Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Marije, 32 jaar – Burn-out

Daar stond ik dan volledig uitgeblust en niet wetende wat ik kon verwachten. Ik had al een aantal hulpverleners bezocht maar niets had tot nu toe echt geholpen. De methode van Liberi stond mij direct aan, lekker buiten in de natuur en in Annerieke’s verhaal op de site stond dat zij vooral lichaamsgericht te werk ging, spannend maar ik dacht wel dat dat was wat ik nodig had. En spannend was het zo nu en dan zeker, maar Annerieke liet mij volledig in mijn waarde en voelde mijn grenzen aan. Ik had zo’n maand of 4 niet geslapen en was redelijk ten einde raad. Ik wilde er zo ontzettend graag uit, maar ik wist niet hoe! Ik ging maar door omdat ik simpelweg niet wist hoe ik het dan anders kon doen.

Zij leerde mij luisteren naar mijn lichaam en gebruikte hiervoor veel metaforen uit de natuur. Ik leerde weer ontspannen en bij mijzelf te blijven. Ik leerde dat niet alle problemen of zorgen, mijn problemen of zorgen waren maar soms ook die van andere en dat je het niet altijd alleen op hoeft te lossen. Ze leerde mij ook dat je mag kiezen voor jezelf en dat dit kan zitten in hele kleine dingen als hulp vragen of gewoon naar huis gaan van een feestje wanneer jij voelt dat je dit wilt.

Annerieke keek tijdens de wandelingen wat ik op dat moment nodig had om vooruit te kunnen, het was niet nodig om in het verleden te wroeten. Iets wat ik als erg prettig heb ervaren. Mijn ervaring is dat adviezen van ervaringsdeskundigen met een burn-out komen totaal niet aankomen als je er midden in zit. Mocht je daar toch voor open staan en je denkt, ik wil hieruit, ik wil luisteren naar mezelf, naar mijn lichaam en ik wil meer los kunnen laten. Dan kan ik je echt een traject bij Annerieke aanraden!

 

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven