Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Marga

“Waanzin is steeds hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten”
– Albert Einstein –

profielfoto marga liberi

Over Marga

Als oudste van drie kinderen, groeide ik op in een kleine plaats in Drenthe. Op mijn 24e ontmoette ik mijn man, we trouwden en kregen twee dochters. We waren erg gelukkig en exploiteerden twintig jaar lang campings in Overijssel, totdat mijn man ziek werd en eind 2007 overleed. Daarna veranderde alles. De kinderen waren net allebei de deur uit, ik had geen dagelijks werk meer en onze hond ging ook nog dood. Ik dacht: ‘wat ga ik doen met de tweede helft van mijn leven, hoe kom ik hier doorheen?’

Na een periode van rouw merkte ik dat ik weer iets zinvols wilde doen, weer iets wilde betekenen voor anderen. Ik begon met vrijwilligerswerk bij BOR Humanitas. Hier begeleidde ik kinderen bij het contact met de uitwonende ouder. Door deze begeleiding kunnen ouder en kind elkaar toch ontmoeten als dat op een andere manier door omstandigheden niet mogelijk is.

Ik volgde opleidingen bij de Academie voor Counselling en Coaching, waarna ik startte met mijn eigen coach praktijk. Ook ontmoette ik een fantastische man, waarmee ik inmiddels ben getrouwd. Zo kreeg mijn nieuwe bestaan weer vorm en daar geniet ik erg van. Ik ben blij met de keuzes die ik heb gemaakt.

Naast mijn werk als coach werk ik als Eigen Kracht-coördinator en help ik mensen die in situaties verkeren waar ingrijpen door de overheid of organisaties dreigt. Denk aan ziekte van een alleenstaande ouder, uithuisplaatsing van een kind, gedwongen opname of woningontruiming. Ik activeer de betrokkenen, breng ze samen en bereid familie, vrienden en bekenden voor op een Eigen Kracht-conferentie. Dat is een besloten bijeenkomst waarbij de betrokkene en zijn netwerk samen overleggen, beslissingen nemen en een positief toekomstplan met oplossingen maken, met als doel om de levenssituatie te verbeteren.

Ervaring met burn-out

De tot nu toe moeilijkste periode in mijn leven, namelijk het overlijden van mijn man, heb ik achter me gelaten. Ik zit lekker in mijn vel en ik voel me in balans en bevoorrecht dat ik bij mag dragen aan het levensgeluk van anderen. Ik gun iedereen het ultieme ‘Yes! gevoel’, net zoals ik zelf nu heb! Een half jaar na het overlijden van mijn eerste man, zag ik een advertentie voor een bootreis langs de Turkse kust: ‘Verandering met een coach aan boord’ en dacht: ‘Dit is wat ik wil en nodig heb’. Hier ontdekte ik dat je met het stellen en beantwoorden van gerichte, open vragen inzicht krijgt en je denken kunt veranderen.

Mijn persoonlijke ervaringen plus de ontmoetingen met gezinnen bij BOR en Eigen Kracht, hebben mij geleerd dat er situaties zijn waarbij het lijkt alsof er niets te kiezen is. Acceptatie, verwerking en soms ook vergeving zijn nodig om verder te kunnen. Dat is een heel proces en het vraagt om moed, zelfinzicht en daadkracht om de stap naar verandering te zetten.

Kernwaarden als coach

Als coach wil ik graag jouw gelijkwaardige gesprekspartner zijn. Ik ben eerlijk en direct en heb respect voor grenzen, waarden en geloofsovertuigingen. Ik stel tijdens onze wandelingen vooral oplossingsgerichte vragen, luister zonder oordeel, leg verbanden en ondersteun in het uitbouwen en versterken van wat er goed gaat. De aanleiding om hulp te zoeken is vaak dat je niet meer in staat bent om je eigen hulpbronnen te gebruiken. Iedereen heeft sterke punten en jij weet vast waar je goed in bent, wat goed voelt en waar je trots op bent. We onderzoeken hoe we ongebruikte mogelijkheden kunnen gebruiken voor een positieve verandering.

Wel stemmen we eerst hoofd en hart op elkaar af, voor je jouw keuzes maakt. Mijn overtuiging is dat je pas geluk en liefde kunt voelen en ten volle kunt leven, als je niet wegloopt voor angst en pijn. Mijn missie is: “Mensen in beweging brengen om zichzelf te ontwikkelen, vooruit te kijken, hun doelen na te streven en te bereiken.”

coach-marga-Liberi

Opleiding:

Academisch Counsellor en Coach

Oplossingsgericht coachen

Provocatief coachen

Mindfulness

Om gecoacht te worden door Marga woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Marga.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven