Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Jesse, 34 jaar – Terugkerende stressklachten na burn-out

Barbara is een hele fijne, open, gevoelige en eerlijke coach die zich zelf kwetsbaar durft op te stellen, waardoor het makkelijk voor mij werd om dat ook te doen. Nadat ik eerder gesprekken heb gevoerd bij Liberi toen ik midden in een burn-out zat, heb ik opnieuw contact opgenomen omdat ik signalen herkende uit die periode. In de kennismaking met Barbara was er een fijne klik waarin we gelijk tot mooie, nieuwe inzichten kwamen. Barbara gebruikt een leuke mix van praten over situaties, juist stil zijn en gewoon even voelen wat je nou eigenlijk voelt en lichaamsoefeningen (bijv. ademhalingsoefeningen of yoga-achtige oefeningen).

Ze neemt de vrijheid om af te wijken van haar plan door te luisteren en te kijken naar wat er bij mij gebeurt en waar ik behoefte aan heb. We hebben hele concrete situaties uit mijn werkomgeving behandeld, maar ook hele mooie momenten beleefd waarin er dingen uit het verleden naar boven kwamen en een plekje hebben kunnen krijgen. In beide heb ik echt geleerd om meer te accepteren wat er is en hoe ik me daarin voel, wat me ontzettend veel energie scheelt. Barbara kan goed spiegelen wat er gebeurd bij mij van binnen, maar staat er ook voor open om te controleren of dat klopt of dat het bij mij anders is, zonder oordeel. Alles bij elkaar een hele fijne coach waar ik me 100% op mijn gemak heb gevoeld.

 

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven