Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Marije

“Vanuit de stilte kun je opnieuw beginnen”

burn-out coach friesland liberi

Over Marije

Het eerste wat ik als jong meisje deed als we in de zomervakantie op Terschelling aankwamen was klimmen in de hoge boom achter het vakantiehuisje. Tijden kon ik boven in de boom zitten. Kijken naar de Waddenzee en genieten van het ruisen van de bomen. Ik was graag buiten: schaatsen, bramen plukken, zwemmen in zee, roeien in mijn rubberboot, klimmen in bomen. Ik werd er blij van en het gaf me enorm veel energie.

Na mijn middelbare school ging ik studeren. Eerst een studie Maatschappelijk Werk gevolgd door een studie Sociologie. Steeds meer verbleef ik in de stad en steeds minder in de natuur. Ik ging werken in verschillende functies en kreeg een dochter. Ik kreeg een nieuwe baan en snel daarna werd mijn dochter ziek. Maar ik ging door met alles alsof er niks veranderd was en werd zwanger van onze tweede. En toen was het op. Het ging niet meer. Na het nodige zoeken vond ik de juiste hulp en het roer ging om.

Een jaar later ben ik gestopt met werken, verhuisd naar Friesland om vervolgens een aantal jaren thuis bij de kinderen te zijn. Een stap waarvan ik nooit had gedacht dat ik hem zou durven zetten. Een ander leven met veel tijd voor ons gezin en veel meer buiten. Van het een kwam het ander. Ik ging steeds meer wandelen, vaker de natuur in, kreeg een moestuin en merkte dat ik weer de blijdschap voelde die ik als kind ook ervoer als ik buiten was. Het gaf me energie. Toen de jongste naar school ging kwam er weer ruimte om te studeren en te werken. Mijn liefde voor de natuur heb ik gecombineerd met mijn interesse in de psychologie van de mens. Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren werkzaam als zelfstandig wandelcoach.

Ervaring met stress & burn-out

Tijdens mijn opleiding Maatschappelijk Werk liep ik stage bij het bedrijfsmaatschappelijk werk in het Medisch Centrum Leeuwarden. Het merendeel van de mensen die wij begeleidden viel uit met stress-gerelateerde klachten. Ik ben afgestudeerd op dit onderwerp en heb vervolgen in diverse functies mensen begeleid met stress gerelateerde klachten en burn-out. Eerst altijd binnen in een kamer zittend tegenover elkaar maar inmiddels werk ik alleen nog maar buiten omdat de natuur van zoveel waarde is in coaching. Het is heel fijn om samen buiten te wandelen en te ontdekken wat jij wil veranderen in je leven. Wandelen en vragen stellen is een belangrijk onderdeel van mijn coaching evenals het stilstaan en vertragen. Juist in deze stilte ontstaan er inzichten en uiteindelijk ruimte om verder te groeien.

Ikzelf ben de dans ook niet ontsprongen. Achteraf gezien gaf mijn lijf al veel eerder aan dat ik op de rem moest trappen. En niet alleen mijn lijf ook mijn geest gaf voldoende signalen af. Ik ging maar door want mijn ratio is heel sterk. Ergens voelde ik al langer dat er ‘iets’ was. Geen leuke periode maar wat heeft het me uiteindelijk veel moois gegeven.  Met de juiste hulp ben ik eruit gekomen. En wat was dat fijn! Leren op een andere manier naar mijn wijze van leven te kijken.  Leren en durven stil staan en voelen: dat was ik volledig kwijtgeraakt.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Ik vind het belangrijk om echt tijd voor je te hebben. Aandacht aan je te besteden. Luisteren, horen wat je zegt. Geen oordeel, weinig tips en advies maar wel heel veel vragen stellen, stil staan, vertragen en dan vind jij de antwoorden in jezelf.

coach marije liberi

Opleiding:

HBO Maatschappelijk Werk (afstudeerrichting bedrijfsmaatschappelijk werk)

WO Medische Sociologie

Wandelcoaching ATMA

Natuurcoaching Innersteps

Om gecoacht te worden door Marije zul je moeten wonen in de regio:

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven