Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Jos

“Nature does not hurry, yet everything is accomplished”


Coach Jos Liberi

Over Jos

Deze coach is momenteel niet beschikbaar voor coaching.
Kijk op onze coachzoeker voor een geschikte coach bij jou in de buurt

Coach Jos Liberi

Over Jos

Op de basisschool was ik een gevoelige creatieve sportieve jongen. Ik vond dingen spannend en genoot ontzettend van bewegen en creëren; ook was ik empathisch. Op het gymnasium worstelde ik met perfectionisme en onzekerheid. Om mijzelf uit te dagen, reisde ik op jonge leeftijd met vrienden door Europa; ik merkte dat ik tot meer in staat was dan ik dacht. Ik ging Liberal Arts & Sciences studeren in Utrecht en verdiepte me in psychologie, filosofie en mindfulness. Tijdens deze studie kwam ik meer in balans; ik werd een luisteraar, een dromer en een levensgenieter.

Toch paste ik me nog steeds veel aan anderen aan, met als gevolg oververmoeidheid en aanhoudende onzekerheid. Ik vervolgde mijn studie bij de master Humanistiek en leerde over zingeving en hedendaagse spiritualiteit. Tijdens deze studie leerde ik veel over coaching, positieve psychologie en burn-out. Het werd me steeds duidelijker hoe je rust kunt vinden in een drukke wereld. Het is mijn missie om met mensen te ontspannen in dit moment en samen de helende werking ervan te ervaren.

Ervaring met burn-out

Als gevoelig persoon liep ik halverwege de master serieus tegen de spreekwoordelijke muur aan; ik was overspannen en kon vijf weken niet werken. De spanningshoofdpijn en de wanhoop staan me nog goed bij. Na veel wandelingen, uren slaap, het uiten van emoties en reflecteren kon ik weer aan het werk. Op zoek naar patronen interviewde ik voor mijn masterscriptie burn-out patiënten die in behandeling waren bij een psycholoog. De inzichten deelde ik op mijn blog en paste ik zelf toe. Die inzichten gingen onder andere over acceptatie, leven in het nu en zelfcompassie. Daarnaast verdiepte ik me in voeding, beweging, slaap en de ademhaling. Na de studie ging ik als coach van hoogbegaafde mensen werken.

Ik heb veel te bieden als coach – vanuit wie ik ben, maar ook vanuit mijn theoretische kennis over en persoonlijke ervaring met burn-out. Ik ben heel enthousiast over de onderwerpen minimalisme, mindfulness en bewegen. Dit zijn voor mij de belangrijkste hulpmiddelen om balans te ervaren in deze maatschappij. De ultieme basis is voor mij zelfcompassie – vriendelijk en niet-veroordelend zijn naar jezelf. Dit zal je merken in mijn coaching.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Verbeeldingskracht

Ieder mens – ook jij – heeft de kracht om nieuwe wegen te vinden, betekenis te geven en te relativeren. De bril waardoor je naar de wereld kijkt, is van grote invloed op hoe je die wereld ervaart. Ik ervaar dat het helpt om je – vanuit acceptatie over hoe het nu is – te richten op waar je naar verlangt; laat daar je focus en positieve energie naar uitgaan. 

Echtheid

Er is niets zo krachtig als jezelf zijn; dat zorgt voor duidelijkheid, eenvoud en zelfliefde. Ook is het een voorwaarde om echt de verbinding met elkaar aan te gaan. Ik nodig je uit om te delen wat je écht denkt en voelt.

Compassie

Met compassie kijken naar wat er speelt is voor mij belangrijk. Ik verplaats me zo goed mogelijk in jouw situatie en ik leef met je mee. Daarnaast geloof en ervaar ik dat het helpt om met compassie naar jezelf te leren kijken, zoals een opa en oma naar hun kleinkind kijken, of zoals een ‘baasje’ geduldig met zijn puppy omgaat. Het hebben van een burn-out is heel heftig en juist dan mag je lief zijn voor jezelf.

burn-out coaching utrecht liberi

Opleiding:

Cursus stresspreventie en -interventie volgens de CSR®-Methode

Master Humanistiek – thesis ‘Zingeving bij burn-out’ (Universiteit voor Humanistiek)

Positieve psychologie (Open Universiteit)

Coaching bij hoogsensitiviteit (Civas)

Psychomotorische therapie (Vrije Universiteit Amsterdam)

Om gecoacht te worden door Jos woon je in de regio:

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven