Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Marjolein 30 jaar: spanningsklachten en uitgevallen op het werk

Bij Liberi ben ik terecht gekomen nadat ik te lang te veel spanningsklachten ervaarde en ik op mijn werk was uitgevallen. Ik wilde hierover inzichten opdoen, leren hoe ik gezondere keuzes kan maken en het leek mij goed om meer te gaan bewegen en in de natuur te zijn. Via Google heb ik gezocht naar mogelijkheden voor coaching en bewegen en kwam zo terecht bij Liberi. De combinatie met coaching in de natuur vond ik uniek en sprak mij erg aan, omdat ik juist altijd al te veel in mijn hoofd zat en enkel gesprekken voeren mij niet ging helpen.

Bij de sessies met Tom waren mijn grenzen de rode draad. Ik leerde dat het voor mij belangrijk was om te ervaren dicht bij mijzelf te blijven en te verdragen dat ik niet altijd invloed op mijn omgeving hoef te hebben. Mijn valkuil was dat ik mijn eigen grenzen niet herkende en die al te lang voorbij ging, omdat ik mij te veel bezighield met (anderen in) mijn omgeving om maar te kunnen voldoen aan bepaalde verwachtingen.

Door middel van ervaringsgerichte oefeningen en gesprekken werd mijn inzicht vergroot in wat mijn grenzen zijn, dat ik deze al eerder kan zien aankomen dan ik dacht en dat ik hierover zelf de regie kan houden. Op het begin was dit voor mij nog helemaal buiten mijn comfortzone, maar dat was echter wel precies wat ik nodig had om te veranderen.

Aan het begin van het traject waarin alles en vooral ook de toekomst voor mij eerst nog onzeker voelde, was ik ook opgelucht dat ik een periode van ontspanning en persoonlijke ontwikkeling kon ervaren. De sessies voelden voor mij als soort een houvast in een onzekere tijd. Naarmate de tijd vorderde en er mooie ontwikkelingen op mijn pad kwamen voelde ik me ook steeds beter.

Ik heb door de inzichten en kennis van Tom de overtuigingen die ertoe leidden dat ik ongezonde keuzes voor mijzelf maakte leren ontdekken. Ik kijk tevreden terug op een zeer waardevol traject van 12 sessies, waarbij ik mij door de rust, een luisterend oor en de deskundigheid van Tom altijd op mijn gemak heb gevoeld en ik vanaf het begin er vertrouwen in had dat ik er beter uit zou komen. Ik ben hier heel dankbaar voor!

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven