Zoeken

Zoeken sluiten

Online coaching

maandag 3 mei 2021

Onze missie is om de werknemers van Nederland te ontstressen door middel van wandelcoaching in de natuur. Centraal staat het vinden van de authentieke zelf en een duurzame coping-strategie om een langdurige vitaliteit te waarborgen. Ook tijdens de pandemie zijn we hier volop mee bezig, vaak met mooie resultaten. Toch hebben we recent een extra aanbod ontwikkeld: online coaching voor mensen met stressklachten. Niet iedereen heeft namelijk het geld of de tijd om met een wandelcoach aan de slag te gaan. Sommige werkgevers blijken niet te willen of kunnen vergoeden, en we willen niet dat je dan met lege handen staat. De online cursus is een mooie mogelijkheid voor mensen die laagdrempelig en in hun eigen tijd aan de slag willen gaan met ontstressen.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

We vroegen ons af hoe we de gezamenlijke kennis en ervaring van ons als burn-out coaches konden bundelen in een online coaching module die je geheel in je eigen tempo kunt doorlopen. We zijn enthousiast over het resultaat: de online cursus voor mensen met stressklachten. Hieronder lees je meer over de voordelen van online coaching, en we gaan dieper in op de online cursus. Zo krijg je een goed idee of het iets voor jou is.

wat is online coaching

 

Wat is online coaching?

Online coaching is coaching, maar dan online. Een coach helpt jou om je doelen te behalen. Dat kan natuurlijk ook via het internet. Elk online coaching programma heeft zijn eigen expertise, en in ons geval is dat hulp bij stress en burn-out. We hebben een module ontwikkeld die je in je eigen tempo kunt doorlopen. Steeds kun je een les afvinken en doorgaan naar de volgende.

Om je echt de ervaring van coaching te geven, kozen we ervoor om alle lessen in te laten spreken door een van onze burn-out coaches, Tom Kienhuis. Hij spreekt tot jou als luisteraar, en dat maakt je ervaring persoonlijker.

Voordelen online coaching

Online coaching brengt veel voordelen met zich mee.

 • Lage kosten. Onze online cursus hebben wij bewust laag geprijsd, zodat deze voor iedereen toegankelijk is. Online cursussen kosten soms honderden euro’s, maar dat vonden wij niet nodig. Het gaat om de kwaliteit en de inhoud.
 • Flexibiliteit. Je kunt zelf bepalen wanneer je aan de slag gaat met de hulp. Als je een keer geen zin hebt of niet kan, hoef je je bij de online cursus niet ziek te melden.
 • Kwaliteit. Onze online cursus is in alle rust ontwikkeld, door de kracht van meerdere burn-out coaches te bundelen. Hierdoor konden we iets creëren wat we als individuen niet hadden gekund. Het online aanbod garandeert dat alle relevante onderwerpen aan bod komen.
 • Terugluisteren. Als je een bepaald onderwerp nog eens terug wilt luisteren, dan kan dat in onze online cursus. Dat kan bij ‘echte’ coachsessies natuurlijk niet. Sommige coachees geven aan dat praatsessies daardoor soms een wat beperkt effect kunnen hebben; je kan namelijk vergeten wat er allemaal besproken is.
 • Helderheid in je voortgang. De online cursus is zo ontwikkeld dat je goed kunt zien wat je voortgang is. Dat voelt natuurlijk fijn, dat je onderwerpen af kunt vinken en zo gemotiveerd stappen kunt blijven zetten. In een echt coachtraject is die voortgang er ook, maar is die niet zo visueel zichtbaar.
 • Een laagdrempelig begin. Een online coaching programma is een laagdrempelig begin om met je stressklachten aan de slag te gaan. Als blijkt dat dit onvoldoende effect heeft, dan kun je altijd nog kiezen voor een coachtraject bij Liberi. Het geld van de online cursus krijg je dan terug.
 • Anonimiteit. Je kunt de online cursus op een ontspannen manier doorlopen; je hoeft je niet bloot te geven aan een coach, en kunt je juist naar binnen keren en je eigen gedachtes en emoties onderzoeken.
 • Schrijfoefeningen direct toegankelijk. In de online cursus bieden we een aantal schrijfoefeningen aan; praktische vragen over jouw situatie. Het fijne aan online coaching is dat je direct met het schrijven aan de slag kunt gaan. Het is geen ‘huiswerk’ wat je thuis nog moet doen, je kunt het direct invoeren.

online coaching voordelen

 

Online coaching programma bij stress en burn-out

Liberi biedt coaching voor mensen die last hebben van stress- en burn-outklachten. Hierbij maken we gebruik van ons Fasenplan, waarin het herstel van deze klachten stapsgewijs is uitgewerkt. Dit Fasenplan vormt de basis van de online coaching module. Nu is onze expertise omtrent stress en burn-out voor iedereen toegankelijk. Laten we eens specifieker kijken naar de opbouw van de cursus.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Opbouw online cursus stress en burn-out

De online cursus bestaat uit 5 modules en 30 audiolessen. Deze audiolessen zijn ingesproken door burn-out coach en mede-eigenaar van Liberi Tom Kienhuis. Het fijne van audiolessen is dat je niet overprikkeld raakt door beelden. Je kunt met je ogen dicht luisteren, of tijdens een wandeling.

 • Module 1 gaat over wat stress eigenlijk is. Hoe weet je of je overspannen bent? En hoe raak je eigenlijk overspannen of burn-out? Les 4 van deze module gaat in op de bewezen strategie om te herstellen.
 • Module 2 helpt je bij het accepteren van je huidige situatie. Want pas dan kun je echt gaan herstellen. Zelfcompassie krijgt in les 4 veel aandacht; we geven je praktische oefeningen mee waarmee je kunt oefenen in lief zijn voor jezelf.
 • Module 3 is een erg belangrijke module; dan ga je herstellen. We geven praktische tips en oefeningen mee betreffende ontspanning, slaap, de ademhaling, beweging en voeding. De 7 lessen vormen het hart van de online cursus.
 • Module 4 begeleidt je door het proces van ‘activatie’: meer gaan doen en oefenen in anders omgaan met stress. Je leert lichaamssignalen herkennen en je grenzen aangeven.
 • Module 5 brengt alles bij elkaar: integratie. We leggen uit hoe je kunt voorkomen dat je terugvalt, en we inspireren je om te kiezen voor persoonlijke vrijheid en authenticiteit.

De online cursus eindigt met een overzicht van hulpmiddelen: apps, website, filmpjes en boeken die je verder kunnen helpen.

online coaching programma

 

Conclusie

In dit stuk las je meer over wat online coaching is en wat de voordelen ervan zijn. We zijn specifiek ingegaan op de online cursus voor mensen met stressklachten. De audiolessen maken coaching op een laagdrempelige manier toegankelijk. Natuurlijk is dat iets anders dan een echt coachgesprek. We zien jou niet en kunnen niet inspelen op jouw specifieke ervaring. Daarom vraagt online coaching via onze online cursus wel om wat eigen inzet. Zelf willen reflecteren op je ervaring en stappen zetten in je herstel van oververmoeidheid. Gelukkig zijn veel van de audiolessen erop gericht je hierin te motiveren en te steunen.

Krijg toegang tot de online cursus voor slechts €49,-. Je bent van harte welkom!

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven