Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Klaas, 58 jaar – stressklachten door chronische aandoening

‘Vanwege een chronische aandoening die mij veel belemmeringen en klachten opleverde, kon ik mijn werk niet meer volledig doen. Ondanks medicatie die ik nam, kreeg ik geen controle over mijn situatie. Dit maakte dat ik behoorlijk in de put raakte. Ik geloofde wel dat als ik het juiste medicijn zou vinden, ik me beter zou voelen. In die moeilijke periode bracht de bedrijfsarts mij in contact met Liberi Coaching.

Het was voor mij de eerste keer dat ik met coaching in aanraking kwam en ik maakte kennis met Annita als coach. In mijn zoektraject naar nieuwe medicijnen heeft zij een positief aandeel gehad door vooral naar mij te luisteren. Ik voelde me ontzettend op mijn gemak bij Annita. Het fijne van haar manier van coachen is de relaxte manier van werken, in de natuur wandelen en tegelijkertijd mijn issues bespreken.

Voor mij was het ’t belangrijkste dat ik mocht leren om naar mijn gevoel te luisteren en niet oneindig door te gaan. Het meeste heb ik gehad aan Annita’s luisterende oor en het inzicht dat het voor mij belangrijk is om mijn gevoelens niet te negeren. Daarnaast heb ik veel baat gehad bij de ademhalingsoefeningen, ik merk nog steeds dat deze mij rustiger maken.

Sporten is iets wat ik naast de gesprekken steeds ben blijven doen. Ook al was ik soms ontzettend vermoeid als gevolg van mijn aandoening, ik merkte dat sporten mij een goed gevoel gaf. Dat is wat ik anderen dan ook kan adviseren: hoe moeilijk je het ook hebt, blijf bewegen.

Het sterkste van de manier van buiten coachen vind ik dat ik tijdens het wandelen de problemen waar ik tegen aanliep kon bespreken. Dit ging in een ongedwongen sfeer zonder oordeel. Annita is een fijne persoon om mee te praten. Zij heeft mij in dit proces meegegeven dat ik veel eerder aan de bel moet trekken wanneer het mis lijkt te gaan. Uiteindelijk heb ik een nieuw medicijn gekregen, waardoor ik mij nu super voel. Mede daarom kan ik zo’n coachtraject iedereen aanraden.’

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven