Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Elisabeth, 47 jaar – was zichzelf kwijt

Mijn eerste kennismaking met Marga was een face to face contact gesprek om elkaar beter te leren kennen. Alle opvolgende gesprekken liepen we door het bos; pratend, huilend, van de natuur genietend en vooral rustgevend. Ook soms confronterend! Met ontspanningsoefeningen leerde ik om rust in mijn hoofd en lijf te krijgen.

Eén oefening is me erg bij gebleven. Lopend naast elkaar met in onze handen een boomstronk die we samen vast hadden. Marga begeleidde de wandeling door met de boomstronk een soort van te sturen. Ik moest aangeven ergens niet naartoe te willen… Ik deed dat pas toen ik uiteindelijk bijna tegen een dikke boomstam aanliep. Inmiddels was ik door de modder, door dennenbomen en over bramenstruiken geleid. Ik besefte dat ik in mijn dagelijkse leven ook veel te laat mijn grenzen aan kon geven. Dit was een confronterende leerzame oefening die ik niet zal vergeten.

Ook werden er gesprekken gevoerd en kreeg ik thuisopdrachten mee. Ik werd gedwongen om na te denken en antwoord te geven op hoe ik mijn eigen IK terug kan vinden. Dit betekent voor mij niet altijd klaar staan voor anderen maar eerst eens leren aan mezelf te denken. Wat vind ik leuk of niet leuk? Wat wil ik wel en juist niet? En wat vind ik lekker en wat niet? Een zeer moeilijke oefening omdat ik gewend ben altijd eerst aan een ander te denken en dan pas aan mijzelf.

Marga was voor mij de coach die me duidelijk heeft gemaakt wie ik eigenlijk ben, waar ik voor sta en wat ik eigenlijk waard ben. Ook leerde ze me mezelf als persoon (moeder, partner, dochter, vriendin) te waarderen en me beter te voelen omdat ik nu mijn grenzen niet meer overschrijd maar eerder aangeef. Ik ben duidelijker naar anderen en geen kuddedier meer die maar doet wat een ander me opdraagt. Veel geleerd en een fijne, leerzame, soms confronterende sessie maar zeker de moeite waard geweest. Marga ik wil je daar hartelijk voor bedanken.

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven