Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Coach – Barbara

And into nature I go to lose my mind and find my soul
-John Muir-

Barbara coach liberi burn-out

Over Barbara

Als kind was ik het liefste buiten en dat is nog steeds zo. Ik wandel graag en trek er eens in de zoveel tijd een weekje op uit met Me, Myself & mijn rugzak om even alleen te zijn met mijn gedachten, urenlang te wandelen en meer dan anders te genieten van en open te staan voor de prachtige cadeaus die Moeder Natuur ons geeft.

Na mijn studies heb ik 21 jaar in het (speciaal) onderwijs gewerkt en ook daar nam ik mijn leerlingen het liefst mee naar buiten om spelend in, met en van de natuur te leren. Het was dan ook niet meer dan logisch om mijn werk als coach ook voor het overgrote deel buiten te laten plaats vinden.

Tijdens de wandelingen die wij samen zullen maken, zal ik altijd zonder oordeel naar je luisteren. Met behulp van de natuur reik ik je alles aan wat er op dat moment voor jou nodig is om jouw valkuilen te herkennen en de jou niet meer dienende patronen te doorbreken.
Ik trek mijn wandelschoenen vast voor je aan, hoop je snel te mogen ont-moeten en wandel heel graag een tijdje met je mee!

Ervaring met burn-out

Als ik terugkijk op mijn tijd in het onderwijs, kan ik zeggen dat ik vanaf het allereerste begin niet goed matchte met het onderwijssysteem. Toch heeft het nog jaren geduurd voordat ik me vanwege een fikse burn-out ziek heb moeten melden.

In de jaren daarvoor heb ik mijn grenzen verlegd, heb ik mijn gevoel weggestopt en ben ik vooral gewoon maar doorgegaan omdat ik vond dat dat moest. Een hele klas leerlingen, hun ouders, collega’s, leidinggevenden en zelfs het schoolbestuur rekenden immers op mij. Ik snap nu dat dit zich vooral in mijn hoofd afspeelde en dat ik dat toen niet zo kon zien. Als ik op die bewuste dag, dat mijn lijf niets anders meer kon dan huilen, niet door mijn directeur naar huis was gestuurd, was ik waarschijnlijk gewoon nog een hele tijd doorgegaan met alle gevolgen van dien.

Via de huisarts kwam ik terecht bij een praktijkondersteuner waar ik mijn verhaal kon doen. Zittend tegenover deze mevrouw met een doos tissues en een waxinelichtje op de tafel tussen ons in, sloeg ik helemaal dicht. Ik voelde aan alles dat dit mij niet ging helpen en eenmaal thuis zocht en vond ik op internet de oplossing voor mij: coaching in de natuur!

De vervolgafspraak met de praktijkondersteuner heb ik afgezegd en een paar dagen later wandelde ik al met mijn coach in de prachtige uiterwaarden van de Waal.
Mijn herstel ging absoluut niet vanzelf, maar het feit dat ik de manier waarop zelf gekozen had en op een plek was waar ik me zo thuis voelde, maakte het een stuk makkelijker. En dat gun ik jou ook! Herstellen in en met de natuur waarbij jij je nergens druk om hoeft te maken en van mij alles aangereikt krijgt wat er op dat moment voor jou nodig is op weg naar de nieuwe jij!

Bel ons Neem contact op

Kernwaarden als coach

In verbinding zijn vind ik heel belangrijk, want voor jouw herstel is het van belang dat jij je gehoord en gezien voelt. Daarom zal ik zonder oordeel naar je luisteren en naast je lopen zodat jij je verhaal kunt doen en weer kunt voelen dat je er mag zijn!

Met behulp van de kracht van de natuur wijs ik je op jouw valkuilen en patronen die je mag gaan doorbreken. Dit voelt niet altijd comfortabel, maar ik ga respectvol met jou en jouw gevoelens om en zal je af en toe de spreekwoordelijke, maar altijd liefdevolle, schop onder je billen geven die soms nodig is om weer vooruit te kunnen.


Barbara coach liberi stress burnout

Opleiding:

Labyrintcoaching

Natural Mindfulness Guide

Diverse trainingen Systemisch werken

Jij Natuurlijk ~ Pedagogische Natuurcoaching

Magie van (Kinder)coaching ~ Master

Magie van (Kinder)coaching ~ Vervolg

Magie van (Kinder)coaching ~ Basis

PABO

Creatieve Therapie Drama

PowerWalking

Om gecoacht te worden door Barbara woon je in de regio:

Geïnteresseerd in een gratis intake?

Kom in contact met Barbara.

Contact opnemen

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven