Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Rein

“Hij die iets of anderen overwint heeft macht, Hij die zichzelf overwint heeft kracht” – Lao Tse

Rein coach Liberi stress burn-out

Over Rein

Als geboren en getogen Amsterdammer ben ik inmiddels afgedwaald naar een klein dorpje van 500 inwoners tussen Alkmaar en Schagen. Waar ik in mijn studententijd en daarna kon genieten van de verlokkingen van de stad, kan ik nu intens genieten van de rust van het platteland met de duinen van Schoorl op de achtergrond. De natuur helpt me om te aarden en spanning los te laten. Ik wandel dan ook graag in de natuur, alleen of met coachees. Daarnaast ben ik een groot voetballiefhebber. Mijn eigen voetbalschoenen hangen inmiddels al aan de wilgen, maar ik ga graag naar het voetbalstadion om een wedstrijd te bekijken.

Na mijn studie bedrijfskunde ben ik in de financiële sector gaan werken. Eerst als adviseur voor MKB-bedrijven en later als specialist op het gebied van witwasbestrijding. Na het herstel van mijn eigen burn-out en de reis die ik daarin heb afgelegd kwam ik tot de conclusie dat dit werk voor mij onvoldoende zingeving bood. Ik ben een aantal coaching opleidingen gaan volgen en ben als coach voor mensen met stress- en burn-outklachten aan de slag gegaan. Het geeft mij heel veel voldoening om mijn eigen kennis en ervaring in te zetten en een tijdje mee te wandelen op iemands levenspad.

Ervaring met burn-out

In 2013 kreeg ik van de ene op de andere dag last van angst- en paniekklachten. Wat volgde waren 2 roerige jaren waarin ik afstudeerde, een nieuwe baan kreeg, mijn relatie na 5,5 jaar werd verbroken, verhuisde naar een nieuwe woning en geconfronteerd werd met een ernstig ongeluk van een goede vriend. In 2015 ging tijdens een vakantie op Aruba met vrienden mijn lichtje uit. In de jaren daarna ben ik gaan zoeken en aan mijn herstel gaan werken. Via onder andere verschillende therapeuten in het reguliere en alternatieve circuit, groepstherapie, yoga, meditatie, mindfulness, ademcoaching en plantmedicijnen kwam ik langzaam tot de ontdekking wie ik echt ben en waarom ik in deze situatie terecht was gekomen.

Waar ik in eerste instantie nog dacht dat het alleen door werk kwam, ontdekte ik tijdens mijn herstel dat er nog veel onverwerkt verdriet en boosheid in mijn lijf zat door de scheiding van mijn ouders op 10-jarige leeftijd. Emoties die ik op die leeftijd niet aankon en waardoor mijn overlevingsmechanisme in werking is getreden. Die weggedrukte emoties kwamen 15 jaar later via mijn lichaam naar boven. Ook liep ik vast op patronen als perfectionisme, moeite met grenzen aangeven, groot verantwoordelijkheidsgevoel en pleasen van anderen. Met dat inzicht en goede begeleiding heb ik de weg naar boven weer gevonden. Achteraf kan ik zeggen dat het zo waardevol is geweest dat ik het niet had willen missen!

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Lichaam. Ik geloof dat ons lichaam een superintelligent systeem is. Ons lijf is altijd opzoek naar balans (homeostase). Als we uit balans zijn gaat ons lichaam vanzelf signalen afgeven. Net zolang totdat we deze signalen oppakken en ernaar gaan luisteren. Doen we dit niet, dan trekt ons lichaam aan de noodrem. Bijvoorbeeld middels een burn-out. Eigenlijk een gezonde reactie op een ongezonde situatie. Ik begeleid je dan ook graag in het herkennen en erkennen van je lichaamssignalen zodat jij zelf in staat bent om je lichaam datgene te geven wat het nodig heeft.

Padvinder. Een burn-out ontstaat onder andere als we te ver van ons levenspad zijn afgeraakt. We denken en handelen zoals we verwachten dat de buitenwereld van ons verlangt. Daarbij zijn we onze authentieke zelf kwijtgeraakt. Ik ben gefascineerd door de zoektocht naar ons eigen levenspad en datgene wat ons voldoening geeft hier op aarde. Ik doe niets liever dan die zoektocht met jou samen aangaan, zodat jij weer in verbinding komt met jezelf en jouw eigen levenspad.

Inzicht. Bij het herstel van een burn-out geloof ik niet in trucjes. De échte oorzaak van een burn-out ligt vaak dieper dan alleen overwerkt zijn. Waarom ga je over je eigen grenzen? Wat maakt dat je zo goed voor anderen zorgt en niet voor jezelf? Waarom is goed niet goed genoeg? Hoe komt het dat je nee zeggen zo ingewikkeld vindt? Als we samen tot zicht komen over de dieperliggende oorzaak van jouw burn-out ontstaat ruimte voor verwerking en duurzaam herstel waar je de rest van je leven plezier van hebt!


Opleiding:

Bachelor Bedrijfskunde (Vrije Universiteit)

Coaching on the Job (De Baak)

Verdiepend coachen bij werkstress & burn-out (Europees Instituut)

Om gecoacht te worden door Rein woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Rein.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven