Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Jesse – 33 jaar, burn-out

Nadat ik halfjaar bezig was geweest met weer terug komen van een burn-out heb ik contact op genomen met Liberi. Al bij het eerste telefoongesprek voelde ik een fijne klik en hebben we een kennismakingsgesprek met Annerieke ingepland. Tijdens dat gesprek gebeurde er al zoveel dat ik zo snel mogelijk van start wilde gaan.

Ik wou graag beter snappen wat er nou gebeurd was en voelde de behoefte om dat meer te begrijpen. Tijdens de wandelingen in het bos hielp Annerieke me om daar juist ook mijn gevoel bij te betrekken, wat leidde tot hele fijne, ontroerende en soms emotionele momenten, waar ik vooral weer heel veel rust terugvond. Door onzekerheid, angst en die enorme vermoeidheid juist binnen te laten voelde ik me na elk gesprek een stuk lichter. Daar heb ik echt ontzettend veel aan, elke dag! Ik vond een stukje van mezelf, herinneringen die ik vergeten was, dingen waar ik bang voor was en hoe ik mezelf had aangeleerd daarmee om te gaan.

Annerieke is een hele fijne, eerlijke en rustige coach die me hielp door te steeds zoeken naar de goede balans tussen voelen en begrijpen. Ze nam echt de tijd om samen met mij te zoeken naar waar ik behoefte aan had en door hoe ze het aanpakte voelde ik me op mijn gemak om de toch spannende momenten helemaal binnen te laten komen en me te laten raken. De boswandelingen waren leuke afwisselingen tussen stilte, gesprekken over recente situaties maar ook wat creatieve oefeningen waar we soms het hele bos bij betrokken 🙂

Als je nog twijfelt, gewoon doen!

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven