Liberi Liberi

Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Linda – 46 jaar – Een nieuwe balans vinden

Twee jaar geleden kwam ik wederom bij Melanie terecht met een hulpvraag. Daarvoor had ze me af en toe al goed geholpen om me beter te ontspannen in mijn drukke leven met jonge kinderen, werk in het onderwijs en daarnaast een studie. Twee jaar geleden was er al een tijdje veel aan de hand in mijn persoonlijk leven, ernstig zieke ouders en een depressief kind. Ik loste dat op door heel hard te werken en me los te koppelen van mijn gevoel. Dat ging niet lang goed en ik voelde dat ik hulp nodig had. Ik kon gelukkig snel terecht bij Melanie. In eerste instantie heeft ze mee goed kunnen helpen met basistechnieken om te ontspannen en weer leren voelen. Dit waren praktische tips zoals even aarden door even bewust met je voeten stevig op de grond staan en tijdens het wandelen met je hond ook ademhalingstechnieken toe te passen. Naast deze tips is Melanie een goede coach. Samen onderzochten we waarom dit patroon wederom in mijn leven ontstond en waarom ik het toch zo moeilijk vind om emoties toe te laten. Dit heeft mij enorm veel inzichten gegeven die ik nu dagelijks herken en toepas. Melanie heeft mij bijna een jaar begeleid en ik ben ervan overtuigd dat ik daardoor ook sneller uit mijn burn-out ben gekomen. Er zullen ook in de toekomst wel situaties zijn waarbij ik wat ondersteuning nodig heb en dan zal ik Melanie zeker weer om hulp vragen!

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven