"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Marije, 32 jaar – Burn-out

Daar stond ik dan volledig uitgeblust en niet wetende wat ik kon verwachten. Ik had al een aantal hulpverleners bezocht maar niets had tot nu toe echt geholpen. De methode van Liberi stond mij direct aan, lekker buiten in de natuur en in Annerieke’s verhaal op de site stond dat zij vooral lichaamsgericht te werk ging, spannend maar ik dacht wel dat dat was wat ik nodig had. En spannend was het zo nu en dan zeker, maar Annerieke liet mij volledig in mijn waarde en voelde mijn grenzen aan. Ik had zo’n maand of 4 niet geslapen en was redelijk ten einde raad. Ik wilde er zo ontzettend graag uit, maar ik wist niet hoe! Ik ging maar door omdat ik simpelweg niet wist hoe ik het dan anders kon doen.

Zij leerde mij luisteren naar mijn lichaam en gebruikte hiervoor veel metaforen uit de natuur. Ik leerde weer ontspannen en bij mijzelf te blijven. Ik leerde dat niet alle problemen of zorgen, mijn problemen of zorgen waren maar soms ook die van andere en dat je het niet altijd alleen op hoeft te lossen. Ze leerde mij ook dat je mag kiezen voor jezelf en dat dit kan zitten in hele kleine dingen als hulp vragen of gewoon naar huis gaan van een feestje wanneer jij voelt dat je dit wilt.

Annerieke keek tijdens de wandelingen wat ik op dat moment nodig had om vooruit te kunnen, het was niet nodig om in het verleden te wroeten. Iets wat ik als erg prettig heb ervaren. Mijn ervaring is dat adviezen van ervaringsdeskundigen met een burn-out komen totaal niet aankomen als je er midden in zit. Mocht je daar toch voor open staan en je denkt, ik wil hieruit, ik wil luisteren naar mezelf, naar mijn lichaam en ik wil meer los kunnen laten. Dan kan ik je echt een traject bij Annerieke aanraden!

 

De namen in de ervaringsverhalen van Liberi Coaching kunnen vanwege de privacy pseudoniemen zijn. De inhoud van onze ervaringsverhalen zijn echter honderd procent authentiek, waargebeurd en geschreven door mensen die gecoacht zijn door een coach van Liberi. Ben jij gecoacht door een coach van Liberi en wil jij ook graag je ervaringen delen met betrekking tot jouw coaching? Dan vinden wij het heel prettig om jouw ervaringen te horen! Bij Liberi streven wij er continu naar dat wij de begeleiding van mensen zoals jij blijven verbeteren. Wij hebben als uitgangspunt dat je een leven lang kunt blijven leren en dat stilstand achteruitgang is. Wij zijn zeer benieuwd naar jouw mening en ervaring. Neem dus gerust contact met ons op middels het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stress en burn-out. Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Coach Tom

Onze coaches staan voor je klaar

Onze coaches

Vind coaches in jouw buurt

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven