Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Elly, 63 jaar – Burn-out

Ruim een jaar geleden kreeg ik een burn-out. Mijn werkgever adviseerde me om een coach in te schakelen. Dit riep veel weerstand bij me op. De enige die de situatie kon veranderen was ikzelf en daar had ik niemand anders bij nodig! Uiteindelijk besefte ik, dat ik tóch hulp nodig had. Ik ben op internet op zoek gegaan, naar een bedrijf dat me zou kunnen ondersteunen in mijn proces. Dit bracht me bij Liberi Coaching. De aanpak van Liberi sprak me enorm aan. Ik heb mijn coach uitgezocht aan de hand van de beschrijvingen op de website van Liberi. Het verhaal van Marga had veel overeenkomsten met mijn ervaringen, vandaar dat mijn voorkeur uitging naar Marga.

Het kennismakingsgesprek met Marga was prettig en er was meteen een klik. Dit is in mijn ogen, de belangrijkste voorwaarde om een traject te doen slagen. Op grond van mijn hulpvraag, is besloten om voor het volledige programma te kiezen. De gesprekken met Marga waren prettig, maar ook confronterend. Ze nam hierbij geen blad voor de mond. Marga heeft me doen inzien, wat mijn valkuilen zijn. We hebben er tijdens de sessies hard aan gewerkt, dat ik tijdig mijn valkuilen signaleer en hierop inspeel. Marga liet me inzien dat ik grenzeloos was, ondanks dat ik dit vooraf ontkende.

Inmiddels heb ik de laatste sessie van m’n traject gehad en kan ik oprecht zeggen dat ik mede door de gesprekken met Marga, heel anders in het leven sta. Waar het leven eerst nog zinloos en uitzichtloos leek, is nu een kentering gekomen. De burn-out en de sessies met Marga hebben me ertoe aangezet, om de dingen te gaan doen waar mijn hart ligt. Ik heb invulling aan mijn droom gegeven en heb sinds kort mijn eigen praktijk voor integrale coaching en therapie geopend! Ik kijk met een goed en warm gevoel terug op alle fijne en confronterende gesprekken met Marga. Ze is een enorm empathisch persoon en ik gun iedereen een coach als Marga. Bekijk het filmpje van Marga op de website van Liberi en je zal tot de conclusie komen dat ik geen woord overdreven heb. Vooraf wil ik je nog wel even waarschuwen: Je gaat de mooie gesprekken met Marga missen!

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven