Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Jan, 40 jaar – burn-out

‘De bedrijfsarts attendeerde mij op het bestaan van Liberi Coaching. Dat was een gouden greep, want ik was in een burn-out terecht gekomen en kon op dat moment echt goed hulp gebruiken. Het coachtraject met Liberi heb ik dan ook direct aangegrepen. De coachafspraken met Annita hielpen me letterlijk om van de bank te komen. Zeker in het begin gaven de frequente afspraken me veel houvast.

Wat vooral heel fijn was is dat er een korte doorlooptijd zat tussen het aanvragen, het intakegesprek en het verdere coaching traject met Annita. Uit de sessies heb ik veel zelfkennis gehaald. Het was niet dat ik mezelf niet kende of wist hoe ik werkte, maar de oefeningen die Annita met mij deed maakten dat ik meer invulling kon geven aan een stuk bewustwording. Dat de sessies in de natuur plaatsvonden gaf mij een bepaalde rust en dat kon ik goed gebruiken. Buiten zijn voelde voor mij ongedwongen aan. De professionaliteit van Annita als coach en haar betrokkenheid bij mij als mens waren prettig. Ik wilde graag beter leren voelen en dat lukt me nu veel beter. Hier wil ik me de komende tijd verder in ontwikkelen want ik ben me ervan bewust dat dit een continu proces is. Gaande het traject kon ik ook weer volledig en met plezier aan het werk gaan. Al met al heeft het traject voor mij een goed resultaat gehad en daar ben ik blij om.’

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven