Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Carolien

“De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de kwaliteit van je gedachten.”

Over Carolien

Mijn naam is Carolien, getrouwd en moeder van twee dochters. Ik ben geboren in 1971 in Limburg en na mijn studie Sociaalpedagogische Hulpverlening ben ik verhuisd naar Brabant. De warme, gemoedelijke en bourgondische Brabantse sfeer bevalt me erg goed! Vele jaren ben ik werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg in diverse functies. In 2015 heb ik de opleiding tot trainer gedaan en daarna de beroepsopleiding tot coach. Mensen coachen bij hun zingevingsvragen en bij hun persoonlijke ontwikkeling, daar word ik blij van! Ieder mens heeft zijn eigen talenten en kwaliteiten en dat maakt het werken als coach voor mij erg boeiend. Vanuit een open, oordeelloze en nieuwsgierige houding, ben ik altijd oprecht geïnteresseerd in mensen.

Hoewel alle seizoenen hun charme hebben, geniet ik het meeste van de lente en de zomer als de dagen wat langer zijn en het zonnetje lekker schijnt. Wandelen, fietsen, reizen, yoga en kamperen zijn mijn hobby’s.  Ik kan ook erg genieten van samenzijn met vrienden en familie, lezen, creatief bezig te zijn, lekker koken, een avondje stappen of een dagje wellness. In de natuur geniet ik van de rust en de stilte, laad mijn energie op en doe telkens nieuwe inspiratie op.

Ik werk 2 dagen per week als Praktijkondersteuner GGZ binnen een huisartsenpraktijk en ik combineer dit sinds 2020  met wandelcoaching voor mensen met stress en burn-out gerelateerde klachten. Ik heb hiervoor  de opleiding tot stress- en burn-outcoach gevolgd en ben daarna aangesloten bij de VESB (Vereniging voor Stress- en Burn-out).

Eigen ervaring met Burn-out

Een paar jaar geleden heb ik zelf ook een periode gehad, waarin ik veel stressklachten ervaarde.  Zowel in werk als in privé was dit een intensieve tijd. Dit leidde bij mij tot een heel scala aan klachten. Klachten, waarvan ik in het begin nog niet eens goed in de gaten had, dat ze stress gerelateerd waren. Ik sliep slechter en was minder energiek dan voorheen. Ook piekerde ik vaker dan voorheen. Ik kreeg last van lichamelijke, emotionele, maar ook gedragsmatige klachten.

Ik wilde alle ballen hooghouden en voldoen aan alle verwachtingen van anderen. Om dat voor elkaar te krijgen, kostte me steeds meer moeite. Grenzen hierin aangeven vond ik lastig. Ik wilde het altijd graag goed doen voor iedereen, ik had het gevoel dat ik geleefd werd en stond altijd áan. Toen daarna in korte tijd een aantal dierbare vrienden en naaste familieleden vrij kort na elkaar  overleden, merkte ik dat ik steeds meer uit balans raakte en het bekende ‘’emmertje overliep’’.

Achteraf gezien kan ik dat allemaal heel goed plaatsen, maar destijds kwam het voor mij toch vrij onverwachts. De bekende druppel… Een pittige tijd die een aantal maanden duurde brak aan.

Met rust, ontspanning, goede professionele ondersteuning en steun van familie en vrienden, ben ik er gelukkig vrij snel weer bovenop gekomen en herstelde ik binnen een aantal maanden. Ondanks dat het een heftige periode was, heeft het me ook erg veel opgeleverd. Ik heb in die periode veel nagedacht en fijne gesprekken gevoerd. Ik wandelde toen veel en vond dat prettig. Ik merkte positief effect van het buiten in beweging zijn. Ik liep letterlijk mijn hoofd leeg en kwam tijdens het wandelen tot rust en tot nieuwe inzichten. Ik ging nadenken over bewustere keuzes maken in mijn leven.

Over wat ik echt wilde met mijn leven, wie ik echt was. Wat er echt bij me paste. Welk leven ik zou willen leven? Wat en wie maakte mij gelukkig en welke nieuwe stappen wilde ik gaan zetten ten aanzien van de toekomst? Waar kreeg ik energie van en wat koste energie? En ik ging meer rust inbouwen. Ik ben nog steeds van nature een actief en energiek type. Maar …ik plan nu voldoende rustmomenten in, als ik een drukke periode heb, geef beter mijn grenzen aan en heb geleerd om beter te luisteren naar de signalen die mijn lijf geeft, zodat ik nu veel meer in verbinding met mezelf en anderen leef dan voor die periode.

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

Als coach ben ik bevlogen, creatief,  spontaan,  empathisch,  betrokken en altijd oprecht nieuwsgierig naar het verhaal van de ander.  Praten, lijfelijk ervaren, voelen en doen typeert mijn stijl van coachen. Ik zet graag creatieve en actieve werkvormen in tijdens mijn coaching, en maak ook vaak gebruik van Mindfulness– en ontspanningsoefeningen. Humor vind ik zeker ook belangrijk tijdens coachsessies; het werkt vaak ondersteunend en relativerend is mijn ervaring.

Ieder mens is anders en uniek, ieder neemt zijn eigen levensverhaal mee en dat boeit me. Ik houd van de afwisseling: van in beweging zijn, maar soms ook bewust stilstaan en van het buiten zijn in de natuur, die net als het leven voortdurend in beweging is.

Mensen komen tijdens coaching letterlijk en figuurlijk weer in beweging, hun energie gaat weer stromen. Dat proces mogen begeleiden, maakt dit werk voor mij zo boeiend en veelzijdig. Ik geniet ervan als mensen tijdens de coaching bewust worden van  hun eigen gedachten, (belemmerende) overtuigingen  en patronen en vervolgens weer de regie terugnemen van hun eigen leven. Weer meer energie en levensvreugde gaan ervaren. Wat werkt? Daar doen we meer van en wat niet (meer) werkt, gaan we anders doen. Oplossingsgericht denken, kansen en mogelijkheden zien en ontdekken waar persoonlijke kwaliteiten liggen. Zoeken naar een goede balans tussen energiegevers en energievreters.

Meer denken in termen als Mogen, in plaats van Moeten en weer meer gaan leven volgens eigen normen, waarden en drijfveren. In mijn coaching werk ik graag met de 6 dimensies van Positieve gezondheid. Deze dimensies zijn : lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, sociale contacten, sociale steun en dagelijks functioneren.

Opleiding:

Hoger Sociaal Agogisch Onderwijs (SPH)

Trainersvakopleiding Karin de Galan

Coach Practioner Alba Academie

Stress- en Burnoutcoach HRD Academy

Praktijkondersteuner GGZ Rino Zuid

Om gecoacht te worden door Carolien woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Carolien.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven