Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Genardus

“laat je hart meer spreken dan je hoofd”

 burn-out-coach-drenthe-groningen-friesland-genardus

Over Genardus

Van jongs af ben ik sportief en creatief aangelegd. In mijn puberteit schaatste ik in de regionale selectie en in de zomerperiode reed ik wielerwedstrijden, ook internationaal. Nog steeds kan ik genieten van sporten (mountainbiken, wielrennen, tennissen) en ik voel me goed omdat ik veel beweeg. Klussen op het grote erf van mijn woonboerderij is een grote hobby van mij.

Als jong-volwassene stelde ik mij onafhankelijk op en toch had ik altijd vrienden. Die houding heb ik nog steeds; ik laat mijn leven niet door anderen bepalen, maar houd de regie zelf het liefste vast. Mijn jeugd was niet altijd leuk omdat mijn ouders geen goed huwelijk hadden en mijn moeder onder dwangneuroses leed. Mijn vader kreeg rond zijn veertigste een ongeluk en raakte min of meer invalide. Hij verloor zijn goede baan en zocht troost in alcohol. Dat zorgde er mede voor dat ik me besefte dat ik voor mezelf moest kiezen en dat heeft mij mentaal sterk gemaakt. Inmiddels ben ik enkele jaren geleden gescheiden en woon samen met mijn nieuwe partner in het buitengebied ten zuiden van Assen. Samen hebben wij vier volwassen zonen. Mijn leven is in balans en die stabiliteit is essentieel om als coach optimaal te kunnen functioneren.

Ik heb lang in het onderwijs gewerkt, eerst als onderwijzer en later als directeur / bestuurder. Die schat aan ervaring die ik daarbij heb opgedaan beschouw ik als een persoonlijke rijkdom. Het coachen van kinderen, hun ouders en van collega’s was uitdagend en inspirerend. De coachopleidingen die ik na mijn onderwijsloopbaan volgde, deed ik met veel plezier en succes. Sinds enkele jaren coach ik voornamelijk mensen die in een burn-out zijn beland. Dat is mijn specialisme geworden. Ik neem mijn “klanten” mee de natuur in en al wandelend houd ik ze een spiegel voor.

Ervaring met burn-out

Een echte burn-out heb ik niet gehad, maar ik ben wel “langs de afgrond” gegaan. De combinatie van een drukke baan als schooldirecteur, met een jong gezin – met twee opgroeiende jongens – waarbij mijn huwelijk niet al te best was, maakte het leven zwaar. Ik zonderde mij geregeld af. Afspraken werden door mij vergeten en ik vergat veel. Mijn collega’s vroegen zich af of het wel goed met mij ging, want ze zagen dat ik last had van stress. Door zoveel mogelijk te rusten en te wandelen/sporten bleef ik staande. Ook het delen van mijn gevoel met collega’s gaf me kracht om te “overleven”.

Doordat ik inmiddels jarenlang mensen coach met een burn-out, weet ik wat zij doormaken. Een burn-out is een diepe crisis, maar die kan mensen ook de kans bieden om te veranderen, om op een andere manier te werken of om een complete switch in het leven te maken. Crisis geeft kansen. Coaching helpt mensen om de juiste kans te grijpen en om inzicht in eigen leven te krijgen. (Mensen die in een burn-out zijn beland, kunnen daar heel moeilijk zelf – dus zonder hulp van een coach, psycholoog, haptonoom of therapeut – uit komen.) Dat maakt mijn vak als coach zo inspirerend en het succes van mijn coachsessies geeft mij enorm veel energie en werkplezier.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Essentieel bij het coachen is dat mijn rol als coach ondergeschikt is aan het belang van de klant. Klanten vinden mijn rol juist bepalend voor het succes. Ik ben echter slechts degene die vragen stelt waar de klant antwoord op mag geven. Adviezen, meningen en oordelen laat ik thuis. Degene die in de burn-out zit zal op eigen kracht de weg naar boven mogen vinden, want dat maakt een mens juist krachtig. Als je zelf tegenslagen overwint en daar bovendien zelfinzicht en bewustwording voor terugkrijgt, kun je jouw leven een positieve draai geven. Het geeft mij altijd weer een enorme “kick” als het lukt om die ontwikkeling bij mijn klanten te zien groeien.

 Genardus-Coach-Liberi

Opleiding:

Pedagogische Academie

Opleiding Speciaal Onderwijs

Hbo-Opleiding Coach NTI

Training en intervisies Meulenberg Training & Coaching

Proeve van Bekwaamheid Pontes-group

Evidence Based loopbaancoach ID-plein

Om gecoacht te worden door Genardus zul je moeten wonen in de regio:

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven