Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Suzanne

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen”
– Jon Kabat-Zinn


Suzanne Liberi coaching

Over Suzanne

Deze coach is momenteel niet beschikbaar voor coaching.
Kijk op onze coachzoeker voor een geschikte coach bij jou in de buurt

Over Suzanne

Suzanne Liberi coaching

Mijn enthousiasme, openheid en ondernemende houding brengen mij op nieuwe plekken waar ik mensen ontmoet met ieder hun eigen verhaal. Dit geeft mij heel veel energie. Soms zijn de nieuwe plekken gewoon dichtbij huis; in een museum, op een cursus, in een cafeetje. Maar samen met mijn behoefte aan avontuur heeft het me ook in Nepal, Bolivia, Nieuw Zeeland, Argentinië en Vietnam inspirerende gesprekken gegeven, met mensen met uiteenlopende culturele achtergronden.

De interesse in en nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt en waarom ze zich gedragen zoals ze gedragen zat er al vroeg in. Op de middelbare school vond ik het ontzettend jammer dat we er geen les in kregen. Gretig startte ik vervolgens met de studie psychologie. En het vuur is- na 25 jaar- nog even levend als toen!

Later ben ik ervaringsgerichte vormen van therapie op gaan zoeken. Ik had zelf ondervonden dat door middel van het leren door ervaring er veel meer beweging en verandering ontstond dan door het probleem alleen verbaal te benaderen. In de functie van psychomotorisch therapeut en mindfulness– en zelfcompassie trainer, heb ik verder vorm gegeven aan een ervaringsgericht aanbod. Ik heb me met name gericht op mensen die verlangen naar meer rust, ruimte en richting in hun leven.

Vanuit de werkervaring die ik op heb gedaan en de opleidingen die ik heb gevolgd, heb ik in de loop van de tijd een eigen stijl ontwikkeld. Ik coach vanuit zachte kracht. De zachte kant is verbindend, ondersteunend, een open luisterhouding, zonder oordeel, vanuit rust en mildheid. Doortastend, analytisch, scherp en resultaatgericht zijn de krachtige eigenschappen die je tegen kunt komen als je met mij wandelt. En natuurlijk, buiten in beweging! Dit vormt mijn recept om met de coachee met kleine stappen in beweging te komen om zichzelf te ontwikkelen, naar een leven met meer rust, energie en vertrouwen in zichzelf en de toekomst.

Ervaring met burn-out

Een burn-out? Ja, het gebeurde mij. Ik was afgestudeerd psycholoog, psychomotorisch therapeut, mindfulness trainster en had al een beetje van zelfcompassie geproefd. Was ík dan degene die dan nog een burn-out kon krijgen? Ja! Dit maakt me niet immuun, ook ik heb nog steeds mijn ups en downs, net als alle mensen. Ik had leren surfen op de golven van het leven, maar een grote golf overspoelde mij. Uiteindelijk heeft dit mij een meer ervaren surfer gemaakt, en elke dag ontwikkel ik mij weer verder.

Eerder had ik geleerd spanning te reguleren, door deze te herkennen, en door mijn lichaamssignalen te leren kennen. Ik volgde hiervoor een mindfulness training, begeleid door een zeer bekwame trainster. Eind 20 was ik toen ik er tegenaan liep. De spanning liep regelmatig op, en op een gegeven moment was ik op. Mijn lichaam wilde één dag niet meer uit bed komen, mijn emoties (tranen) hadden de vrije loop. En meestal was dit juist na een periode waarin ik met vriendinnen enthousiast en vol overgave allerlei leuke activiteiten had ondernomen. Dat was nou precies wat me zoveel energie en plezier in mijn leven gaf. Moest ik dit dan opgeven? Nee. Ik kende mijn lichaamssignalen niet, ernaar luisteren was dan ook geen optie, laat staan er iets mee doen. Ik leerde in de mindfulness training de signalen op te merken in mijn lichaam die in verband stonden met spanning, en ernaar te handelen. Ik ging mijn grens aangeven naar mezelf en anderen.

En toch gebeurde het na één van de gelukkigste momenten in mijn leven: ik kreeg twee prachtige zoons kort na elkaar. Aan het moederschap kon ik me echter niet voldoende aanpassen. Ik wilde alles blijven doen wat ik voorheen deed, en zelfs véél meer. Een burn-out volgde. Met goede begeleiding herstelde ik en kreeg ik weer grip op mezelf en vertrouwen in de toekomst. Het was een pittige en zware periode. Maar de burn-out heeft mij ook heel veel gegeven: Ik heb allereerst ingezien wat ik het belangrijkste vind in het leven, en dit geeft mij kracht en richting. Ten tweede heb ik geleerd liefdevoller en vriendelijker voor mezelf te zijn, waardoor ik meer gemak en plezier ervaar, ook in het contact met anderen.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Verbinden

Verbinding maken kan op verschillende vlakken. Zo kun je verbinding (leren) maken met jezelf, met jouw lichaam, gevoelens, gedachtes, behoeften. Maar ook met anderen; het gevoel dat je echt, oprecht contact hebt met een ander. Via het gebruik van de zintuigen heb je een lichamelijke ingang om je te verbinden met de omgeving; het ruiken van pas gemaaid gras, het voelen van mos, het horen van de vogels, het zien van de zee. Je verbonden voelen, of het nou groot of klein is. Ik geloof dat dit een noodzakelijke eerste stap is om met je aandacht in het hier en nu te komen, en een belangrijke basis vormt om je lekker in je vel te voelen en je leven betekenis te geven.

Mildheid

Toen ik jonger was kreeg ik de kriebels van dit woord. Ik vond het soft en dat was allesbehalve waar mijn stoere ik behoefte aan had. Ook had ik de overtuiging dat hardheid me hielp verder te komen in het leven. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat de stoere ik, vooral veel strengheid betekende. En ik ervaarde dat dit een hoop spanning met zich meebracht. Langzaamaan heb ik mij de deur geopend voor (zelf)compassie. Na ruim vijf jaar mildheid en vriendelijkheid te beoefenen, zie en ervaar ik de krachtige hartverwarmende en spanning verlagende werking ervan voor mezelf en het verbindende effect dat mijn relaties met mensen om mij heen verdiept en versterkt.

Authenticiteit

Ik geloof dat wanneer je het leven leidt waarin je dicht bij jezelf blijft, je rust, kracht en vriendelijkheid ervaart en dit uitstraalt naar anderen. Jezelf zijn, mogen zijn, niet vergelijken met anderen. Jezelf kennen, weten wat jouw talenten en kwaliteiten zijn, en deze inzetten, in plaats van ploegen en zwoegen om jouw minder getalenteerde kant op te schroeven naar hoe anderen het doen. Slaak jij ook een zucht van opluchting als je dit leest en voor je ziet?

suzanne burn-out coach Zuid Holland

Opleiding:

Opleiding Resultaatgerichte Wandelcoach – Hilde Backus (2021)

Zelf-compassie trainer (2016 – 2017)

Mindfulness Trainer categorie 1 (2014 – 2016)

Minor Psychomotorische Therapie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (2009 – 2010)

Master Psychologie aan de Universiteit Leiden (2000 – 2006)

Om gecoacht te worden door Suzanne woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Suzanne.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven