Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Erna

“De hele kunst van ons leven is onze eigen maat te vinden, die te leren kennen en te waarderen.”
-Eugen Drewermann –

burn-out coach zuid-holland

Over Erna

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de motieven en het gedrag van mensen, in eerste instantie van de mensen om me heen. Ik hield als kind veel van lezen; me verdiepen in de papieren levens van anderen deed ik graag. Daarnaast vond ik buiten zijn fijn, spelen met anderen, buiten sporten, daar kreeg ik ook energie van.

Mensen willen helpen was vanaf mijn middelbare schooltijd een uitgangspunt voor mij. Eerst dacht ik arts te willen worden, uiteindelijk werd ik psycholoog. Klinische psychologie omdat ik wilde behandelen, Organisatiepsychologie omdat ik stress in relatie tot werk een interessante combinatie vond. Na eerst een paar jaar in de chronische psychiatrie te hebben gewerkt, en vervolgens als loopbaanadviseur en re-integratiebegeleider, werk ik nu alweer gedurende lange tijd als psycholoog. Daarin spelen thema’s als werkstress & overbelasting, work-life balans, omgaan met life-events en levensfasevragen. Sinds enige tijd doe ik dat ook als Buitenpsycholoog. Ik ga graag met mensen naar buiten om met behulp van de natuur en beweging hen in contact te brengen met hun eigen natuur, en zo meer inzicht en effectiever coping gedrag te ontwikkelen.

Ik ben graag met mijn gezin met twee volwassen kinderen, en met vrienden & familie. Daarnaast houd ik van reizen, eten & koken, lees ik nog steeds graag, bezoek het filmhuis en vind ik het fijn om buiten te bewegen (tennis, wandelen).

Ervaring met stress

Als psycholoog/coach begeleid ik mensen met chronische stressklachten. Niets menselijks is mij vreemd, en ook ik moet weleens pas op de plaats maken omdat de combinatie van werk- en privé gerelateerde zaken mij over de schoenen dreigt te lopen. Bijvoorbeeld toen mijn zoon een aantal jaren geleden ernstig ziek werd, ik net met mijn eigen praktijk gestart was en ook nog deels in loondienst werkte. Het verdelen van mijn tijd en loyaliteit kostte moeite, en ikzelf kwam onderaan mijn prioriteitenlijst. Gelukkig ben ik niet uitgevallen. Maar ook uit eigen ervaring heb ik geleerd dat ik grenzen heb, dat er tijd moet zijn om te kunnen herstellen, dat slaap, ontspanning en beweging van groot belang zijn en dat je jezelf ook zo nu en dan wat ME-time mag gunnen.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Voor mij is de zin van het leven gelegen in de kunst het leven zo goed, elegant en soepel mogelijk te leven, met al zijn uitdagingen, verdriet en geluksmomenten. In coaching zie ik het als mijn missie om de ander inzicht, tools en handvatten aan te reiken, waardoor die zich in staat voelt om flexibel mee te bewegen met dat wat zich op zijn/haar pad voordoet. En zo de eigen regie over het leven te kunnen (her-)nemen. Het op die manier kunnen bijdragen aan het werk- en levensgeluk van een ander, betekenisvol kunnen zijn, een tijd mee mogen reizen op diens pad, dat alles maakt mijn werk voor mij waardevol en van betekenis

Kenmerkend voor mijn manier van werken zijn geduld en rust, het genereren van hoop, (professionele) betrokkenheid en het aanbrengen van structuur. Ik ben in staat ruimte voor verandering te vinden, ook waar dit in eerste instantie niet zichtbaar is. Ik oordeel niet snel, maar probeer met mededogen, humor, en confrontatie zelfinzicht vergroten en een veranderingsproces in gang zetten.

Burn-out coach Noord Holland

Opleiding:

Doctoraal Klinische Psychologie van Arbeid & Gezondheid

Training Buitentherapie

EMDR (basis en verdieping)

CGT (cognitieve gedragstherapie)

ACT (acceptance & commitment therapie)

Om gecoacht te worden door Erna zul je moeten wonen in de regio:

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven