Zoeken

Zoeken sluiten

NLP voor meer zelfvertrouwen, ontspanning en minder stress

woensdag 6 oktober 2021

NLP voor meer zelfvertrouwen, ontspanning en minder stress

NLP kan inzicht geven in het gedrag en het denken van mensen. Tenslotte hebben we allemaal een andere kijk op het leven en hoe wij de dingen beleven en ervaren. Iedereen heeft dan ook een andere manier van informatieverwerking en van perceptie. Dit heeft niet alleen te maken met ons karakter, maar ook met onze opvoeding en onze ervaringen. Daarnaast kunnen bepaalde gebeurtenissen in ons leven hier invloed op hebben. Bovendien wordt jouw gedrag voor een groot deel bepaald door jouw persoonlijke waarden. Jouw waarden helpen jou om bewuster en authentieker te leven. Zo zul je gemakkelijker plezier en geluk ervaren, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. De term NLP is afkomstig uit de psychologie en de communicatiewetenschap en kan hierbij een mooie tool zijn.

In dit blogartikel zullen wij de NLP betekenis verder uitleggen. Daarnaast geven wij aandacht aan de rol van NLP bij stress, angst, onzekerheid en negatieve gedachten. Kortom, ontdek hoe NLP jou kan helpen om je weer ontspannen en zelfverzekerd te voelen!

NLP

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Middels NLP coaching leer je hoe je jouw leven weer in eigen hand krijgt. Het kan je helpen weer balans te vinden in je leven. Dit kan zowel op persoonlijk gebied als op werkgebied zijn. Het kan een beter inzicht geven in ons gedrag en de motivaties achter ons gedrag. Waarom doen we de dingen eigenlijk zoals we ze doen? En vooral belangrijk hierbij is het antwoord op de vraag: voelen we ons hier prettig bij? Middels NLP wordt je bewuster gemaakt van je zintuigen, je gedachten en je gevoelens en het effect dat dit heeft op je dagelijks handelen of functioneren. Onze zintuigen verwerken prikkels via ons zenuwstelsel (neuro) en dit heeft weer invloed op de manier hoe ieder zijn eigen kijk heeft op de wereld.

Sommige gebeurtenissen in ons leven kunnen ons gedrag ook beïnvloeden, zoals een burn-out. Het is echter geen therapie waarbij ook het verleden wordt besproken. Het gaat namelijk direct over hoe je je NU goed kunt gaan voelen en hoe je jezelf beter kunt leren begrijpen.

Onderbewuste

Ons onderbewuste kan ons in de weg staan. Onbewust denken en handelen kan namelijk leiden tot ‘overthinking’ of beperkende, negatieve gedachten. Door ervaringen in ons leven wordt ons gedrag, ons handelen en onze gedachten vaak onbewust. NLP leert ons meer over onze gedachten en onze overtuigingen. Het geeft je inzicht en maakt je weer bewust van jouw denken en jouw gedrag. Dit zal jouw communicatie kunnen verbeteren, maar ook de relaties met de mensen om je heen. Daarnaast leer je vragen te stellen en het gedrag van anderen beter te begrijpen. Bovendien heeft het nog meer persoonlijke en professionele voordelen.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

De rol van waarden

Vraag jezelf eens af of jij volgens jouw eigen waarden leeft. Onze waarden zeggen namelijk veel over ons gedrag, onze vaardigheden en onze omgeving. Het bepalen van jouw waarden hangt dan ook samen met NLP en kunnen je hierbij helpen. Daarnaast helpen waarden jou om betekenis te geven aan de zin van het leven. Je zult je gelukkiger voelen als je leeft volgens de waarden die bij jou passen. Voorbeelden van waarden zijn bijvoorbeeld authenticiteit, betrokkenheid, plezier of creativiteit

NLP

Voordelen van NLP

Wanneer kun je baat hebben bij NLP?

Als je de verschillende stress symptomen herkent, dan is de kans groot dat jouw leven uit balans is. NLP kan jou dan inzicht geven in jouw denken en jouw gedrag ten opzichte van stresssituaties. Vervolgens kan het jou helpen om de balans weer te herstellen. Herken je deze symptomen van stress?

Karakter en emoties

Daarnaast kunnen er karaktereigenschappen en emoties zijn die jou mogelijk in de weg staan:

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Voordelen op persoonlijk vlak

Voordelen op professioneel vlak

NLP

NLP coaching

Als je besluit om een NLP training of opleiding te doen, is het van belang om op een aantal dingen te letten. Zo kies je bij voorkeur voor een NLP coach die in het bezit is van een NLP practitioner certificaat, zoals de Society of NLP. Daarnaast is het belangrijk om de methoden en technieken te kiezen die bij jou passen. Daarnaast kies je liever voor een coach bij wie je het beste gevoel hebt. Tenslotte is een NLP cursus heel persoonlijk. Bovendien kun je je van tevoren alvast inlezen met speciale NLP boeken. Wat is het verschil tussen NLP coaching, training en een opleiding? Met coaching leer je jezelf de verschillende coachingstechnieken aan. Bij een training leer je hoe je deze technieken zelf kunt gaan gebruiken. Bij een opleiding leer je hoe je deze technieken ook kunt toepassen bij anderen.

Wil je gaan werken als gecertificeerd NLP coach? Dan kies je voor de NLP practitioner opleiding.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

NLP geeft inzicht in jouw denken en gedrag bij stress

NLP coaching kan jou helpen meer inzicht te krijgen in jouw eigen gedrag en denken. Je leert nieuwe gewoontes toe te passen in je leven en je kunt slechte gewoonten, zoals roken, makkelijker afleren. Je maakt plaats voor nieuwe patronen in je leven voor meer motivatie. Daarnaast leer je meer over je emoties en hoe je negatieve gedachten kunt ombuigen naar meer positiviteit. Bovendien kan het jouw persoonlijke ontwikkeling bevorderen. Hierdoor zul je meer zelfvertrouwen krijgen. Tenslotte kan het jou helpen beter om te gaan met stress en meer ruimte te maken voor ontspanning Kortom, je krijgt weer controle over je leven!

Het gaat over wat jij belangrijk vindt in het leven, hoe zou jij het liefst willen leven? En handel je hier ook naar? Wat zijn jouw gedachten hierover? Bepaal eerst jouw persoonlijke waarden, want die zeggen veel over hoe en waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. NLP coaching kan jou hierbij helpen zodat je kunt doen wat echt bij jou past en waar je je goed bij voelt. En dat maakt gelukkig!

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven