Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Karin, 63 jaar – werk-privébalans en verminderd zelfvertrouwen

Zeven jaar geleden heb ik een burn-out gehad. Achteraf een zeer leerzame periode in mijn leven, waar je gelukkig anders uitkomt dan je er ingaat. Ik heb er veel van geleerd en daarna mijn werk toch weer op een hele fijne positieve manier op kunnen pakken. Na al die jaren begon bij mij de onzekerheid toch weer toe te slaan. Doe ik het nu wel goed? Luister ik wel goed naar mijn eigen gevoel? Ik wilde weer meer zelfvertrouwen krijgen en onderzoeken hoe ik met plezier en voldoende energie de combinatie werk en privé kan blijven ervaren.

Toen ik op mijn werk de kans kreeg om hiermee aan de slag te gaan koos ik voor een wandelcoach. Na een kennismakingsgesprek hebben we samen afgesproken een traject aan te gaan. Ik vond het superspannend,  maar de eerste wandeling voelde meteen al heel goed. Nicole haakte op een natuurlijke manier aan op mijn gevoel of probleem van dat moment. Ze gaf me elk gesprek met behulp van oefeningen een duwtje in de rug zodat ik na afloop hiermee zelf aan de slag kon.

In deze gesprekken kwamen mijn waarden, wat vind ik belangrijk in mijn leven, mijn energiebalans, mindfulness, maar ook diverse valkuilen ter sprake. Ik heb geleerd dat ik best eens mezelf voorop mag zetten, daar doe je niemand tekort mee.

Nicole is een rustig persoon, die goed luistert, doorvraagt en je aanzet tot nadenken. Ze heeft diverse handvatten om je ogen te openen en jezelf op die manier steeds beter te leren kennen.

Het wandelen in de buitenlucht zorgt ervoor dat je makkelijker kan praten, vooral omdat je niet steeds tegenover elkaar zit. Het geeft letterlijk meer lucht.

Heerlijk zo’n opfrisbeurt in de buitenlucht, raad ik iedereen aan. Ik heb weer een helder inzicht gekregen in mijn eigen leven en merk dat ik het eigenlijk wel goed doe en lekker bezig ben.

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven