Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Jessie, 41 jaar – stressklachten

In een verwarrende periode in mijn leven kwam Titia op mijn (wandel)pad. Na een blik op de site van Liberi zag ik al gauw dat we veel raakvlakken hebben en dat bleek goed te werken tussen ons.

Wat waren onze gezamenlijke wandelingen in de natuur rond Nijmegen en Arnhem verfrissend. Je liet me praten, stelde vaak de juiste vragen en liet me inzien dat het conflict op mijn werk niet mijn schuld was. Ik was inmiddels op een punt aangekomen dat ik daaraan twijfelde. En dat niet alleen, ik had sterk het gevoel de situatie zoals die toen al ruim een half jaar was, geen maanden meer te kunnen volhouden. Gelukkig heb ik voor kunnen zorgen dat ik nu weer in rustiger vaarwater terecht gekomen. Ik heb naar mijn collega en leidinggevende kunnen uitspreken wat me dwars zat. De omstandigheden waren de voedingsbodem voor het conflict en een periode van 100% thuiswerken in combinatie met onvoldoende daadkracht vanuit de organisatie deed de rest. Fijn dat ik dat nu met een ‘helicopterview’ kan zien.  Mijn partner heb ik bedankt voor zijn onvoorwaardelijke steun. Ik besef me nu des te meer dat het belangrijk is om de zaken die niet goed gaan aan te pakken, maar daarnaast de dingen die wel goed gaan in mijn leven extra te waarderen en mijn gezin de aandacht te geven die het verdient. Last but not least; dank dat de openhartigheid wederkerig was. Dat voelt zoveel prettiger dan wanneer je de ander alleen maar van naam kent.

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven