Liberi Liberi

Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Marije, 32 jaar – Burn-out

Daar stond ik dan volledig uitgeblust en niet wetende wat ik kon verwachten. Ik had al een aantal hulpverleners bezocht maar niets had tot nu toe echt geholpen. De methode van Liberi stond mij direct aan, lekker buiten in de natuur en in Annerieke’s verhaal op de site stond dat zij vooral lichaamsgericht te werk ging, spannend maar ik dacht wel dat dat was wat ik nodig had. En spannend was het zo nu en dan zeker, maar Annerieke liet mij volledig in mijn waarde en voelde mijn grenzen aan. Ik had zo’n maand of 4 niet geslapen en was redelijk ten einde raad. Ik wilde er zo ontzettend graag uit, maar ik wist niet hoe! Ik ging maar door omdat ik simpelweg niet wist hoe ik het dan anders kon doen.

Zij leerde mij luisteren naar mijn lichaam en gebruikte hiervoor veel metaforen uit de natuur. Ik leerde weer ontspannen en bij mijzelf te blijven. Ik leerde dat niet alle problemen of zorgen, mijn problemen of zorgen waren maar soms ook die van andere en dat je het niet altijd alleen op hoeft te lossen. Ze leerde mij ook dat je mag kiezen voor jezelf en dat dit kan zitten in hele kleine dingen als hulp vragen of gewoon naar huis gaan van een feestje wanneer jij voelt dat je dit wilt.

Annerieke keek tijdens de wandelingen wat ik op dat moment nodig had om vooruit te kunnen, het was niet nodig om in het verleden te wroeten. Iets wat ik als erg prettig heb ervaren. Mijn ervaring is dat adviezen van ervaringsdeskundigen met een burn-out komen totaal niet aankomen als je er midden in zit. Mocht je daar toch voor open staan en je denkt, ik wil hieruit, ik wil luisteren naar mezelf, naar mijn lichaam en ik wil meer los kunnen laten. Dan kan ik je echt een traject bij Annerieke aanraden!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven