Zoeken

Zoeken sluiten

Omgaan met stress

zaterdag 20 juni 2020

Omgaan met stress is ontzettend moeilijk. Anders kan eigenlijk niet beweerd worden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar als omgaan met stress eenvoudig was, dan zou stress niet zo’n “hot topic” zijn. Als specialisten op het gebied van stress en burn-outs, zijn wij natuurlijk dagelijks met deze onderwerpen bezig. Wij zien van dichtbij hoeveel mensen worstelen met stress. Een duidelijk teken dat omgaan met stress echt heel erg lastig kan zijn, blijkt wel uit het ontzettend hoge aantel mensen met werkstress of het grote aantal mensen dat te kampen krijgt met burn-out verschijnselen. Als het eenvoudig was om om te gaan met stress, dan waren deze aantallen nooit zo hoog.

Omgaan met stress is iets dat voor ons allemaal relevant is. Iedereen krijgt namelijk met stress te maken. De een vaker dan de ander, of heviger, maar niemand leidt een volledig stressloos bestaan. Iedereen gaat ook op zijn of haar eigen manier om met stress. Sommige mensen kunnen dat goed, anderen wat minder. Als omgaan met stress voor jou lastig is, betekent dit niet direct dat je een probleem hebt. Wanneer je echter last hebt van ernstige stress en je daar niet goed mee om kunt gaan, loop je bepaalde risico’s. Wanneer je stress niet onder controle kunt krijgen, kan dit verergeren en liggen er grotere problemen op de loer, zoals surmenage (overspannenheid) of een burn-out. Heel veel mensen ervaren dit helaas.

Omgaan met stress

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Omgaan met stress: er is bijna geen goed of fout

Mensen zoeken ons op om van hun ernstige stress of burn-out te herstellen. Dit betekent ook dat leren omgaan met stress een belangrijk onderdeel is van herstel. Het is iets waar wij als specialisten mensen bij begeleiden. Dat wil echter niet zeggen dat wij voor iedereen een kant-en-klaar antwoord hebben. Onze coaches beschikken over bijzonder veel ervaring en know how op het gebied van stress en het omgaan en verhelpen hiervan. Hoe kom ik van stress af? Dat is vaak de eerste vraag die ons gesteld wordt. Wat kan ik doen om beter met stress om te gaan en hier minder onder te lijden?

Ik zeg altijd zo: wanneer het gaat om de omgang met stress, is er bijna geen goed of fout. Natuurlijk zijn er bepaalde manieren van omgaan met stress die mensen unaniem als fout zullen bestempelen. Aan de drank raken om je zorgen te vergeten, bijvoorbeeld. Zo kun je waarschijnlijk zelf ook nog wel enkele voorbeelden bedenken van manieren van omgaan die contraproductief zijn, of die je schade toe brengen. Maar de reden waarom ik stel dat er bijna geen goed of fout is bij het omgaan met stress, is omdat iedereen anders is. Wat voor jou werkt, werkt voor iemand anders misschien niet, of minder. En vice versa.

Samen vinden wij een manier van omgaan met stress die bij jou past

Liberi hanteert altijd maatwerk. Weliswaar doorloopt iedereen in ons Fasenplan dezelfde stappen; de invulling hiervan wordt geheel aan de persoon aangepast. Waar het in het geval van omgaan met stress om draait, is dat wij samen een manier vinden die optimaal bij jou past. Daarvoor moeten wij jou leren kennen. Wat wij je kunnen aanbieden zijn de handvatten om zelf beter te leren omgaan met stress. Wij kunnen je alle wegen laten zien, maar het is aan jou om – uiteraard samen met de input van je burn-out coach – te kiezen voor de weg die het beste bij jou past. Wat die weg is, komen wij altijd achter.

Misschien heb je zelf al een idee van wat bij jou past en wat niet. Misschien heb je nog helemaal geen idee. Proberen en oefenen zijn ontzettend belangrijk om je stress te overwinnen. Wat heel belangrijk is om te realiseren, is dat stress zich ook niet zomaar laat overwinnen. Wanneer jij je bij ons meldt met ernstige stressklachten of wellicht zelfs al een burn-out, betekent dit zeer waarschijnlijk dat je al zeer lange tijd stress ervaart. Er vanaf komen, heeft dan ook tijd nodig. Die tijd moet jij jezelf gunnen. Het betekent ook dat je zult moeten doorzetten. Niemand kan met een magische toverstaf zwaaien om in één keer al je stress weg te nemen, of ervoor te zorgen dat je hier beter mee omgaat. Maar met jouw coach, goede motivatie én veranderbereidheid, gaat het ook jou lukken.

Samen vinden wij een manier

Wat je zelf kunt doen

Wij staan klaar om mensen te helpen met hun stress- en burn-out klachten. Dat neemt echter niet weg dat ook wij van mening zijn toegedaan dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Lukt het je zonder onze hulp om beter om te gaan met stress en van je stress af te komen, dan zijn wij de eersten die dit toejuichen. Vandaar ook dat wij je op dit gebied graag helpen. Wij hebben inmiddels behoorlijk wat artikelen geschreven die je kunnen helpen met het omgaan met stress.  Lees de volgende blogs maar eens:

En dan zijn er natuurlijk nog de algemene dingen die je kunt doen. Want de weg naar minder stress wordt gemakkelijker wanneer je een gezond leven leidt. Probeer regelmatig te bewegen, gezond te eten en voldoende slaap te pakken. Ook kennis van wat stress is en hoe je dit ervaart, kan je helpen om beter hiermee om te gaan. Lees de volgende blogs maar eens:

wij staan voor je klaar

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Wij staan voor je klaar

Lukt het ondanks je inspanningen niet om beter met stress om te gaan? Wanhoop niet, maar trek aan de bel. Onze stress- en burn-out coaches staan voor je klaar. Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Tijdens deze kennismaking met een coach bij jou in de buurt, heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen. Je coach kan je dan ook meer vertellen over hoe wij je kunnen helpen. Is er een klik, dan gaat je coach graag met jou aan de slag. Voel je die klik niet (wij vinden het heel belangrijk dat deze er wel is), dan koppelen wij je met plezier aan een andere coach voor een nieuw kennismakingsgesprek.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven