Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Gerdien

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”
– Albert Einstein

Gerdien Liberi Stress Burn-out

Over Gerdien

Ik heet Gerdien, een levenslustige ondernemer en woon samen met mijn vriend en kat in Winterswijk, een mooie plek in de Achterhoek. Ik ben echt een natuur mens en wandel al van jongs af aan dagelijks. In mijn vrije tijd houd ik dan ook van actieve (wandel) vakanties en ben ook regelmatig te vinden in de bergen.

Ik ben benieuwd naar wie jij bent en dat heb ik, als ik erop terug kijk, van jongs af aan al gehad. Ik ben sociaal, oprecht geïnteresseerd, enthousiast, empathisch en houd van verbinding met andere mensen. Deze karakter eigenschappen zorgde ervoor dat ik graag voor anderen wilde zorgen. Op de middelbare school werd ik dan ook al snel het  “moedertje van de klas” genoemd. Dit omdat ik vaak opkwam voor de wat zwakkere kinderen in de klas en het heel prettig vond als er een harmonieuze sfeer in de klas aanwezig was.

Het was voor mij dan ook niet heel gek dat ik opleidingen ging volgen voor Sociaal Pedagogisch Werker en voor de opleiding HBO Pedagogiek. In deze baan kon ik tenslotte al mijn kwaliteiten kwijt. Maar met mijn Achterhoekse roots en nuchtere opvoeding werd ik ondertussen mijn eigen grootste probleem. Ik had namelijk, zonder dat ik dat wist, een pleasende mindset.  Ik had zo’n mentaliteit van: doe maar gewoon,  afspraak is afspraak en anpakken of te wel d’r an! Nøhlen ofwel zeuren was er niet bij en als ik geen ‘nee’ durfde te zeggen, zei ik jao jao. (Achterhoeks voor oké dan). Met deze mindset was ik me onbewust aan het aanpassen aan andere mensen, deed wat er van mij verwacht werd, was bezig met de wereld om mij heen maar niet met wat er echt in mij leefde. En dat brak me op.

Burn-out

Mijn eerste burn-out kreeg ik op mijn 27ste. Ik wist niet wat me overkwam. Als donderslag bij heldere hemel zat ik op maandagochtend huilend naar het computerscherm te staren van mijn werk. Hoe was dit nou mogelijk?

Er werd al gauw professionele hulp ingeschakeld. Het werden wekelijkse gesprekken bij de psycholoog in een kantoortje. Het heeft mijn spanning en stress klachten doen afnemen maar helaas werd de oorzaak van burn-out niet aangepakt. Ik was dus als persoon niet veranderd en gedurende de therapie was mijn motto: “ik moet en ik zal, zo snel mogelijk weer als de oude Gerdien naar de werkvloer terugkeren.” Ik was behoorlijk vastgeroest in mijn gewoonten en ja… “als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.” Albert Einstein.  Dit resulteerde dus 4 jaar later opnieuw in uitval op mijn werk.

Omdat het zo niet langer kon besloot ik op dát moment daadwerkelijk naar mijn klachten te gaan luisteren en het stuur in eigen handen te nemen en o.a. op zoek te gaan naar de oorzaak. Ik ben door middel van coaching op persoonlijke ontwikkeling opzoek gegaan naar wie ik echt ben en wie ik mag zijn in de dagelijkse menigte van anderen.

Kernwaarden als coach

Beweging

Een van de kernwaarden die ik als belangrijk heb ondervonden is beweging en dan vooral buiten wandelen. Daar waar de zon, wind en soms regen is, waar de vogels en prachtige vergezichten zijn. Zo’n omgeving werkt als drempelverlagend en zorgt ervoor dat je makkelijker los komt van vaste denkpatronen en gewoonten. Door het wandelen krijg je, je negatieve emoties onder controle en kan je meer gaan loslaten. Van de chaos in je hoofd naar leegte, naar gedachten op een rij kunnen zetten. Ook zijn wandelingen een hele mooie manier van zelfreflectie.

Gevoel

Ook is een van mijn kernwaarden in de coaching terug naar je gevoel. Samen gaan we een brug bouwen tussen hoofd en hart. Zodra jij bij je gevoel komt kom je bij de kern van wie jij in wezen bent. Ik heb namelijk onder vonden dat daar de oplossing ligt, en niet buiten jou. Al jouw kwaliteiten heb je al in je. De coaching is een spiegel die je helpt om op je zelf te reflecteren zodat jij uiteindelijk je zelf gaat zien in alle facetten.

Positieve energie

Met mijn natuurlijke positieve energie en enthousiasme word ik soms door coachee’s hun cheerleader genoemd. In het proces moedig ik jou aan om de stappen te zetten en sta ik naast je en achter je wanneer jij het nodig hebt zodat jij veiligheid, steun en zelfvertrouwen ervaart.

Gerdien Stress burn-out Liberi coach

Relevante opleidingen:

Sociaal Pedagogisch Medewerker

HBO Pedagogiek

Cursus oplossingsgericht werken

Transformatie school ( gericht op  communicatie, regressie, hypnotherapie, systemisch werk en Transactionele Analyse)

Basis cursus NLP

Online cursus leren omgaan met je hoog sensitiviteit.

Individueel werken met familieopstellingen

Om gecoacht te worden door Gerdien zul je moeten wonen in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Gerdien.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven