Zoeken

Zoeken sluiten

De psychologie van een VESPA

donderdag 20 augustus 2020

De psychologie van een VESPA

Iedereen zou een Vespa moeten hebben.  Je zult je misschien gelijk afvragen: wat is dit nu? 5 Jaar geleden kocht ik een Vespa net over de grens in Frankrijk. Het was er eentje uit 1960. Het ding zag er niet uit. Doorgeroest op vele plaatsen en vele onderdelen ontbraken. Toch gekocht, ingeladen en naar huis ermee. Mijn overtuiging: dit gaat een hele mooie Vespa worden. Na verdere demontage en schoonmaken kon langzaam het opbouwen beginnen.

Het was een zoektocht om de diverse onderdelen bij elkaar te krijgen. Spannend, alsof het Sinterklaas was, kwam er elke keer weer een pakketje. De inhoud vaak maar een simpel schroefje. Zo blij als een klein kind was ik ermee. 4 Jaar heb ik eraan mogen bouwen totdat het inderdaad een juweeltje was geworden. Ik was helemaal trots op mezelf!

vespa psychologie

Wat is nu de psychologie erachter?

Naast het zelfvertrouwen dat groeide telkens weer als ik iets voor elkaar kreeg na lang speurwerk en technische tekeningen uitpluizen, gaf het me een heerlijk geluksgevoel. Maar er was nog iets dat veel belangrijker was.

Naast de dagelijkse beslommeringen en vele, vaak negatieve gedachten van werk, relatie en alles wat je kan bezighouden in het leven waren er ook andere gedachten. De gedachten over een besteld schroefje: zou het komen? Zou het passen? Gedachten die me zo blij als een klein kind maakten.

Het is zo fijn om niet alleen negatieve oftewel eenzijdige gedachten te hebben maar ook gedachten die anders zijn, positief zijn en je een geluksgevoel geven. Er gebeurt van alles in je lichaam, onder andere stressreductie, dat goed is voor je gezondheid.

Je hoef niet perse een VESPA te kopen. Een hobby waar je helemaal in op kunt gaan kan jou precies hetzelfde brengen. Vroem vroem…

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

 

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven