Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Harriët, 48 jaar – stressklachten

Eind 2021 ging het niet zo goed met mij. Ik hield al een hele poos met veel moeite vele ballen in de lucht. Een gebeurtenis op mijn werk zorgde er uiteindelijk voor dat de ballen vielen. Ik viel uit. Zoekend naar hulp kreeg ik een intake bij een psycholoog. Dat voelde echter zo niet goed, dat ik verder ben gaan kijken. Ik kwam uit bij Liberi Coaching in de Natuur. Dat sprak me wel aan. Ik werd gekoppeld aan Titia, met wie ik meteen een klik had. Titia luisterde echt. Ze liet me (veel) praten, maar ook op zijn tijd juist stil zijn. Ik voelde me enorm gezien en gehoord. Niks wat ik zei was gek, nergens was een oordeel over.

We wandelden, pratend of in stilte. We deden oefeningen met de natuur als hulpmiddel. Of we zaten op een bankje te kijken naar wat de natuur te vertellen had. En dat was zo veel! Ik haalde er mooie inzichten uit, die we samen bespraken. Beetje bij beetje begon ik mijn eigen waarde te zien en in mezelf te geloven. En daarnaar te handelen. Het leverde me een mooie rol op mijn werk op. En ik durfde te solliciteren naar een totaal andere functie. Jammer genoeg was er een geschiktere kandidaat. Ik was ook nog niet volledig aan het werk. Ik bouwde wel mijn uren op, maar de laatste stappen, van 24 naar 32 uur lukte niet. uiteindelijk kreeg ik helaas een terugval.

Mijn laatste coachingssessie was daardoor helaas geen vrolijke afsluiter. Ik moest me weer volledig ziek melden. Toch heb ik enorm veel aan de coaching van Titia gehad. Ik durf nu echt te gaan staan voor mezelf. Ik weet waar ik goed in ben. Ik weet ook dat ik anders denk dan de meeste mensen. En dat dat, hoewel het vaak anders gezien wordt, een enorme kracht is. Ik heb alleen nog iets meer te onderzoeken en te verwerken om weer volledig goed in mijn vel te zitten, letterlijk en figuurlijk. Daar ben ik nu mee bezig. En als ik zover ben, dan weet ik, dankzij de coaching van Titia, wat ik waard ben en wat ik wil, zodat ik kan kijken naar een baan die echt bij me past. Dat is voor mij pure winst. Dank je wel Titia!

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven