Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Jessie, 41 jaar – stressklachten

In een verwarrende periode in mijn leven kwam Titia op mijn (wandel)pad. Na een blik op de site van Liberi zag ik al gauw dat we veel raakvlakken hebben en dat bleek goed te werken tussen ons.

Wat waren onze gezamenlijke wandelingen in de natuur rond Nijmegen en Arnhem verfrissend. Je liet me praten, stelde vaak de juiste vragen en liet me inzien dat het conflict op mijn werk niet mijn schuld was. Ik was inmiddels op een punt aangekomen dat ik daaraan twijfelde. En dat niet alleen, ik had sterk het gevoel de situatie zoals die toen al ruim een half jaar was, geen maanden meer te kunnen volhouden. Gelukkig heb ik voor kunnen zorgen dat ik nu weer in rustiger vaarwater terecht gekomen. Ik heb naar mijn collega en leidinggevende kunnen uitspreken wat me dwars zat. De omstandigheden waren de voedingsbodem voor het conflict en een periode van 100% thuiswerken in combinatie met onvoldoende daadkracht vanuit de organisatie deed de rest. Fijn dat ik dat nu met een ‘helicopterview’ kan zien.  Mijn partner heb ik bedankt voor zijn onvoorwaardelijke steun. Ik besef me nu des te meer dat het belangrijk is om de zaken die niet goed gaan aan te pakken, maar daarnaast de dingen die wel goed gaan in mijn leven extra te waarderen en mijn gezin de aandacht te geven die het verdient. Last but not least; dank dat de openhartigheid wederkerig was. Dat voelt zoveel prettiger dan wanneer je de ander alleen maar van naam kent.

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven