Liberi Liberi

Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Janneke, 42 jaar – Meerdere burn-outs

Ik was best sceptisch toen ik aan mijn traject bij Liberi begon. Na helaas al vaker te zijn uitgevallen met burnout vroeg ik me af of ik nog wel  te helpen was. De blogs van Reinoud en Tom raakten me echter diep dus ik gaf mijn coach Marga het voordeel van de twijfel 😉

Nou, dat heeft heel goed uitgepakt. We zijn een halfjaar samen opgelopen door de mooie bossen in Beek en ik vind dat ik er sterker en wijzer van ben geworden.

Marga is een kordate, levenslustige, vrolijke vrouw die vrij snel de vinger op de pijnlijke plek legt. In mijn geval was het nodig om terug te gaan naar mijn jeugd, waarin ik gepest werd op de middelbare school, gevolgd door de hartverscheurende scheiding van mijn ouders. Een overheersend gevoel van onzekerheid, niet mogen zijn zoals je bent én een veel te groot verantwoordelijkheidsgevoel maakten mij vanaf toen erg kwetsbaar.

Later kreeg ik een gezin met daarin een gehandicapte zoon en een dochter die uiteraard veel aandacht te kort kwam. Uiteindelijk volgde ook nog een scheiding van de vader van mijn kinderen.

Ik kwam er met behulp van Marga achter dat ik me verantwoordelijk voel voor het geluk van de mensen om mij heen. Een belachelijke last. Daarnaast ben ik perfectionistisch in mijn werk, in mijn leven, kamp ik al jaren met slaapproblemen en dan is de emmer gauw vol.

Behalve dat Marga mij heel goed begeleidde in het teruggaan naar moeilijke periodes, me de ruimte gaf om te voelen en te zeggen wat ik wilde (of te zwijgen) was ze ook heel nuchter met praktische tips die meteen toepasbaar waren, bijvoorbeeld om los(ser) te komen van de zorg voor mijn zoon. Dus verdieping én pragmatische aanpak tezamen.

Ik heb geleerd om beter te kijken naar de balans in mijn leven, iets wat ik mijn hele leven zal moeten blijven doen vrees ik. Maar als het helpt, dan is het me dat wel waard.

Marga, je bent een bijzondere vrouw. Je hebt zelf heel erg veel meegemaakt in je leven en bent daar ongelooflijk krachtig uit gekomen. Ik bewonder dat in jou en hoe je je inzet voor anderen. Ik dank je heel erg voor je begeleiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven