Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nicolette, 32 jaar – Burn-out

Mijn ervaringen met Liberi coaching en met mijn coach Tom zijn ontzettend goed. Tom wist al snel de vinger op de zere plek te leggen. Hier kwam onder andere uit dat ik signalen van mijn lichaam niet opmerkte en altijd maar door ging. Ik ging aan alles voorbij. Tijdens 16 wandelingen heeft hij me veel geleerd. Onder andere door simpele, maar erg doeltreffende oefeningen, heb ik met zijn hulp mezelf weer terug kunnen vinden en kwam ik steeds dichterbij wat ik wil en kwam ik tot inzichten die mij geholpen hebben om uit mijn burn-out te komen.

Ook weet ik nu te luisteren naar de signalen die mijn lichaam me geeft, maar ook naar mijn eigen gevoel. “Doe wat goed voelt voor jou” is een zin die Tom vaak naar me heeft uitgesproken en die ook zeker in mijn oren geknoopt zal blijven. Hierdoor ben ik zeker veranderd in mijn omgang met situaties en mensen.

Tom is een fijn persoon, hij stelt je gerust, denkt mee, leeft mee en stelt jouw als persoon voorop. Ook voor een vleugje humor is zeker plaats, wat het hele proces soms ook weer even wat luchtiger maakt. Ik heb me door hem erg gesteund en begrepen gevoeld, iemand op wie ik terug kon vallen bij soms lastige kwesties in mijn herstel en iemand die mij goed geholpen heeft bij het maken van de (voor mij) juiste keuzes. Kortom, ik heb vele lessen mogen leren die ik zeker mee ga nemen in mijn toekomst.

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven