een coaching traject willen volgen??? Hier stond ik wel voor open, tja zo kan het niet meer. Hij stuurde mij een lijst met allerlei coaching trajecten. Helaas vond ik niet wat bij mij paste dus ben ik zelf gaan zoeken. Een van mijn grote hobby’s is en blijft lange afstandswandelen.

Na veel zoeken kwam ik op de website van Liberi coaching, de Combi wandelen en coaching stond mij wel aan. Na het invullen van de stress test werd ik gekoppeld aan Michelle. Via mijn werk werd alles 100 procent vergoed en het was geen probleem dat ik mijn eigen coaching traject had gevonden.

Als ik terug kijk op mijn wandel coaching traject met Michelle, ben ik zeer dankbaar, blij en ook misschien wel verbaasd, hoe in 10 maanden tijd mijn leven zo kon veranderen. Door verschillende technieken die ik allemaal heb opgeschreven. (erg handig om in terug te bladeren mocht ik ergens mee zitten!!!) Is de manier hoe ik nu mijn werk doe zo fijn geworden. Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven en bepalen welke taak nu echt oprecht mijn taak is. Niet alles hoeft op mijn schouders te rusten!!!

Privé zijn er nog zat uitdagingen maar door alle tips van Michelle ben ik er van overtuigd dat ik ook deze doelen ga halen!!!

Wat ik vooral bijzonder heb gevonden aan Michelle is dat ze op de juiste momenten, mij zelf inzichten kon verschaffen in hoe ik met situaties moet omgaan. Soms verwachte ik dat zij mij de antwoorden wel zou geven, maar nee door allerlei mooie voorbeelden werd ik zelf aan het werk gezet. Niet altijd even makkelijk MAAR als ik dan eindelijk in actie kwam dan was dit zeer bevredigend. Mijn zelf beeld is ook zo anders geworden. Ik voel mij sterker en meer mijzelf.

Dank je wel Michelle voor al onze mooie wandelingen, ik blijf het zeggen ik mis ze!!! Het contact was puur en oprecht met veel compassie. Aan iedereen die dit leest je kan geen betere coach vinden!!!!

Gewoon doen!!!

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven