Zoeken

Zoeken sluiten
Liberi

Jennifer


Jennifer Liberi

Over Jennifer

Bij toeval kwam ik een oproep tegen van Reinoud dat Liberi op zoek was naar nieuwe bloggers. Zonder te aarzelen heb ik daar direct op gereageerd. Schrijven en kennis opdoen zijn twee van mijn passies. Dat ik dat nu mag doen over alles wat met zelfontwikkeling en persoonlijke groei te maken heeft zie ik als een cadeautje van het leven.

ADHD

Van jongs af aan was het duidelijk dat ik veel energie had en een andere kijk op het leven dan andere kinderen. De buitenwereld vond mij maar druk en soms wat te aanwezig. Doordat ik veel ritme, structuur en regelmaat had in het warme gezin waar ik opgroeide, ben ik pas op volwassen leeftijd wat mee gaan doen. Het duurde niet lang voordat ik de diagnose ADHD kreeg. Door deze uitslag kon ik beter inspelen op mijn snel overprikkeld zijn en meer orde brengen in mijn chaos. Ik maakte van een zwakte mijn kracht en gebruik mijn vlotte babbel nu bijvoorbeeld om live verslag te doen van de lokale politiek.

Burn-out ervaring

Doordat ik gevoelig ben voor prikkels heb ik regelmatig last van overmatig stress. Mijn eerste burn-out overkwam mij dan ook al op een leeftijd van 21 jaar. Toen die burn-out in remissie was raakte ik binnen 4 jaar in een tweede burn-out. Deze werd uiteindelijk getriggerd door het tragische overlijden van een vriend. Een lange weg vol gesprekken, cognitieve gedragstherapie en ADHD trainingen volgden.

Bel ons Neem contact op

PTSS

In 2021 trok ik aan de bel bij mijn huisarts omdat ik vervelende gebeurtenissen van de afgelopen jaren niet goed kon verwerken. Na verschillende testen en onderzoeken werd er CPTSS bij mij vastgesteld. In de sessies EMDR die daarop volgde kreeg ik een hoop zelfinzicht en vond ik mijn levenskracht terug.

Verslaving

Vanaf een jonge leeftijd raakte ik geïnteresseerd in cannabis. Toen ik op mijzelf ging wonen duurde het niet lang voordat ik elke avond wiet rookte. Ik raakte verslaafd en heb dit af en aan ongeveer 17 jaar volgehouden. Begin 2022 besloot ik dat dit niet de rest van mij leven ging zijn. Ik nam afscheid van bepaalde vrienden en gooide mijn leven radicaal om. Hier hoorde ook het definitief stoppen met cannabis roken. Sinds mei 2022 ben ik volledig in herstel en geniet ik met volle teugen van de blijmakers die het leven mij geeft. Mijn missie is anderen bewuster maken dat iedereen verslaafd kan raken en zo de vooroordelen weg te halen over mensen die vechten tegen een verslaving.

Persoonlijke groei

Door te schrijven voor Liberi hoop ik niet alleen anderen te inspireren. Iedere keer wanneer ik een blog schrijf leer ik iets over mijzelf en kom ik tot nieuwe inzichten. Mijn spirituele kant is ontzettend gegroeid waardoor ik steeds meer in mijn eigen kracht kom te staan. Mijn alsmaar durende les is de controle leren loslaten over wat het leven je kan brengen. Hierdoor houd ik een leven van abstinentie en geluk.


Meer over Jennifer

Blogs geschreven door Jennifer

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven