Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Wouter

“Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid”
– Albert Einstein –

Over Wouter

wandelcoach Wouter Liberi

Ik ben Wouter. Ik woon in een dorpje op het prachtige Groninger land, ben getrouwd en trotse vader van onze twee pleegzonen.

Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker vanuit een sterke interesse in de manier waarop mensen denken, voelen en handelen. Ik wist al vroeg dat ik met mensen wilde werken en wilde bijdragen aan hun ontwikkeling. Dit is ook de rode draad in mijn loopbaan. Eerst als begeleider bij de jeugdreclassering en de laatste elf jaar als professioneel begeleider van medewerkers bij verschillende hulpverleningsorganisaties. Ik geniet er van om mensen te zien groeien als mens en professional en een balans te zien (her)vinden tussen gezonde uitdaging en ontspanning.

In onze maatschappij is het niet altijd makkelijk om in balans te blijven en te blijven voldoen aan alle eisen en verwachtingen. Ook voor mij niet. Door een combinatie van een te grote werkbelasting, ambitie en de hoge eisen die ik aan mijzelf stelde kwam ik in een burn-out. Ik heb gaandeweg steeds beter mijn eigen krachten en belemmerende patronen leren kennen. Vanuit inzicht heb ik andere keuzes kunnen maken waardoor mijn leven zinvoller is geworden.

Dit is wat ik jou ook gun!

In jouw zoektocht ben jij zelf leidend en ik kan je ondersteunen om vanuit bewustwording te komen tot gedragsverandering. Het hervinden van je eigen kracht en het herpakken van je zelfregie staat hierbij centraal. Ik werk vanuit volledige acceptatie van jou als persoon en zal goed naar je luisteren. Ik stel je verhelderende vragen maar soms ook confronterende vragen om zicht te krijgen op jouw drijfveren. We gaan beweging brengen in jouw situatie door samen te bewegen in de natuur. Samen zoeken we naar wat voor jou nodig is om weer energiek en tevreden in het leven te kunnen staan!

Ervaring met burn-out

In mijn werk als professioneel begeleider werkte ik al jaren met zorgprofessionals met stress gerelateerde klachten wat soms leidde tot een burn-out.  Ik kende de signalen en dacht mee in een preventieve aanpak of gaf begeleiding bij werkhervatting.

Ondanks deze kennis over burn-out en het feit dat ik mezelf al redelijk dacht te kennen kreeg ik ook zelf een burn-out in 2013. Het voelde als een donderslag bij heldere hemel. Ik had het wel druk gehad maar voelde me daar ook lekker bij. Ik had ambitie en had extra taken naar mezelf toegetrokken om mezelf eens goed op de kaart te zetten. Dit in combinatie met een kind met een zeer complexe zorgvraag, maakte dat mijn energie opeens tot het nulpunt was gedaald. Ik sliep slecht, vergat veel dingen en had steeds minder concentratie. Ik merkte dat ik iets moest doen maar raakte daarvan eigenlijk nog meer in paniek. Ik wou me nu toch juist bewijzen en moest toegeven dat ik het nu eigenlijk niet aan kon.

Achteraf waren er al veel langer signalen welke ik vakkundig heb genegeerd. Door veel te gaan wandelen en een cursus mindfulness heb ik eerst de focus gelegd bij het vinden van lichamelijke ontspanning. Pas daarna ben ik bewust gaan maken welke persoonskenmerken en gedragspatronen hadden gezorgd voor het ontstaan van de burn-out. Ik heb nieuwe keuzes gemaakt waardoor ik nu meer ruimte voor mezelf neem en vooral de dingen doe mij energie geven. Ik baalde verschrikkelijk toen ik uitviel maar ben nu dankbaar voor de ruimte die het me heeft gegeven en de lessen die ik heb geleerd.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Autonomie

De opleiding Transactionele Analyse heeft me geleerd dat je altijd de controle over je leven kan (her)pakken. Je leven wordt vaak gekleurd door (vaak onbewuste) beslissingen die je ooit in je leven nam. Wanneer je bewust wordt van dat patroon kan je nieuwe besluiten nemen. Vanuit de Transactionele Analyse werk ik aan groei van autonomie, spontaniteit en authenticiteit.

Doe meer van wat goed werkt

Ik geloof sterk in de uitgangspunten van oplossingsgericht werken. Jij beschikt al over kwaliteiten en vaardigheden om stappen te zetten in je ontwikkeling. Hier gaan we gebruik van maken. Samen kijken we naar de successen die je al gerealiseerd hebt. Als dingen niet goed gaan dan zoeken we de uitzonderingen. Op welke momenten ging het wel goed? Wat was er anders op die momenten? Wat doe je nu anders? We leggen de focus op de toekomst en zetten in kleine stappen een positieve beweging in gang.

Lichaam en geest

Als je teveel stress hebt reageer je vaak vanuit je hoofd. Toch is het vaak je lichaam dat de signalen afgeeft dat je aan je taks zit. Hierom is het belangrijk om deze signalen te kunnen herkennen en te kunnen duiden. Je gebruikt beweging en ontspanningsoefeningen voor het (her)vinden van jouw balans tussen lichaam en geest. De coaching is in de rustgevende context van de natuur wat je helpt om de ruimte te vinden voor het maken van nieuwe besluiten.

Wouter burnout coach Groningen

Opleiding:

Voortgezette opleiding Transactionele Analyse

Oplossingsgericht werken

Bachelor Social Work (Maatschappelijk Werk & Dienstverlening)

EMDR therapeut

Post-HBO Wandelcoachopleiding

CSR Stresspreventie en -interventie

Om gecoacht te worden door Wouter woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Wouter.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven