Elisabeth, 47 jaar – was zichzelf kwijt

Mijn eerste kennismaking met Marga was een face to face contact gesprek om elkaar beter te leren kennen. Alle opvolgende gesprekken liepen we door het bos; pratend, huilend, van de natuur genietend en vooral rustgevend. Ook soms confronterend! Met ontspanningsoefeningen leerde ik om rust in mijn hoofd en lijf te krijgen.

Eén oefening is me erg bij gebleven. Lopend naast elkaar met in onze handen een boomstronk die we samen vast hadden. Marga begeleidde de wandeling door met de boomstronk een soort van te sturen. Ik moest aangeven ergens niet naartoe te willen… Ik deed dat pas toen ik uiteindelijk bijna tegen een dikke boomstam aanliep. Inmiddels was ik door de modder, door dennenbomen en over bramenstruiken geleid. Ik besefte dat ik in mijn dagelijkse leven ook veel te laat mijn grenzen aan kon geven. Dit was een confronterende leerzame oefening die ik niet zal vergeten.

Ook werden er gesprekken gevoerd en kreeg ik thuisopdrachten mee. Ik werd gedwongen om na te denken en antwoord te geven op hoe ik mijn eigen IK terug kan vinden. Dit betekent voor mij niet altijd klaar staan voor anderen maar eerst eens leren aan mezelf te denken. Wat vind ik leuk of niet leuk? Wat wil ik wel en juist niet? En wat vind ik lekker en wat niet? Een zeer moeilijke oefening omdat ik gewend ben altijd eerst aan een ander te denken en dan pas aan mijzelf.

Marga was voor mij de coach die me duidelijk heeft gemaakt wie ik eigenlijk ben, waar ik voor sta en wat ik eigenlijk waard ben. Ook leerde ze me mezelf als persoon (moeder, partner, dochter, vriendin) te waarderen en me beter te voelen omdat ik nu mijn grenzen niet meer overschrijd maar eerder aangeef. Ik ben duidelijker naar anderen en geen kuddedier meer die maar doet wat een ander me opdraagt. Veel geleerd en een fijne, leerzame, soms confronterende sessie maar zeker de moeite waard geweest. Marga ik wil je daar hartelijk voor bedanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stress en burn-out. Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Coach Tom

Onze coaches staan voor je klaar

Onze coaches

Vind coaches in jouw buurt

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven