Obsessie

Obsessie

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

3 reacties

  • koert schreef:

    Met belangstelling het verhaal van het obsessive gedrag gelezen. Ik als partner vraag mij af hoe je daar als partner dingen herkend (ook als het al heel ver is)daar de patient het vrij lang verborgen kan houden.
    En hoe ga je als alle hulptroepen ingeschakeld zijn daar als partner mee om

    • Reinoud schreef:

      Dag Koert, bedankt voor je vraag. Aangezien elke obsessie anders kan zijn, het kan naar (een deel van) jezelf, naar een ander, een patroon of een ding zijn is het lastig om daar eenduidig antwoord op te geven. Toch is in alle gevallen communicatie heel belangrijk. Als eenmaal de hulptroepen zijn ingeschakeld, kijk of je een keer mee kunt met een gesprek om daarin te kunnen vragen, hoe je kunt helpen, wat juist wel en niet werkt. Belangrijk is dat als de hulp eenmaal daar, dat je de ruimte biedt aan je partner om deze obsessie te kunnen overwinnen.

  • Ries Gans schreef:

    Onze dochter is in de begin jaren van haar leven al een zorgenkindje geweest en dan letterlijk. Als haar moeder of iemand anders pijn had kwam ze al met pleistertjes oid aan zetten. Vanaf haar 5e jaar bemerkte we al dat ze bijzonder was en chaotisch. ADHD in het kwadraat zeiden we wel eens gekscherend. Wij konden dat goed handlen en de leraren van de basisschool wisten precies wie Mandy was en hebben haar altijd in haar waarde gelaten. Maar helaas, de leraren van het voortgezet onderwijs vonden het maar lastig en moesten wij op gesprek komen want ons kind was niet “normaal,”de stempel ADHD is toen op haar geplakt, met de daarbij behorende medicijnen.
    Dit hebben wij een half jaar met lede ogen aangekeken en besloten om te stoppen met de medicijnen om ons kind weer zichzelf te laten zijn. Vlak en de leegte in haar ogen waren de reden tot dit besluit. Haar hele leven heeft ze al een soort van dwang naar controle en reinheid maar kan/kon dit erg goed onderdrukken. Nu zijn we tien jaar verder en op dit moment heeft ze het moeilijker dan ooit. De geboorte van haar kinderen werken daar zeker niet aan mee en de paniekaanvallen en de angsten dat er wat met haar kindjes gebeurt zijn schrijnend. Als ouders staan wij machteloos en de hulp die ze krijgt is in mijn ogen afdoende. Ook wij weten niet wat wij moeten doen behalve dat we er voor haar kunnen zijn.

Laat een reactie achter op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en ervaringen om de weg naar jezelf te vinden

  • Persoonlijke verhalen van Reinoud
  • Het vinden van jouw eigen unieke weg
  • Maandelijks in de mail

Schrijf je in, al 6870 mensen gingen je voor








    ×
    Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven