Zoeken

Zoeken sluiten

Jezelf opladen: zo doe je dat!

woensdag 11 mei 2022

Jezelf opladen: zo doe je dat!

Jezelf opladen is nodig. Je laadt de batterij van jouw telefoon toch ook regelmatig op? Zo geldt dit ook voor onze interne batterij. Als je geen tijd maakt om jezelf op te laden, zullen jouw lichaam en geest signalen gaan afgeven. Zo kun je oververmoeid worden en je lusteloos gaan voelen. Daarnaast kunnen onze hersenen overprikkeld raken. Kortom, jouw energiereserves raken uitgeput.

Jezelf opladen is nodig om te voorkomen dat je overwerkt raakt. Als je de eerste signalen van overspannen al herkent, heb je niet tijdig de rust en ruimte genomen om jezelf op te laden. Regelmatig jezelf blijven opladen dus, zeker in tijden van stress. Hoe kun je jezelf opladen? Bijvoorbeeld met aandacht aan jezelf, brainfood eten en voldoende bewegen. Maar je kunt nog veel meer doen, ontdek al onze tips in dit blogartikel!

jezelf opladen

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Jezelf opladen: wanneer is het nodig?

Heb je drukte in je hoofd en moeite met jouw focus? Heb je daarnaast slaapproblemen? Grote kans dat je jezelf weer moet gaan opladen. Pas dan kun je weer verder. Hoe kun je herkennen dat het NU nodig is om jezelf op te laden? Herken tijdig de volgende stress symptomen die zowel lichamelijk als mentaal kunnen zijn:

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Voordelen van jezelf opladen

Jezelf opladen geeft energie! Ten eerste zal het onze stress verminderen. Het verlaagt namelijk ons stresshormoon cortisol Dit is belangrijk, want als het cortisol gehalte constant te hoog is, kan dit zorgen voor chronische stress of zelfs een burn-out. Regelmatig jezelf opladen is nodig om je weer energiek en gezond te voelen:

jezelf opladen

Hoe kun je jezelf opladen?

Hoe kun je jezelf opladen? Wij geven tips!

Wandelen

Wandelen biedt heel veel voordelen voor onze gezondheid. Dagelijks een halfuurtje wandelen heeft al een positief effect op ons lijf en ons brein. Bij stress of een burn-out wordt wandelcoaching dan ook steeds vaker ingezet. Als je bewust wandelt, zul je ook steeds meer bijzondere symbolen uit de natuur ontdekken. En heb jij bosbaden al eens geprobeerd?

Slapen

Jezelf opladen betekent ook goed en voldoende slapen. Als je slaapproblemen hebt, probeer dan manieren te vinden om beter te slapen. Heb jij bijvoorbeeld buiten slapen al eens geprobeerd?

Creativiteit

Door creatief te zijn kun je jezelf heel goed opladen. Door iets nieuws te maken, zorg je voor een rustig gevoel, maar ook voor nieuwe energie.

Journaling

Schrijf alles van je af! Waar maak je je zorgen om? Wat heb je nog te doen? Door het op te schrijven krijg je weer rust in je hoofd. Kortom, maak dagelijks gebruik van journaling

Grenzen aangeven

Om jezelf niet voorbij te lopen, zowel op werk- als op privégebied, is grenzen aangeven heel belangrijk.

Ontspanning

Het is soms nodig om ontspanning bewust in te plannen. Daarnaast is het zo dat thuis jezelf opladen beter lukt als de levensenergie in huis prettig aanvoelt.

Gezonde voeding

Maak gebruik van onze voedingstips bij stress. Eet regelmatig brainfood zodat je ook mentaal gezond blijft. Zorg voor voldoende goede vetzuren en eiwitrijke voeding. Probeer ongezonde voeding zoveel mogelijk te vermijden, zoals suikers en aspartaam. Zo zul je niet alleen overgewicht voorkomen, maar ook stress. Jouw voedingspatroon kun je eventueel aanvullen met supplementen bij stress, zoals magnesiumprobiotica of vitamine C. Je kunt er ook af en toe voor kiezen om te ontgiften bij stress

Bewegen

Bewegen is ook een hele goede manier van jezelf opladen. Ga sporten, dansen of fietsen. Zo kan dansen de aanmaak van ons gelukshormoon bevorderen. Daarnaast helpt dansen onze frequentie te verhogen.

Stilte

Maak ruimte voor stilte. Zorg ervoor dat je niet gestoord wordt door afleiding Door regelmatig alleen in stilte te zijn, zorg je niet alleen voor rust in je hoofd, maar ook kan het je nieuwe inzichten geven. Kortom, ontdek de kracht van de stilte.

Inspiratie

Vraag jezelf eens af: wat geeft jou inspiratie, plezier en energie? Doe je deze dingen dagelijks wel genoeg? Nieuwe inspiratie geeft nieuwe energie.

Natuur

Jezelf opladen lukt vaak veel beter in de natuur. Zo heeft de natuur een heel kalmerende werking op ons zenuwstelsel. Door naar buiten te gaan voorzie je jezelf van daglicht dat jou beter laat voelen. Daarnaast geeft het zonlicht ons nieuwe energie. Bovendien zorgt de buitenlucht voor nieuwe zuurstof in de longen.

Jezelf opladen door te aarden

Door te aarden of te gronden kun je negatieve energie laten verdwijnen. Daarnaast brengt het je beter in contact met jezelf, jouw intuïtie Aarden kun je doen door op blote voeten op het gras of het strand te lopen.

Mediteren

Mediteren of yoga maakt je niet alleen kalm, maar ook geeft het je weer een helder hoofd. Daarnaast helpt het ons om in het nu te blijven. Let hierbij ook op jouw ademhaling

Tijd voor jezelf

Maak gebruik van onze self care tips, zoals jezelf een massage gunnen. Misschien kun je ook tijd voor jezelf maken in jouw ochtendroutine? Daarnaast is het ook belangrijk om jezelf af te vragen wat jij belangrijk vindt, wat jouw persoonlijke waarden zijn.

Positiviteit

Dankbaarheid en positieve affirmaties kunnen meer positiviteit brengen in jouw leven. Omring jezelf daarnaast met positieve en inspirerende mensen. Geven de mensen met wie je omgaat jouw energie of kosten ze jouw energie? Kies bewust met wie je omgaat. Dit is vooral belangrijk als je hoogsensitief bent. Kortom, mensen, situaties of plekken kunnen zowel energiegevers als energievreters zijn.

jezelf opladen

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Jezelf opladen: waar laad je van op?

Hoe laadt jij jouw interne batterij weer op? Om zowel lichamelijk als mentaal gezond te blijven, is het belangrijk om jezelf regelmatig op te laden. En dit vooral tijdig te doen zodat je meer stress en nare gezondheidsklachten kunt voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dat te doen. Jezelf opladen betekent vooral ontstressen en je hoofd leegmaken zodat er weer rust en ruimte komt voor nieuwe energie!

Taking time to recharge is productive too.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven