Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Dilek, 29 jaar – Ik dacht dat ik nooit meer uit die put zou komen

De gesprekken met Anne begonnen altijd heel natuurlijk met veel open vragen en elke keer wanneer ik antwoord gaf op haar vragen, voelde het alsof ze een spiegel voor me hield. Deze spiegel zorgde ervoor dat ik mezelf kon horen en begrijpen. Ik had geen emoties meer, maar tijdens onze gesprekken rolden er vaak veel tranen over mijn wangen, was het oké om zo lang als nodig te huilen en dat zorgde voor heel veel rust en openheid. Anne’s manier van medeleven tonen, haar houding, haar gezichtsuitdrukking en haar reacties op mijn antwoorden haalde het positieve in mij naar boven. Ik begon antwoord te krijgen op mijn vragen over mijzelf, terwijl ik het niet eens door had. Wat er vooral voor heeft gezorgd dat ik ‘zelf’ uit die hele diep put heb kunnen klimmen, is het feit dat ze me telkens vertelde hoe ik naar mijzelf moest gaan luisteren. Anne heeft me wakker geschud en me laten beseffen dat ik een sterke vrouw ben die kan opkomen voor haar eigen keuzes en daar trots op mag zijn. Zolang ik naar mijzelf luister tijdens het maken van een keuze, is het altijd goed. Uiteindelijk heeft zij ervoor gezorgd, door het continue te benoemen, dat ik tegen mijzelf kan zeggen hoe trots ik op mijzelf ben, iets wat ik na mijn pubertijd niet meer ben geweest.

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven