Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Huub, 48 jaar – In coaching na een functioneringsgesprek

Op een gegeven moment zei mijn leidinggevende tegen mij in een functioneringsgesprek dat het haar verstandig leek dat ik een coachingstraject ging volgen. Ik zag er niet direct de noodzaak van in, maar stond wel open voor een kennismakingsgesprek. Al heel snel in het gesprek sprak Reinoud mij aan met de vraag: “maar waarom wil jij coaching? Als jij geen probleem ziet, en je leidinggevende wel, dan kan ik beter haar coachen”. Door de prikkelende vragen moest ik wel erkennen dat ik de afgelopen jaren mijn motivatie een beetje was kwijtgeraakt.

In de sessies daarna kreeg ik inzicht in wat mijn aandeel is in wat ik van mijn werk maak. Hoe ik invloed kan uitoefenen op mijn taken en verantwoordelijkheden en dat ik zelf ook niet gelukkig ben als een dag werken alleen maar uren aftellen wordt. Door de coaching ben ik uiteindelijk ergens anders gaan solliciteren en kan ik zeggen dat ik nu weer met plezier een nieuwe plek heb gevonden. Ik ben mijn leidinggevende en Reinoud nog steeds dankbaar dat ze me op deze weg hebben gezet.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven