Zoeken

Zoeken sluiten

Ontmoet Corrie. Waarom je met helpen niet altijd helpt

dinsdag 5 december 2023

Sinds kort hebben we Corrie in huis genomen met de bedoeling het onszelf een beetje makkelijker te maken. Ze kan haar lol op, want met ons gezin van vijf, waarvan drie huispubers (need I say more), twee honden en twee katten, is er elke dag werk genoeg voor Corrie. Elke dag scharrelt ze door het huis en maakt ze alles schoon. Althans, de vloer, want Corrie is onze robotstofzuiger. En echt, mocht je in de mogelijkheid zijn ook een Corrie in huis te halen, dan zeg ik: ‘Doen!’. Je leven wordt er een stuk makkelijker van! En nee, ik heb geen aandelen.

Corrie neemt het stofzuigen van ons over.

Wat betekent Corrie voor mij?

Corrie zorgt naast het stofzuigen over het algemeen ook ontzettend goed voor zichzelf. Ze geeft aan wanneer het haar teveel is en vraagt of ik dan even haar reservoir wil legen. En als ze zich wat zwakjes voelt, gaat ze terug naar haar “hoek” om weer op te laden. Maar vandaag had ze haar dag niet zo. Ze reed wat op en neer en liet juist allemaal stof achter in plaats van het mee te nemen. Eerlijk gezegd werd ik er een beetje ongeduldig van, want ik wilde de vloer dweilen en dan moest Corrie natuurlijk wel eerst klaar zijn. Stress waar ik op dat moment geen behoefte aan had.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Om haar te helpen, pakte ik de gewone stofzuiger en ging achter Corrie nog eens het hele huis door. Behoorlijk dubbel werk, maar de dweil stond al te wachten en ik kan altijd zo tevreden genieten van een net gedweilde vloer. Misschien een utopie gezien onze gezinssamenstelling, maar dromen mogen we altijd.

Ze hielp ons niet meer

Omdat we Corrie niet hebben om alsnog achter haar aan te stofzuigen, heb ik haar eens grondig geïnspecteerd en wat bleek? Het vuil kon door een ophoping het reservoir niet meer bereiken, waardoor zij geen signaal kreeg om te vragen of ik het reservoir wilde legen. En zo liet ze al het vuil vervolgens maar liggen. Ik heb de ophoping weggehaald, gekeken wat ze nog meer nodig had, alle wieltjes meteen gecontroleerd en daar ging ze weer als vanouds zingend en fluitend door het huis. Opgelucht ging ze wel eerst even naar haar hoek om op te laden, want het hele avontuur was haar toch iets te veel geworden denk ik.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

De manier van helpen is wat telt

En dat is waarom helpen niet altijd helpen is. Ik werd ongeduldig en dacht te helpen door er met de gewone stofzuiger achteraan te gaan. Maar het probleem dat van binnenuit opgelost mocht worden, haalde ik er niet mee weg. Sterker nog, ik zou het in stand houden als ik steeds weer de gewone stofzuiger zou pakken. In mijn beleving hielp ik haar, of eigenlijk mijzelf, want de dweil stond al klaar. In de realiteit ging ik voor de snelle oplossing in plaats van goed te observeren wat er nu eigenlijk aan de hand was.

Corrie lit zien dat helpen niet altijd helpen is.

Als Corrie het kan…

Zo is het ook als je bij mij een coachwandeling maakt of een coachtraject volgt. Ik help je niet door voor te doen of te zeggen hoe je het allemaal anders zou moeten doen, en ik loop ook niet met een gewone stofzuiger achter je aan. Dan zou het namelijk mijn oplossing zijn en die werkt voor jou misschien wel helemaal niet. Het kan best dat je er even mee geholpen bent, maar het lost van binnenuit het probleem niet op en vroeg of laat komt het dan toch weer een keer tevoorschijn.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Ik help je niet, ik coach je

Daarom wandel ik graag een tijdje naast je om samen met jou uit te vinden wat er speciaal voor jouw “ophoping” nodig is. Weet dat jij het wel zelf, maar niet meer alleen hoeft te doen. In tegenstelling tot Corrie, want zij blijft tenslotte een robot en jij een mooi en echte mensenkind. Misschien voelt het niet als de meest comfortabele en makkelijkste weg, toch zeker wel de weg naar een blijvende oplossing! Wil je meer weten over hoe ik jou kan coachen? Neem contact met mij op via mijn contactformulier.

Barbara coach liberi burn-out

En Corrie? Zij krijgt de rest van de dag vrij zodat zij kan opladen en ik ongestoord en tevreden heel even kan genieten van de net gedweilde vloer!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven