Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Linda, 46 jaar – Een nieuwe balans vinden

Twee jaar geleden kwam ik wederom bij Melanie terecht met een hulpvraag. Daarvoor had ze me af en toe al goed geholpen om me beter te ontspannen in mijn drukke leven met jonge kinderen, werk in het onderwijs en daarnaast een studie. Twee jaar geleden was er al een tijdje veel aan de hand in mijn persoonlijk leven, ernstig zieke ouders en een depressief kind. Ik loste dat op door heel hard te werken en me los te koppelen van mijn gevoel. Dat ging niet lang goed en ik voelde dat ik hulp nodig had. Ik kon gelukkig snel terecht bij Melanie. In eerste instantie heeft ze mee goed kunnen helpen met basistechnieken om te ontspannen en weer leren voelen. Dit waren praktische tips zoals even aarden door even bewust met je voeten stevig op de grond staan en tijdens het wandelen met je hond ook ademhalingstechnieken toe te passen. Naast deze tips is Melanie een goede coach. Samen onderzochten we waarom dit patroon wederom in mijn leven ontstond en waarom ik het toch zo moeilijk vind om emoties toe te laten. Dit heeft mij enorm veel inzichten gegeven die ik nu dagelijks herken en toepas. Melanie heeft mij bijna een jaar begeleid en ik ben ervan overtuigd dat ik daardoor ook sneller uit mijn burn-out ben gekomen. Er zullen ook in de toekomst wel situaties zijn waarbij ik wat ondersteuning nodig heb en dan zal ik Melanie zeker weer om hulp vragen!

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven